Connect with us

رویداد های اخیر

غنی پنج نامزد وزیر پیشنهادی عبدالله را رد کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

منابع به آریانانیوز می‌گویند که محمد اشرف غنی رییس جمهوری با پنج نامزد وزیر کلیدی پیشنهادی عبدالله عبدالله شریک قدرت آقای غنی و رییس شورای عالی مصالحه ملی مخالفت کرده است.

انوارالحق احدی نامزد وزارت زراعت – مصطفی مستور، وزارت دولت در امور صلح – نور رحمان اخلاقی، وزرات مهاجران – فضل‌احمد معنوی، وزارت عدلیه و محب‌الله صمیم نامزد وزارت اقوام و قبایل، چهره‌هایی اند که رییس جمهوری در فهرست پیشنهادی سپیدار، روی شان خط سرخ کشیده ‌است.

صدیق صدیقی، سخنگوی رییس جمهوری در این باره گفته است: “هدف اساسی حکومت افغانستان این است که افرادی به حیث کاندید وزیر به پارلمان معرفی شوند که وزن سیاسی داشته باشند، آیینه ثبات حاکمیت دولت باشند و مردم اعتماد کند به گذشته کاندیدان و این بحث مهم است برای تکمیل کردن فهرست کابینه.”

اما کاخ سپیدار می‌گوید، توافق سیاسی و قانون اساسی صلاحیت و معیار را تعیین کرده‌است.

فریدون خوزون، سخنگوی رییس شورای عالی مصالحه‌ی ملی گفته است: “معیارها برای نامزد وزیران در قانون اساسی روشن است. اما متاسفانه که سخنگوی ریاست‌جمهوری از توافقات انجام شده، از بحث‌هایی که جریان دارد و و مفاد قانون اساسی بی‌خبر است.”

برخی سیاست‌گران می‌گویند، شماری از چهره‌هایی که از سوی رییس جمهور هم معرفی شده‌ اند، شایستگی لازم را ندارند.

سید اسحاق گیلانی، رییس حزب نهضت همبستگی افغانستان میگوید: “نفر می‌گوید سواد ندارم اما آقای غنی او را وزیر یک ساختاری که بدنه افغانستان است معرفی کرده در حالی‌که از خامک‌دوزی بیش‌تر نمی‌داند، این کارهای رییس جمهور برای خلق تشنج و جفا در برابر افعانستان است.”

اما ماده ۷۲ قانون اساسی معیارهای گزینش نامزد وزیری را چنین گفته است:

۱. داشتن تابعیت افغانستان

۲. داشتن تحصیلات عالی، تجربه کاری و شهرت نیک

۳. سن بالاتر از ۳۵ سال

۴. محکوم نبودن به جنایت و جرم‌های ضد بشری

وحید فرزه‌یی، حقوق‌دان در مورد گفته است: “شرایط پیش‌بینی شده برای نامزد وزیران در ماده ۷۲ قانون اساسی افغانستان موجود است و به فرمایش افراد نمی‌تواند قابل پذیرش باشد.”

در این تصادم نگرانی‌هایی وجود دارد که چالش‌های سیاسی داخلی، روند صلح را هم با تاخیر روبه‌رو کند.

رویداد های اخیر

احمد شکیب با وزیر اعلی خیبر پختونخوا درباره وضعیت مهاجرین افغان تلیفونی گفتگو کرد

Published

on

سردار احمد شکیب، سفیر امارت اسلامی در اسلام‌آباد با سهیل افریدی، وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوا درباره وضعیت مهاجرین افغان در این ایالت، به‌ویژه مهاجرین بازگشت‌کننده به‌صورت تلیفونی گفتگو کرد.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در اسلام‌آباد، آقای شکیب از وضعیت مهاجرین افغان، به‌خصوص بازدید نزدیک آقای افریدی از کمپ حمزه بابا در لندی‌کوتل و نیز از راهنمایی‌های وی برای ایجاد تسهیلات جدید، مانند فعال‌سازی دوباره تیم‌های سیار ثبت‌نام، قدردانی کرده و ابراز امیدواری کرد که این تسهیلات بیشتر نیز گسترش یابد.

آقای شکیب همچنان خواستار افزایش تیم‌های سیار ثبت‌نام، بهبود تسهیلات در کمپ حمزه بابا و سایر کمپ‌ها، رهایی هرچه زودتر هزاران مهاجر متوقف‌شده و به‌طور کلی تسریع روند بازگشت مهاجرین به افغانستان شد.

آقای افریدی نیز ضمن قدردانی از سفیر افغانستان گفت که به‌صورت روزانه از وضعیت ثبت‌نام و مراکز نگهداری مهاجرین در خیب پختونخوا نظارت می‌کند.

وی افزود که در مورد مشکلات یادشده، به نهادهای مربوطه هدایت‌های لازم را خواهد داد تا هرچه زودتر به آن رسیدگی شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی کابل و تهران؛ تأکید بر گسترش همکاری‌ها و حل مسائل از راه دیپلوماسی

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پیشرفت‌های اخیر در روابط دو کشور را قابل تقدیر خوانده و بر توسعه بیشتر همکاری‌ها تأکید کرده است.

Published

on

در یک تماس تیلیفونی میان وزیران امور خارجه امارت اسلامی افغانستان و ایران، دو طرف درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه و مسائل مهم منطقه‌ای تبادل نظر کردند.

در این گفتگو، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، روند همکاری‌های دوجانبه را مثبت و رو به پیشرفت ارزیابی کرده و از افزایش سطح دادوستد تجاری و گسترش همکاری‌ها در بخش‌های مختلف ابراز خرسندی نمود.

آقای متقی همچنان رویکرد مبتنی بر دیپلوماسی میان ایران و ایالات متحده امریکا را یک گام سازنده دانسته و بر اهمیت حل‌وفصل مسائل از طریق گفتگو و مذاکره تأکید کرده است.

در مقابل، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، پیشرفت‌های اخیر در روابط دو کشور را قابل تقدیر خوانده و بر توسعه بیشتر همکاری‌ها تأکید کرده است.

همچنان در این تماس، وزیر خارجه ایران همتای افغان خود را در جریان آخرین وضعیت گفتگوها میان تهران و واشنگتن قرار داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش تازه «دیدبان حقوق بشر»؛ افزایش اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان

این سازمان افزوده است که تنها در سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۴۶ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده‌اند و این روند از آغاز ماه اپریل شدت بیشتری گرفته است.

Published

on

سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارش تازه‌ای اعلام کرده است که مقام‌های پاکستانی پس از افزایش درگیری‌های با افغانستان، بازداشت‌های خودسرانه، یورش‌های پولیس و اخراج اجباری مهاجرین افغان را به‌گونه چشم‌گیری افزایش داده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، هزاران مهاجر افغان به‌شمول زنان و کودکان با مشکلات جدی در دسترسی به خدمات صحی، آموزش و سایر نیازهای اساسی روبه‌رو شده‌اند.

فرشته عباسی، کارشناس افغانستان در این نهاد، گفته است: «مقام‌های پاکستانی به‌جای حمایت از مهاجرین افغان، فضای ترس ایجاد کرده‌اند و این وضعیت باعث شده بسیاری از آنان از دریافت غذا و خدمات صحی صرف‌نظر کنند.»

در ادامه آمده است که پولیس پاکستان در شهرهای مختلف با انجام عملیات‌های خانه‌به‌خانه، تلاشی‌های شبانه و بازداشت بدون حکم، مهاجرین افغان را هدف قرار داده‌اند؛ حتی برخی از افراد دارای ویزه معتبر نیز بازداشت شده‌اند.

این سازمان افزوده است که تنها در سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۴۶ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شده‌اند و این روند از آغاز ماه اپریل شدت بیشتری گرفته است.

در این گزارش همچنین به مواردی از اخذ رشوه از مهاجرین اشاره شده و گفته شده است افرادی که توان پرداخت نداشته‌اند، بازداشت و سپس اخراج گردیده‌اند.

دیدبان حقوق بشر هشدار داده است که بسیاری از بازگشت‌کنندگان، به‌ویژه خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و افراد وابسته به حکومت پیشین افغانستان، با خطر جدی پیگرد، شکنجه و تهدید جانی روبه‌رو هستند.

این نهاد تأکید کرده است که اخراج اجباری مهاجرین می‌تواند نقض تعهدات بین‌المللی پاکستان باشد و از این کشور خواسته است تا فوراً این روند را متوقف سازد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!