Connect with us

تجارت

علاقمندی سرمایه‌گذاران آفریقای جنوبی و روسی برای سرمایه‌گذاری روی معادن افغانستان

این درحالیست که روز گذشته (یک‌شنبه، ۳سرطان) شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پتطرولیم با سرمایه گذاران روسی دیدار کرد.

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء روز دوشنبه (۴سرطان)  با شماری از سرمایه‌گذاران، علماء و متخصصین بخش صحت آفریقای جنوبی دیدار نمود.

در این دیدار، سرمایه‌گذاران آفریقای جنوبی با استفاده از فرصت‌های ایجاد شده در زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان، علاقه خود را برای سرمایه‌گذاری در سکتور معادن نشان داده، افزودند که آنها می‌توانند با کمک تکنالوژی پیشرفته معادن را استخراج و پروسس نمایند.

همچنان متخصصین بخش صحت این کشور گفت که، می‌خواهند در هماهنگی با وزارت صحت عامه افغانستان یک شفاخانه معیاری و مجهز را اعمار نماید تا از سکتور صحت در افغانستان حمایت و خدمات صحی معیاری به افغان‌ها ارائه شوند.

سپس ملا برادر از هر گونه همکاری و حمایت از سرمایه گذاران، علماء و متخصصین بخش صحت آفریقای جنوبی اطمینان داده، گفت که، در حال حاضر زمینه خوبی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌توانند از این فرصت استفاده نمایند.

این درحالیست که روز گذشته (یک‌شنبه، ۳سرطان) شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پتطرولیم با سرمایه گذاران روسی دیدار کرد.

سرمایه‌گذاران روسی در این دیدار فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان را مناسب دانسته و خواهان همکاری این وزارتخانه جهت سرمایه‌گذاری آنها بر معادن افغانستان به ویژه معدن مس بلخاب شده‌اند.

سرپرست وزارت معادن در این دیدار گفت که امارت اسلامی امکاناتی چون تامین امنیت سراسری ‏و زمینه مناسب را جهت جلب و جذب سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کرده و می‌توانند با ملاحظه برنامه‌ آنها به منظور سرمایه‌گذاری در منابع معدنی افغانستان حضور پیدا کنند.

نه‌تنها سرمایه‌گذران روسی بل سرمایه‌گذاران زیادی از کشورهای جهان در بیش از دو سال گذشته به افغانستان آمده وعلاقمندی خود را برای سرمایه‌گذاری روی معادن کشور ابراز کرده اند.

برخی از آگاهان اقتصادی دیگر هم به این باور اند که سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه‌یی از یک سو بر رُشد اقتصاد کشور موثر است و ار سوی دیگر با ایجاد زمینه کار جلو فرار جوانان از کشور را می‌گیرد.

باورها براین است که باید حکومت سرپرست مطابق یک رویکرد شفاف معادن کشور را استخراج کند.

 

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

 

 

قیافه: چند شرکت بزرگ ایرانی مجموعه‌ای را با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند

 

 

مسوولان: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به یک میلیارد افغانی در معادن سرمایه‌گذاری شده است

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!