Connect with us

رویداد های اخیر

علمای بریتانیایی: افغان‌ها غیرت صحابه را دارند

منتشر شده

در

گروهی از علمای بریتانیایی که اخیراً به افغانستان سفر کردند، گفته اند که رسانه های جریان اصلی واقعیت‌ها در این کشور را کاملاً تحریف نموده اند.

این علما در نشستی در پوهنتون «کوئین مری» در لندن از تامین امنیت، بهبود وضعیت اقتصادی و شکل گرفتن جامعه اسلامی در افغانستان تقدیر کردند.

شیخ هیثم الحداد، یک تن از این علما گفت که سطح مسلکی بودن مقامات امارت اسلامی که با آنها ملاقات کرد «واقعاً شگفت‌انگیز بود.»

وی افزود: «آنها واقعاً می‌خواهند کاری برای کشور خود و برای امت انجام دهند و خداوند به آنها کمک کند تا این کار را انجام دهند.»

مفتی اسماعیل سطیه گفت: «ما با دید بسیار باز به افغانستان رفتیم، با کسی طرف نشدیم. من مردم افغانستان را بسیار مهربان، سخاوتمند، بزرگ دل و انعطاف پذیر دیدم. اما تأثیر بیشتری که بر من گذاشت این بود که داستان های صحابه را که می خواندیم به من بازگرداند. آنها مرا به یاد کسانی انداختند که برای اسلام فداکاری کردند و کسانی که حاضر بودند برای اسلام هر کاری انجام دهند. ما فکر نمی‌کنیم که امروزه چنین افرادی وجود داشته باشند، اما صحبت کردن با مردم آنجا و علما باعث شد متوجه شوم که این افراد همان غیرت صحابه را دارند.»

شیخ حمید محمود گفت: «قبل از عزیمت به افغانستان هرگز در رسانه های جریان اصلی چیز مثبتی ندیده بودم، اما پس از صحبت با اعضای دولت افغانستان متوجه شدم که آنها نه تنها در تلاش برای رهایی خود از انقیاد فیزیکی و استعمار، بلکه بردگی مالی، اقتصادی و فکری نیز هستند.»

شیخ عمار المدنی گفت: «تصویری که ما از افغانستان داریم با واقعیت های موجود در صحنه کاملاً متفاوت است. شادی و رضایتی که مردم احساس می کنند با آنچه که از طریق چینل های رسانه ای به تصویر کشیده می شود کاملاً متفاوت است. درخواست من این است که هر اطلاعاتی که می‌خواهید، از طریق چینل های مناسب باشد.»

این هیئت علمای بریتانیایی در ماه جولای به افغانستان سفر نموده و با مقام‌های ارشد امارت اسلامی دیدار کردند.

شیخ هیثم الحداد در رابطه با موضوع تحصیل دختران گفت که غرب از این موضوع برای بد جلوه دادن افغانستان استفاده می‌کند. وی گفت: در هر جامعه‌ای که از جنگ خارج می شود، سلسله مراتب نیازها وجود دارد و امنیت و اقتصاد در اولویت قرار دارد.

او گفت: «اگر ما واقعاً نگران افغانستان هستیم، اولین سوال باید این باشد که وضعیت امنیتی چگونه است؟ و سال ۲۰۲۲ اولین سال در بیش از ۴۰ سال بود که هیچ جنگی در کل منطقه افغانستان اتفاق نیفتاد که قابل ستایش است. و اگر مردم نگران زنان هستند، ابتدا باید بپرسند که آیا زنان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند؟»

در همین حال، شیخ حمید محمود گفت که تحصیل دختران فی نفسه ممنوع نشده است، بلکه «آموزش لیبرال و سیکولار به حالت تعلیق درآمده است.»

وی یاد آور شد که امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه به او گفته است که امارت اسلامی تحصیل دختران را حرام نمی داند و هنوز همه دختران در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند. علاوه بر این، آقای گفت که اگر دختران بخواهند داکتر و معلم شوند یا در دارالعلوم درس بخوانند، می توانند تحصیلات خود را تا سطح پوهنتون ادامه دهند.

به نقل از شیخ حمد، آقای متقی گفته است که در گذشته افکار سیکولار غربی وارد ذهن محصلان می‌شد و آنان مخالف شریعت صحبت می‌کردند و رذایل رخنه می‌کرد، لذا علما این موضوع را مستقیماً به رهبر امارت اسلامی رساندند. آقای متقی همچنان گفته است که ۲۰ سال در میدان جنگ متحد بودیم و اکنون که زمان بازسازی کشور فرا رسیده است، نمی توانیم اختلاف را تحمل کنیم و بنابراین تعلیق موقت آموزش لیبرال و سیکولار صورت گرفت.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!