Connect with us

تجارت

عزیزی: امارت اسلامی قصد دارد به‌‌گونه رسمی به طرح «یک کمربند و یک جاده» چین بپیوندد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفته است که امارت اسلامی قصد دارد تا به‌ صورت رسمی به طرح «یک کمربند و یک جاده» چین بپیوندد.

آقای عزیزی امروز (پنج‌شنبه، ۲۸ میزان) در گفتگو با خبرگزاری رویترز گفته است که امارت اسلامی می‌خواهد به‌‌گونه رسمی به طرح زیرساختی بزرگ «کمربند و جاده» شی‌جین‌پینگ، رییس ‌جمهور چین بپیوندند و یک تیم فنی را برای گفتگو به بیجینگ بفرستند.

عزیزی افزوده است: «ما از چین درخواست کردیم که به ما اجازه دهد بخشی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان و ابتکار کمربند و جاده باشیم و امروز درباره مسایل فنی بحث می‌کنیم.»

او تصریح کرده که چین در سراسر جهان سرمایه‌گذاری می‌کند و باید در افغانستان نیز سرمایه‌گذاری کند.

او تصریح کرده است: «ما هر آن‌چه آن‌ها نیاز دارند مانند لیتیوم، مس و آهن داریم. افغانستان اکنون بیش از هر زمان دیگری آماده سرمایه‌گذاری است.»

نشست «یک کمربند و یک جاده» در چین امروز پایان یافت.

در این نشست نمایندگان ۱۴۰ کشور جهان به‌شمول امارت اسلامی اشتراک کرده بودند.

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیت‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریم‌ها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.

گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده می‌شود.

به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «ال‌پی‌جی» از طریق راه‌آهن، از کارخانه‌های روسیه به شمول پروژه مشترک کازروس‌گاز با قزاقستان، در ماه‌های جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُن‌متریک رسیده است.

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُن‌متریک برآورد شده است.

Continue Reading

تجارت

عزیزی و ژاو شینگ درباره افزایش صادرات افغانستان به چین گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در مورد افزایش صادرات افغانستان به چین به ‌‌ویژه صادرات جلغوزه، انار، سنگ‌های قیمتی و معدنی مانند نفریت، اونکس، لاجورد و تالک گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، هدف از این گفتگو که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، تسهیل صادرات مستقیم به چین برای کاهش مصارف ترانزیتی و حمل‌ونقل کالاهای افغانستان و همچنان واردات ماشین‌آلات مورد نیاز کشور بوده است.

خبرنامه افزوده است که آقای عزیزی و ژاو شینگ توافق نموده‌اند که برای هماهنگی بیشتر، گسترش روابط تجارتی و ایجاد تسهیلات در تجارت، یک گروه‌کاری مشترک ایجاد کرده تا نشست‌های منظم برگزار کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!