رویداد های اخیر
غنی: انتقال قدرت از طریق انتخابات غیر قابل معامله است

رییس جمهور غنی امروز (شنبه، ۱۶ حوت) در مراسم گشایش دور هفدهم شورای ملی میگوید که یگانه راه انتقال قدرت برگزاری انتخابات و طرحهای کاغذی برای صلح افغانستان کارا نیست و پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت.
این درحالی است که شماری از سیاسیون افغان ادعا میکند که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مورد شکلگیری حکومت مشارکتی با طالبان با آنها صحبت کرده است.
رییس جمهور غنی در این باره گفت:”انتقال قدرت از طریق انتخابات یک اصل غیر قابل معامله است و آماده استیم در مورد انتخابات تحت مدیریت جامعه جهانی بحث کنیم و در باره تاریخ آن هم می توانیم به نتیجه برسیم و کسانی که برای قدرت به دروازه این و آن میروند می گویم که به مردم افغانستان مراجعه کنند.”
رییس جمهور غنی بار دیگر از طالبان خواست تا از خشونتها دست بردارد.
غنی در این باره گفت:”هر کسی می تواند کاغذی نوشته کند برای صلح اما وثیقه ما قانون اساسی است و به وثیقه دیگری ضرورت نداریم و قانون اساسی راه تعدیل را باز گذاشته است. به طالبان پیام دارم که هیچ تهدید سر افغانان ها را خم نمی تواند و صلح قبرستان نمی خواهم و خشونت ها را رها کنید و از شعار در عمل بیایید ملت را از خود بسازید و را ملت را به دست بیاورید.”
بااین حال آقای غنی از پاکستان می خواهد تا به صلح واقعی تن دهد و افغانستان را به عنوان یک کشور مستقل بپذیرد.
غنی میگوید:”از پاکستان میخواهم که به صلح واقعی برسیم و به عنوان دو کشور مستقل یک دیگر را بپذیریم و از راه مثبت پاکستان سیاست خود را تغیر دهد و یک کشور آزاد و سربلند افغانستان را بپذیرد.”
در همین حال، میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، نیز از گروه طالبان میخواهد تا خشونتها را کاهش دهند و در روند گفتگوهای صلح از ارایه خواستهای که امکان پذیر نیست، خوداری کنند.
رحمانی در این باره گفت:”شورای ملی از طالبان میخواهد که خشونتها را کاهش دهند و در گفتگوهای صلح انعطاف نشان دهند و از خواستهای که جنبه عملی ندارد پرهیز کنند و بیدون بهانه به آتش بس تن دهند.”
این گفته ها در حالی مطرح می شود که گفتوگوهای صلح دوحه تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است و تلاش ها برای روی دست گرفتن طرح بدیل این گفتوگوها جریان دارد.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت خارجه به عربستان سعودی سفر کرد

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه به عربستان سعودی سفر کرده است.
ذبیحالله مجاهد در صفحه ایکس خود شام جمعه (۱۵ حمل) با نشر خبرنامهای این سفر را «یک گام مهم در تقویت بیشتر روابط حسنه میان دو کشور» خوانده است.
آقای مجاهد همچنان از «استقبال با عزت و پروتوکول عالی» مقامهای سعودی از متقی سخن گفته و افزوده است که این استقبال نشاندهنده «حسن نیت و روابط نیک» عربستان سعودی با امارت اسلامی است.
رویداد های اخیر
متقی با نماینده امارات در مورد روابط تجاری و ترانزیتی گفتگو کرد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سیف محمد الکتبی، نماینده ویژه امارات متحده عربی در مورد روابط دوجانبه، تجارت، تسهیل ویزه، توسعه ترانزیت و مسائل منطقهای گفتگو کرده است.
ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه با نشر خبرنامهای گفته که در این دیدار آقای متقی روابط امارت اسلامی با امارات متحده عربی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که با اجرای توافقات انجام شده در سفر اخیر به امارات، روابط تجاری و ترانزیتی دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.
براساس خبرنامه، آقای محمد الکتبی نیز روابط دو کشور را مهم دانست و افزود که هدف از سفرش به کابل پیگیری توافقات اخیر بین وزرای امور خارجه دو کشور است.
رویداد های اخیر
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد

رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه امروز (جمعه) در نشستی در شهر سمرقند ازبیکستان خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شدند که به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارد.
در اعلامیه مشترک این نشست آمده است :«ما بر تعهد محکم خود برای تبدیل شدن افغانستان به یک کشور امن، باثبات و مرفه با دولت و سیستمهای حکومتی همه شمول که به حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه شهروندان خود، از جمله زنان، دختران، افراد متعلق به گروههای قومی و مذهبی و اقلیتها احترام بگذارد و با خود و همسایگان خود در صلح باشد و به تعهدات بینالمللی خود احترام بگذارد، تاکید کردیم.»
آنها همچنین نسبت به وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت ادامه حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.
در این نشست همچنین بر «دسترسی کامل و برابر به آموزش مطابق با استندردهای بین المللی و مشارکت زنان و دختران در افغانستان در زندگی اجتماعی» تاکید شد.
امارت اسلامی بارها تاکید کرده که حکومت کنونی در افغانستان همه شمول بوده و حقوق بشر نیز تامین است.
این اولین نشست رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان بود.
شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان در سخنرانی خود در این نشست ابراز تأسف کرد که جامعه جهانی چالشها در افغانستان را دست کم میگیرد.
میرضیایف بر مشارکت فعال افغانستان در روندهای اقتصادی منطقهای از طریق پروژه های سرمایه گذاری و زیربنایی تاکید کرد و برای گفتگوی سازنده جامعه جهانی با مقامات حاکم در افغانستان ابراز امیدواری نمود.
-
جهان3 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند
-
تجارت1 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن