Connect with us

رویداد های اخیر

عفو بین الملل: حالا زمان قطع کمک های جهانی به افغانستان نیست

منتشر شده

در

سازمان عفو بین الملل امروز ( چهاشنبه ۲۸ عقرب) از جامعه جهانی خواست تا به دستاوردهای شکننده حقوق بشر و حفاظت آن در افغانستان کاملا متعهد بماند و"در این وقت حساس کمک‌ها خود را کاهش ندهد."

این سازمان در حالی این خواست را مطرح کرده که تا کمتر از یک هفته دیگر کنفرانس جینوا برگزار میشود و در این نشست در مورد کمک‌ها جامعه جهانی به افغانستان تصمیم گرفته می‌شود.

در این کنفرانس نمایند‌گان ۷۰ کشور و سازمان‌های بین المللی شرکت میکنند و در مورد حمایت مالی افغانستان تا سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۴  تصمیم خواهند گرفت.

عمر وارایچ، رییس بخش آسیای جنوبی در سازمان عفو بین الملل، در این مورد گفت: "در حالیکه گفتگوهای صلح جریان دارد اما افغانستان در یک وضعیت بحرانی قرار دارد. خشونت‌ها زیاد شده است و زند‌گی صدها تن را گرفته است. حفاظت حقوق بشر در آجندای سیاسی باید باشد. و همچنان کووید-۱۹ نیز در کشوری که سیستم صحی ضعیف دارد شیوع کرده است و جریان دارد."

او گفت: "کمک‌های بین المللی برای افغانستان بسیار مهم است. ما در دو دهه گذشته شاهد پیشرفت‌ها  در بخش حقوق بشر استیم، اما کارهای زیادی مانده که باید انجام شود تا مطمین شویم که این پیشرفت‌ها دوباره به عقب بر نمی‌گردد. کنفرانس جینوا در مورد حقوق بشر باید متمرکز باشد."

او افزود: " حکومت افغانستان باید تعهد خود در دفاع از حقوق بشر، حفاظت آزادی بیان و حفاظت حقوق اقلیت‌ها را ثابت کند."

سازمان عفو بین الملل از جامعه جهانی خواسته تا در بخش‌های مهم مانند حقوق زنان و دختران، خشونت‌ها، تلفات غیرنظامیان، بیجا شدگان و مدافعین حقوق بشر و همچنان دسترسی به عدالت سرمایه گذاری کند.

این سازمان گفته است که وضعیت دختران و زنان نسبت به دوران طالبان تغییر قابل ملاحظه کرده است و حالا ۳،۳ میلیون دختر و زنان دسترسی به تعلیم و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی دارد اما مشکلات و چالش‌های نیز وجود دارند.

این سازمان بر بنیاد معلومات یونیسف گفته است که حالا ۲،۲ میلیون دختر در سراسر کشور به تعلیم دسترسی ندارند و همچنان دست آوردهای دو دهه گذشته در بخش‌های حقوق زنان و دختران با خطر رو به رو است.

وارایچ در این مورد گفت: "حکومت افغانستان و همکاران بین المللی باید دستاوردهای زنان را حمایت کنند و از خشونت‌ها در برابر آنها جلوگیری کند و همچنان حضور زنان را در همه عرصه‌های حکومت افزایش دهند."

سازمان عفو بین الملل گفته است که جنگ‌ها و تلفات ملکی بخش دیگری است که در کنفرانس جینوا در مورد آن بحث شود و تایید شود که حقوق بشر در  آینده نیز محراق گفتگوها خواهد بود.

وارایچ افزود: "غیرنظامیان هزینه سنگین را در این جنگ می پردازند. شرکت کنند‌گان سازمان عفو بین الملل باید ثابت بسازند که جلوگیری از تلفات ملکی و احترام به قوانین بشری بین المللی در محراق گفتکوهای صلح قرار دارند."

او گفت: "در این کنفرانس باید تاکید شود تا ناقضین حقوق بشر و ناقضین قوانین بشری در هر دو طرف مورد باز پرس قرار خواهند گرفت."

سازمان عفو بین الملل گفته که ویروس کرونا یک تهدید دیگری برای افغانستان است در حالیکه این کشور با بیجا شد‌‎گان داخلی که حتی به آب نوشیدنی و خدمات صحی دسترسی ندارد رو به رو است.

به گفته این سازمان مراعات نمودن فاصله اجتماعی در کمپ‌های بیجا شد‌گان امکان ندارد و این کار سبب شیوع بیشتر ویروس کرونا میشود.

این سازمان همچنان از جامعه جهانی خواسته است تا در مورد بیجا شد‌گان، که دسترسی به خدمات صحی ندارد، توجه کنند.

این سازمان با ابراز نگرانی از وضعیت آزادی بیان میگوید که تاکنون فعالان نمی‌توانند نظر خود را بدون هراس ابراز کنند و حتی در برخی از موارد تهدید جان این فعالان نیز وجود دارد.

آقای وارایچ در این مورد گفت:" کنفرانس جینوا باید حکومت افغانستان را تحت فشار قرار دهد تا به وعده‌های خود عمل کند و از حقوق بشر حمایت کند و همچنان تعهدات مالی را در مورد دسترسی به  حقوق بشر انجام دهد."

از دید سازمان عفو بین الملل سیستم قضایی افغانستان با وجود مصارف هنگفت از سوی جامعه جهانی ضعیف است و مردم به عدالت دسترسی ندارد و همچنان عاملین مورد مجازات قرار نمی گیرد.

وارایچ در این باره گفت: "کنفرانس جینوا یک فرصت خوب است تا تعهد کنیم که حقوق بشر نقش مرکزی در آینده خواهد داشت. برای بدست آوردن این تعهد باید نظارت دقیق از پیشرفت‌ها در حقوق بشر شود و برای همه ثابت کنیم که بر حقوق بشر در گفتگوهای صلح معامله نمی شود."

قابل یاد آوری است که قبل از این رسانه‌ها امریکایی گزارش داده بودند که حکومت افغانستان باید توقع کمک‌ها بیشتر را نکند و شاید کمک‌های وعده شده به افغانستان پرداخته نشود

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!