تجارت
علاقمندی یک شرکت چینایی برای سرمایهگذاری در بخش پروسس جلغوزه
یک شرکت چینایی میخواهد جلغوزه افغانستان را پس از بسته بندی در کشور به چین صادر کند.
مسئولان اتاق تجارت و صنعت افغانستان میگویند که، رییس یک شرکت چینی به نام امین زونگ، در دیدار با مسوولان این اتاق از بهر سرمایهگذاری در بخش پروسس جلغوزه علاقهمندی نشان داده است.
اعضای سکتور خصوصی میگویند که در صورت پروسس شدن جلغوزه افغانستان در کشور، به نام خود افغانستان به بازارهای بین المللی صادر خواهد شد.
به گفته اتاق تجارت و سرمایه گذاری، بخشی از جلغوزه افغانستان در گذشته به پاکستان صادر میشد و شرکت خصوصی امین زونگ پس از بسته بندی در پاکستان، آن را به چین صادر میکرد.
حالا این شرکت میخواهد در بخش پروسس و بسته بندی محصول جلغوزه در افغانستان سرمایهگذاری کند و جلغوزههای پروسس شده در افغانستان را مستقیماً به چین صادر کند. مسئولان اتاق تجارت میافزایند که با اجرای این سرمایهگذاری جلو قاچاق جلغوزه خام از کشور نیز گرفته میشود.
محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید که:" ما با شرکتهای چینی صحبت کردهایم و آنها مشتاق هستند تا در قسمت پروسس جلغوزه در افغانستان سرمایهگذاری بیشتری کنند."
مسوولان اتاق صنایع و معادن نیز سرمایه گذاری تاجران چینایی در افغانستان را تایید کرده و میافزایند که با این سرمایه گذاری علاوه بر ایجاد شغل برای هزاران تن در سراسر کشور، از قاچاق جلغوزه از کشور نیز جلوگیری می شود.
شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن میگوید که:" ما با سرمایه گذاران چینی که در نقاط مختلف کشور از جمله جلغوزه سیاه سرمایه گذاری می کنند صحبت کرده ایم و این سرمایه گذاری ها در کشور ما بسیار مورد نیاز است."
آگاهان اقتصادی همچنین از هرگونه سرمایه گذاری خارجی در کشور استقبال میکنند و میافزایند که این سرمایه گذاری می تواند به مدیریت بحران اقتصادی در افغانستان کمک کند.
سید رحمان عمران، آگاه اقتصادی میگوید که:" با توجه به شرایط کنونی افغانستان، چنین سرمایه گذاریها برای توسعه اقتصادی خود افغانستان ضروری است و باید تسهیل شود."
امارت اسلامی افغانستان از زمان روی کار آمدن همواره از سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواسته است که در افغانستان سرمایه گذاری کنند و علاوه بر تامین امنیت در همه زمینهها با سرمایه گذاران همکاری خواهند کرد.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
جهان5 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است