رویداد های اخیر
عمان علاقهمند سرمایه گذاری در معادن انتیمونی و نفت افغانستان است
یک مقام عمان در سفرش به کابل برای سرمایهگذاری در معادن انتیمونی و نفت در افغانستان ابراز علاقهمندی کرده است.
بر بنیاد خبرنامه وزارت معادن و پترولیم، علی الزاد علی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری عمان امروز (یکشنبه) در دیدار با سرپرست این وزارت همچنان گفت که کشورش به محصلان افغان بورسیه میدهد.
هدایت الله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم ضمن استقبال از علاقهمندی عمان برای سرمایه گذاری در افغانستان تعهد کرد که مطابق قانون و اصول در این زمینه همکاری صورت میگیرد.
انتیمونی یک عنصر کیمیایی شبه فلز است که در وسایل برقی از آن استفاده میشود.
رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: زمستان شرایط زندگی را برای خانوادههای نیازمند افغان دشوار ساخته است
برنامه جهانی غذا در گزارشی میگوید که زمستان سخت شرایط زندگی را برای خانوادهها در افغانستان دشوار ساخته است. این سازمان افزوده است، میلیونها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیشتر آنان مجبور اند از میان گرما و غذا یکی را برای کودکان خود انتخاب کنند.
در گزارش برنامه جهانی غذا آمده است: «میلیونها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیشتر آنان مجبوراند از میان غذا دادن به فرزندانشان یا گرم نگهداشتن آنان، انتخاب سخت داشته باشند.»
با این حال، نهادهای امدادرسان خارجی پیشبینی کردهاند که زمستان دشواری در انتظار مردم افغانستان خواهد بود و پیش از این برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز گفته بود که در شهرهای افغانستان، از هر سه خانواده یکی آن از فرصتها برای فراهم کردن مخارج زندگی برخوردار نیستند.
از این میان، برخی از باشندگان ولایت پنجشیر که از کمکهای برنامه جهانی غذا مستفید شدهاند، این کمکها را بسنده نمیدانند و خواهان کمکهای بیشتر هستند.
باشنده پنجشیر گفت: «ما از یونیسف، از موسسه ناروی و از تمامی آنها یک جهان تشکر میکنیم ولی این کمکها بسنده نیست.»
باشنده دیگر پنجشیر گفت: «ما خواهان کمک زیادتر هستیم چون وطن ما یک وطن دورافتاده است، مردم نیازمند هستند. امیدوار هستیم که کمکهایی در تعقیب این داشته باشند.»
در عین حال، وزارت اقتصاد گفته است که امارت اسلامی روی پروژههای انکشافی کار میکند تا بتواند فقر را ریشهکن کند و نهادهای جهانی نیز باید با عملیسازی این پروژهها با فقر مبارزه اساسی کنند.
عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد گفته است: «وزارت اقتصاد امارت اسلامی در مرحله نخست از تمام نهادها امدادی که مردم افغانستان را کمک کرده و کمک میکنند، تشکر میکند. در مرحله دوم، برنامه وزارت اقتصاد برای کاهش فقر این است که پروژههای اشتغالزا، زیربنایی و انکشافی باید مورد توجه قرار بگیرد تا فقر به صورت ساختاری از افغانستان ریشهکن شود.»
گفتنی است که دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان یا اوچا خاطرنشان کرده که از میان حدود ۲۳ میلیون نیازمند در افغانستان، تنها به بیش از ۱۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ رسیدگی شده است.
رویداد های اخیر
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
اتحادیه اروپا اعلام کرده که ۱۹.۸ میلیون یورو را به بنیاد آقا خان و خدمات فرهنگی آقاخان برای تقویت رشد اقتصادی فراگیر و پایدار در افغانستان اختصاص داده است.
اتحادیه اروپا در اعلامیهای امروز (دوشنبه) گفت که ارزش مجموعی این پروژه ۲۲ میلیون یورو است و هدف آن رسیدگی به نیازهای فوری مردم میباشد.
ورونیکا بوسکوویچ پوهار، شارژدافیر اتحادیه اروپا در افغانستان گفت: «میلیون ها نفر در افغانستان در فقر بسر میبرند و زنان به طور نامتناسبی این بار را به دوش می کشند.»
وی افزود که ابتکار جدید به مردم کمک میکند تا خودکفا شوند، و با افزایش اشتغال، تولید درآمد و بهرهوری، وضعیت معیشتی مردم را بهبود میبخشد، بهویژه وضعیت معیشتی زنان و سایر گروههای آسیبپذیر، از جمله جوانان، عودتکنندگان، بیجاشدگان داخلی، و دهقانانی که تحت تأثیر ممنوعیت خشخاش قرار گرفتهاند.
خانم بوسکوویچ پوهر همچنین تاکید کرد که این برنامه با معرفی تکنالوژیهای هوشمند اقلیمی، به مشکلات ناشی از تغییر اقلیم رسیدگی میکند.
این برنامه طی ۳۶ ماه تطبیق میشود و ۳۴ هزار و ۲۰۰ خانواده به گونه مستقیم از آن بهرهمند خواهند شد.
اتحادیه اروپا گفته است که توانمندسازی اقتصادی زنان بخش مهم این برنامه است و بیش از ۲۶ هزار زن به گونه مستقیم مستفید خواهند شد.
رویداد های اخیر
متقی و مردوف از جریان کار پروژه تاپی در افغانستان در نزدیکی مرز با ترکمنستان بازدید کردند
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان و رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان از پروژه ساخت خط لوله تاپی در خاک افغانستان در نزدیکی مرز با ترکمنستان بازدید کردند.
بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (دوشنبه) منتشر شد، دو طرف علاوه بر بررسی جنبه های عملیاتی خط لوله تاپی، در مورد گسترش راه آهن، احداث گدامهای راه آهن در تورغندی، انتقال فایبر نوری و تسهیلات در بخش ویزه و ترانسپورت نیز بحث و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه ترکمنستان در مورد پیشرفت خط لوله تاپی در خاک افغانستان، سرعت کار و گام های بعدی معلومات ارائه کرد.
هر دو طرف توافق کردند که تیم های تخنیکی برای تسریع کار پروژه تاپی، توسعه راه آهن، برق، تسهیلات ترانسپورتی، ساده سازی روند صدور وزیره و گسترش همکاری های اقتصادی، به دیدارهای خود در کابل و عشق آباد ادامه میدهند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند
-
تجارت3 روز ago
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمعآوری شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نماینده ملل متحد: انزوای افغانستان راه حل نیست، ما باید صبور و عملگرا باشیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم