Connect with us

اخبار ساحوی

عاصم ملک به‌حیث رئیس جدید آی‌اس‌آی تعیین شد

رویترز گزارش داده است که ملک در حال حاضر به عنوان یک قوماندان در اردو کار می‌کند و فارغ  التحصیل مرکز نظامی فورت‌لیون‌وورت ایالات متحده امریکا است. او به تاریخ ۳۰ام سپتمبر به عنوان رئیس آی‌اس‌آی آغاز به کار خواهد کرد.

منتشر شده

در

گزارش‌ها می‌رسانند که پاکستان محمد عاصم ملک را به عنوان رئیس جدید سازمان استخباراتی آی‌اس‌آی تعیین کرده است.

به گزارش رویترز، این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که نقش سیاسی این اداره، با نظارت شدید مواجه است. یک رئیس سابق آی‌اس‌آی به دلیل حمایت از اهداف سیاسی عمران خان، صدر اعظم سابق زندانی، بازداشت شده است. عمران خان اما ادعا می‌کند که از این اداره تحت رهبری رئیس فعلی اش نوید انجم، علیه او استفاده می‌شود.

چندین قاضی ارشد نیز در نامه‌ای به قاضی القضات، مدعی شده‌اند که ماموران آی‌اس‌آی برای تصمیم‌گیری در مورد قضایا علیه خان، آنها را تحت فشار قرار داده‌اند.

رویترز گزارش داده است که ملک در حال حاضر به عنوان یک قوماندان در اردو کار می‌کند و فارغ  التحصیل مرکز نظامی فورت‌لیون‌وورت ایالات متحده امریکا است. او به تاریخ ۳۰ام سپتمبر به عنوان رئیس آی‌اس‌آی آغاز به کار خواهد کرد.

پست ریاست آی‌اس‌آی یکی از با صلاحیت‌ترین مناصب در پاکستان است که در تقاطع سیاست داخلی، اردو و روابط خارجی قرار دارد.

در حالی که رئیس آی‌اس‌آی از نظر تخنیکی به صدر اعظم گزارش می‌دهد، وی توسط لوی درستیز اداره می‌شود.

اعتقاد بر این است که بن‌بست بین عمران خان و اردو بر سر انتصاب رئیس آی‌اس‌آی در سال ۲۰۲۱ به درگیری با جنرال‌های ارشد انجامید که ماه‌ها بعد با برکناری وی از نخست‌وزیری همراه شد.

اردوی پاکستان که اعمال فشار بر قضات یا هرگونه نقش در سیاست را انکار می کند، از سال ۱۹۵۸ برای بیش از سه دهه بر پاکستان حکومت کرده و همچنان بر حوزه های کلیدی حکومت در این کشور تسلط دارد.

اخبار ساحوی

دیسانایاکه با گرایشات مارکسیستی ریاست‌جمهوری سریلانکا را به دست گرفت

انتظار می‌رود دیسانایاکه روز دوشنبه (۲میزان) در ساختمان ریاست‌جمهوری در شهر کلمبو سوگند یاد کند.

Published

on

آنورا کومارا دیسانایاکه، رهبر جبهه آزادی‌بخش مردم، با گرایش مارکسیستی به عنوان رئیس‌جمهور جدید سریلانکا انتخاب شد و وعده داد که کشور را به سمت تغییر و اتحاد ملی هدایت کند.

کمیسیون انتخابات سریلانکا اعلام کرد که آنورا کومارا دیسانایاکه، ۵۵ ساله و رهبر جبهه آزادی‌بخش مردم و اتحاد قدرت مردم ملی، با کسب ۴۲.۳۱ درصد آرا، رئیس‌جمهور جدید این کشور شده است.

انتخابات روز شنبه برگزار شد و رهبر اپوزیسیون، ساجیت پرماداسا، با ۳۲.۷۶ درصد آرا دوم شد. رئیس‌جمهور کنونی، رانیل ویکرمسینگه، با ۱۷.۲۷ درصد آرا سوم شد.

این نخستین بار است که انتخابات ریاست‌جمهوری سریلانکا با شمارش دور دوم آرا تصمیم‌گیری شد، زیرا هیچ یک از نامزدها نتوانستند ۵۰ درصد از آرا را کسب کنند.

انتظار می‌رود دیسانایاکه روز دوشنبه (۲میزان) در ساختمان ریاست‌جمهوری در شهر کلمبو سوگند یاد کند.

دیسانایاکه در سخنرانی پیروزی خود خواستار اتحاد همه اقوام سریلانکا از جمله سینالی‌ها، تامیل‌ها و مسلمانان شد و گفت: « دوره تجدد ادبی و فرهنگی از این اتحاد و چشم‌انداز مشترک برخواهد خاست». وی افزود: «رویایی که قرن‌ها در سر داشتیم، اکنون در حال تحقق است. این پیروزی نتیجه تلاش‌های فردی نیست، بلکه حاصل تلاش جمعی شماست. این موفقیت متعلق به همه ماست».

اقتصاد بحرانی سریلانکا در مرکز برنامه‌های انتخاباتی دیسانایاکه قرار داشت. او وعده داده است که تدابیری برای بهبود وضعیت مردم اجرا کند و سیاست‌های مرتبط با صندوق بین‌المللی پول را مورد بازنگری قرار دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

گزارش رویترز: ایران پرتاب‌کننده‌های راکت‌های بالستیکش را به روسیه نداده است

دلیل دیگر ممکن است این باشد که ایران با تحویل ندادن پرتابگرها بخواهد فضا را برای گفتگوهای جدید با قدرت‌های غربی به منظور کاهش تنش‌ها، فراهم کند.

Published

on

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد ایران پرتابگرهای متحرک را همراه با محموله‌ راکت‌های بالستیک کوتاه‌بردی که به گفته امریکا هفته گذشته به روسیه فرستاده شده، تحویل نداده است.

یک دیپلومات اروپایی، یک مقام اطلاعاتی اروپایی و یک مقام امریکایی، در گزارشی که رویترز روز شنبه (۳۱ سنبله) منتشر کرد، گفتند مشخص نیست چرا ایران پرتابگرها را همراه راکت‌های فتح-۳۶۰ ارائه نکرده است.

مقام امریکایی که به شرط فاش نشدن نامش با رویترز صحبت کرده است، گفته است که ایران در زمان اعلام امریکا درباره ارسال تسلیحات به روسیه، پرتابگرها را تحویل نداده بود.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت مقام اطلاعاتی اروپا بدون اشاره به جزییات، گفته است که انتظار نمی‌رود ایران پرتابگرها را تحویل دهد.

راکت‌های بالستیک برای پرتاب به پرتابگرهایی با طراحی خاص نیاز دارند.

روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال روز ۱۶ سنبله گزارش داد با وجود هشدارهای غرب، ایران محموله‌ای از راکت‌های بالستیک کوتاه‌برد را در اختیار روسیه قرار داده است.

به گفته مقام‌های غربی، این محموله شامل بیش از ۲۰۰ راکت بالستیک است.

وب‌سایت بیزنس اینسایدر روز ۲۴ سنبله در گزارشی هشدار داد راکت‌های بالستیک کوتاه‌برد ساخت ایران می‌توانند مواضع مستحکم یا شهرهای نزدیک خطوط مقدم اوکراین را هدف قرار دهند و بدین ترتیب، سیستم دفاع هوایی این کشور را تحت فشار بگذارند.

دو کارشناس به رویترز گفتند دلایل متعددی برای ارسال نشدن پرتابگرها وجود دارد: یکی این که روسیه ممکن است بخواهد با تغییر دادن لاری‌ها از آن‌ها برای حمل راکت استفاده کند.

به گفته آنان، دلیل دیگر ممکن است این باشد که ایران با تحویل ندادن پرتابگرها بخواهد فضا را برای گفتگوهای جدید با قدرت‌های غربی به منظور کاهش تنش‌ها، فراهم کند.

به نوشته رویترز، وزارت دفاع روسیه از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرده و نمایندگی ایران در سازمان ملل هم به درخواست اظهار نظر پاسخ نداده است.

تهران ارسال راکت و طیاره بدون سرنشین را که به گفته کی‌یف و مقام‌های غربی، روسیه از آن‌ها علیه اهداف نظامی و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله شبکه برق اوکراین استفاده می‌کند، رد کرده است.

ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، روز ۲۰ سنبله از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به‌دلیل ارسال راکت‌های بالستیک به روسیه خبر دادند.

بریتانیا، فرانسه، آلمان و هالند، نمایندگان دیپلوماتیک اریران در کشورهایشان را در اعتراض به اقدام تهران در ارسال راکت بالستیک برای مسکو احضار کردند.

جو بایدن، رییس‌جمهورامریکا و کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا نیز با تاکید بر حمایت این دو کشور از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه، درباره اقدام ایران و کوریای شمالی در ارائه سلاح‌های مرگبار به مسکو و اقدام چین در حمایت از صنایع نظامی روسیه به شدت ابراز نگرانی کردند.

ایران صحت گزارش‌ها درباره این موضوع را را رد می‌کند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز ۲۱ سنبله گفت: «بار دیگر امریکا و سه کشور اروپایی بر اساس اطلاعات نادرست و منطق معیوب عمل کرده‌اند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌ جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است

این در حالی است که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و همچنین اتحادیه اروپا گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را تائید و تحریم‌های جدیدی علیه افراد و نهادهای ایران وضع کرده‌اند.

Published

on

مسعود پزشکیان می‌گوید از زمانی که او کارش را به عنوان رئیس‌ جمهور ایران آغاز کرده است، این کشور برای روسیه موشک ارسال نکرده است؛ اما او تاکید کرده است که ایران برنامه موشکی خود را کنار نمی‌گذارد.

بر اساس گزارش‌ رویترز ، او در یک نشست خبری گفته است: «اگر موشک نداشته باشیم مثل غزه هر وقت دل‌شان بخواهد بر سر ما بمب پرتاب می‌کنند.»

پیش از این وزیران خارجه کشورهای عضو گروه هفت در بیانیه‌ای مشترک از ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه ابرازنگرانی کردند و گفتند که در این زمینه اقدام خواهند کرد.

اما رئیس جمهور ایران می‌گوید: «ممکن است قبلاً بین دو کشور موشک رد و بدل شده باشد؛ چون ممنوع هم نبوده؛ اما از آن زمانی که ما آمدیم، چیزی به روسیه نداده‌ایم. به‌ هیچ عنوان در این مدت موشکی به روسیه ندادیم.»

این در حالی است که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و همچنین اتحادیه اروپا گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه را تائید و تحریم‌های جدیدی علیه افراد و نهادهای ایران وضع کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!