Connect with us

تجارت

علاقه‌مندی شرکت‌های بیرونی برای ایجاد تصفیه‌گاهای معیاری نفت در افغانستان

مسؤولان اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری نیز از وزارت معادن و پترولیم می‌خواهند که به جای تمرکز به جلب سرمایه‌گذاری بیرونی، بلندبردن ظرفیت کارخانه‌های فعال به خصوص در حوزه تصفیه گاهای نفت خام را در محراق توجه خود قرار دهند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت معادن پترولیم می‌گوید که روند استخراج نفت کشور به گونه‌ی روزافزون در حال گسترش است. مقام های‌این وزارت می‌افزایند که با توجه به ظرفیت بالای افغانستان در بخش نفت شماری از شرکت‌های ترکی، ایرانی، روسی و ازبکستانی برای ساخت کارخانه‌های معیاری در تصفیه‌گاهای نفت کشور علاقه‌مندی دارند.

مقام‌های این وزارت می‌افزایند که افغانستان در بخش استخراج و پروسس نفت از ظرفیت بالای برخوردار است و از همین‌رو روند استخراج نفت کشور در حال گسترش است.

وزارت معادن همچنان به سرمایه‌گذاران کشور فراخوان می‌دهد تا از فُرصت های سرمایه‌گذاری در بخش معدن بهره جُسته و دامنه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها را گسترش دهند.

درهمین حال، اعضای اتحادیه تصفیه گاهای نفت خام می‌گویند که اگر امارت اسلامی سرمایه‌گذاران افغان را پشتیبانی کند آنان با ایجاد تصفیه گاه‌های معیاری مشکلات در راستای پروسس نفت خام در کشور را برخواهند چید.

ذبیح‌الله نظری، معاون اتحادیه تصفیه گاه‌های نفت می‌گوید که: «تاجران ما بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند و ما به سرمایه‌گذاران خارجی مثل ایرانی، ازبکستانی نیاز نداریم چون تاجران بسیار خوب داریم و سرمایه‌گذاران بسیار قوی داریم که می‌توانند از هر کشوری فابریکه‌های معیاری در افغانستان ایجاد بکنند و برای تولید تیل با کیفیت آغاز بکنند.»

مسؤولان اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری نیز از وزارت معادن و پترولیم می‌خواهند که به جای تمرکز به جلب سرمایه‌گذاری بیرونی، بلندبردن ظرفیت کارخانه‌های فعال به خصوص در حوزه تصفیه گاهای نفت خام را در محراق توجه خود قرار دهند.

یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید که: «خواست ما این است که تصفیه گاه‌های که مردم در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده اند برای بقا شان باید حمایت شوند.»

اتحادیه‌ی فابریکه‌های پروسس یا تصفیه گاهای نفتی آمار می‌دهد که در این راستا بیش از ۳۰۰ میلیون دالر امریکایی در کشور سرمایه‌گذاری شده است و در حال حاضر هزاران تن در این فابریکه‌ها مشغول کار هستند.

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

تلاش وزارت صنعت و تجارت برای ایجاد پالایشگاه معیاری

 

وزارت صنعت و تجارت به پالایشگاه‌ها نفتی زمین اختصاص می‌دهد

تجارت

علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران ازبکستانی برای استخراج معادن زغال سنگ در افغانستان

مسوولان این وزارت همچنان گفته‌اند که این سرمایه‌گذاران خواهان صادرات زغال سنگ از افغانستان به ازبکستان هستند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که سرمایه‌گذاران ازبکستانی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در بخش استخراج معادن زغال سنگ در افغانستان هستند.

مسوولان این وزارت همچنان گفته‌اند که این سرمایه‌گذاران خواهان صادرات زغال سنگ از افغانستان به ازبکستان هستند.

مقام‌های این وزارت افزوده‌اند که گفتگوها با جانب ازبکستان ادامه دارد و در مراحل اولیه پیشرفت‌های نیز در این زمینه به دست آمده است.

با این حال، آنان تصریح کرده‌ که هنوز به نقطه توافق نرسیده‌اند.

در همین حال، مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز بیان نموده‌اند که ظرفیت‌هایی در زمینه فعالیت‌های اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری مشترک با ازبکستان و تمامی کشورهای آسیای میانه وجود دارد.

به گفته آنان، باید استفاده عملی از این ظرفیت‌ها آغاز شود.

این درحالی است که مسوولان وزارت معادن و پترولیم علاوه نموده‌اند که امارت اسلامی استخراج غیرقانونی معدن زغال سنگ را متوقف کرده است و استخراج معادن به صورت قانونی در سراسر کشور بر اساس مجوز شرکت‌های بزرگ و مردمی جریان دارد.

مطالب مرتبط: 

آغاز کار استخراج یک معدن زغال سنگ در ولایت غور

یک کنسرسیوم تولید مواد نفتی با عضویت پنج شرکت داخلی در بلخ ایجاد شد

Continue Reading

تجارت

اولویت وزارت صنعت تجارت مجهز کردن بنادر کشور به تجهیزات اسکنر است

وزارت صنعت و تجارت، روز سه‌شنبه (۵ سرطان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که نخستین نشست حمایت از سکتور خصوصی در کابل برگزار شد.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد که سرپرست این وزارت در نخستین نشست کمیته رهبری صندوق حمایت از سکتورخصوصی بر نصب اسکنر در بنادر کشور تأکید کرد.

وزارت صنعت و تجارت، روز سه‌شنبه (۵ سرطان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که نخستین نشست حمایت از سکتور خصوصی در کابل برگزار شد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این نشست، با تأکید بر فعالیت‌های عملی در این کمیته، اظهار داشت که اولویت ما خریداری و نصب اسکنرها در بنادر کشور می‌باشد تا سهولت‌ در عرصه واردات و صادرات کالاها ایجاد گردد.

در این نشست پیرامون میکانیزم تمویل مالی و نحوهء مصارف صندوق حمایت از سکتورخصوصی، ایجاد کُد مشخص در گمرکات برای جمع‌آوری فیس از واردات و صادرات و افتتاح حسابات بانکی برای صندوق نیز بحث صورت گرفت.

هم‌چنان در این جلسه با تأکید بر عضویت دائمی اعضای معرفی شده به کمیته رهبری از سوی ادارات ذیربط و اتاق‌های سکتوری و راه‌اندازی پروژه‌ها فیصله‌ صورت گرفت.

در پایان خبرنامه آمده است که میکانیزم تمویل مالی و نحوه مصارف صندوق حمایت از سکتورخصوصی در چهار فصل و ۱۷ماده ترتیب و نهایی گردیده است.

 

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

 

 

صندوق حمایت از سکتور خصوصی افتتاح شد

 

 

 

طرح نصب اسکنرهای برقی در ۱۲ بندر گمرکی کشور منظور شد

Continue Reading

تجارت

قانون پارک‌های صنعتی از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح شد

عزیزی گفت: «این برای سکتور خصوصی یک خبر خوش است. ان شاء الله در آینده توزیع زمین شروع می‌شود. در حدود ۶۰۰ متقاضی می‌خواهند در زون‌های مختلف فابریکه ایجاد کنند.»

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که قانون پارک‌های صنعتی از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح شده و در آینده نزدیک روند توزیع زمین به بخش خصوصی آغاز خواهد شد.

نور الدین عزیزی در برنامه‌ «گفتمان سکتورخصوصی، چالش‌ها و فُرصت‌ها» از سازمان ملل متحد خواست که به کار‌های بنیادی و سرمایه گذاری روی پروژه‌های بزرگ و نیمه کاره در افغانستان بیندیشد و مشکلات بانکداری افغانستان با جامعه جهانی را حل کند.

او کمک‌های بشری را گره‌گشای مشکلات افغانستان نمی‌داند بل آن را نوعی تجارت بالای فقر مردم افغانستان می‌پندارد.

آقای عزیزی گفت: «حمایت این نیست که ما بیاییم، جمع شویم و عکس بگیریم و آن را به جامعه جهانی روان کنیم که ما کار بکنیم. این کار نیست. حمایت بنیادی باید بکنیم.»

به گفته سرپرست وزارت صنعت و تجارت، قانون پارک‌های صنعتی از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح شده و در آینده‌ نزدیک روند توزیع زمین به بخش خصوصی آغاز خواهد شد.

او گفت: «این برای سکتور خصوصی یک خبر خوش است. ان شاء الله در آینده توزیع زمین شروع می‌شود. در حدود ۶۰۰ متقاضی می‌خواهند در زون‌های مختلف فابریکه ایجاد کنند.»

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما تاکید کرد که در سه سال پسین افغانستان رکود اقتصادی داشته است. معاون یوناما پشتیبانی از بخش خصوصی را در راستای رسیدن افغانستان به خودکفایی حتمی می‌داند. او در این نشست از جامعه جهانی خواست که بخش خصوصی افغانستان را تا رسیدن به بلندای موفقیت حمایت کند.

اندریکا رتواته، هماهنگ کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان گفت: «مردم افغانستان باید به سوی خودکفایی بروند و به پای خود ایستاد شوند. بخش خصوصی نقش اساسی را بازی می‌کند که ما به سوی خود کفایی برویم، متأسفانه می بینیم که افغانستان در سه سال گذشته رو به رکود اقتصادی بوده است. این مسوولیت همه ما است که سکتور خصوصی افغانستان را به بلندای موفقیت برسانیم.»

نمایندگان بخش خصوصی نیز بر سرمایه گذاری‌ها روی پروژه های بزرگ و زیربنایی از سوی سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کردند. آنان از ملل متحد خواستند که در کنار مشکلات بانکی، چالش‌های بخش خصوصی افغانستان در بیرون از کشور را نیز برچیند.

یونس مومند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری گفت: «مشکلات بانکی ما حل شود. در بخش انتقالات پول، در کشورهای همسایه صد هزار دالر با هزینه ۲۰۰ دالر انتقال می‌یابد، اما این کار از افغانستان ۲ هزار دالر هزینه بر می‌دارد. در بخش قرضه‌های کوچک نیز با ما همکاری کامل صورت گیرد.»

مقام‌های وزارت صنعت وتجارت در این نشست همچنان اعلام کردند که برای دست‌کم یک هزار شرکت خصوصی جواز فعالیت توزیع نموده اند.

 

مطالب مرتبط:

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با رییس جمهور تاتارستان دیدار کرد

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!