Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالله: کاستی‌های جمهوریت موضع حکومت را در مذاکرات صلح تضعیف کرده است

منتشر شده

در

عبدالله عبدالله، رییس شواری عالی مصالحه ملی امروز یک شنبه (۱۷حوت) می‌گوید که کاستی‌های جمهوریت موضع حکومت را در مذاکرات صلح با طالبان تضعیف کرده است.

آقای عبدالله که در نشست گرامی داشت از روز جهانی زن سخن می‌زد گفته است که پراکندگی که در سطح سیاسی افغانستان وجود دارد، بر خواست‌های مردم در روند صلح کمک نخواهد کرد.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه گفت:" پراکندگی و متفرقی که در سطح سیاسی افغانستان وجود دارد در نشان دادن قوت در تمثیل اراده و خواست‌ها مردم افغانستان کمک نمی‌کند."

عبدالله همچنان با اشاره به طرح تازه‌ی امریکا  تاکید می‌کند که نباید از مطرح شدن نظریات هراس داشت بل از این نظریات برای تسریع روند صلح کار گرفته شود.

آقای عبدالله گفت:" مطرح شدن نظریات باید خوف نداشته باشیم نظریات مطرح می‌شود باید رویش بحث شود در آن جستجو شود و چیزی که کمبود دارد اصلاح شود و اگر مشکلاتی وجود دارد، مشکلاتش برجسته شود."

در این میان زنان افغان با انتقاد از کمرنگ بودن حضور شان در روند صلح افغانستان، می‌گویند که دیدگاه طالبان در برابر آنان تغییر نیافته است.

حبیبه سرابی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان گفت:" نارام هستیم در پروسه صلح و دولت پس صلح  در روند صلح و حضور شان به حاشیه رفته ."

دادخواهی های زنان افغان برای حفظ دستاوردهای شان در روند صلح و دولت پس از صلح در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها از زیر پا شدن دستاوردهای انان در نظام آینده سیاسی بالا گرفته است.

درهمین حال، بانوی نخست در پیام تصویری به مناسب روز جهانی زن گفته است که بانوان افغانستان در ده سال پسین پیشرفت‌های خوبی داشته اند و همزمان با این، آنان خواستار تأمین صلحی استند که درآن دستاوردهای شان حفظ شوند.

قرار بود در مراسم بزرگداشت از روز جهانی زن در تالار لویه جرگه رییس جمهور و بانوی نخست حضور یابند، اما حضور نیافتند؛ آنچه که از سوی برخی بانوان بی‌حرمتی به زنان خوانده شده است.

در همین حال، حسینه صافی، سرپرست وزارت امور زنان از رسیدن گفتگوهای صلح به مرحله حساس سخن می‌زند و تأکید می‌کند که جامعه جهانی باید ضامن حفظ دستاوردهای بانوان در روند صلح باشد.

از سوی هم بانوان با ابراز نگرانی از وضعیت جاری در کشور می‌گویند که پول‌های کمک شده برای رشد بانوان در شهرها و روستا‌ها به گونه‌ی درست آن به مصرف نرسیده و هنوز هم بانوان در بخش‌های از کشور از حقوق اولیه‌ی شان آگهی ندارند.

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است

Published

on

کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین می‌گوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.

اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس ‌الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.

در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت می‌کنند، با مشکل مواجه نگردند.

در حالی که روند اخراج مهاجران افغان‌ها از کشورهای همسایه، به‌ خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان می‌گویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.

آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت می‌گوید: «برای کاهش مهاجرت‌ها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار می‌تواند تاثیرگذار باشد.»

پیشتر مقام‌های ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج می‌کنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.

اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالش‌های جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!