Connect with us

تجارت

طالبان روزانه تا ۲۰۰میلیون افغانی عواید از گمرک‌های تصرف شده جمع‌آوری میکند

منتشر شده

در

کمیسیون مالی و بودجه مجلس نماینده‌گان می‌گوید که بیش از ۶۰ درصد گمرک‌ها کشوری زیر اداره طالبان قرار دارد و این گروه روزانه تا دوصد میلیون افغانی پول گردآوری می‌کند.

رییس این کمیسیون تاکید می‌ورزد که اگر حکومت برای بازپس‌گیری این گمرک‌ها بی درنگ اقدام نکند، خزانه حکومت درآمد زیادی را از دست خواهد داد.

میرافغان صافی، رییس کمیسیون مالی و بودجه مجلس نماینده‌گان، در این باره گفت:" تقریبا ۶۵ فیصد گمرکات به دست طالبان افتاده و روزانه تا دوصد میلیون افغانی به دست می آورند مخالفین که این یک رقم درشت است و حکومت باید برای جلوگیری از این کار اقدامات عملی داشته باشد."

هرچند نماینده‌گان مجلس بارها از حکومت خواسته اند که برای پس‌گیری گمرک‌های مهم عملیات راه‌اندازی کند، اما تاکنون هیچ اقدامی برای بازپس‌گیری این گمرک‌ها صورت نگرفته است.

عبدالستار حسینی، عضوی مجلس نماینده‌گان، در این باره گفت:" در این اواخر متاسفانه بنادر ما اکثرأ پل ابریشم، شیخ ابو نصر فراهی، تورغندی و برخی بنادر در شمال به دست طالبان افتاده و قبلا دشمن از مسیر شاهراه‌ها از این نفع می‌برنند، اما متاسفانه در این اواخر عواید حکومت ازسوی طالبان جمع‌آوری و به پاکستان انتقال داده می‌شوند و ملت افغانستان متفق شود و در حمایت از نیروهای امنیتی ایستاده شود تا این وضعیت تغییر کند."

ازسویی هم وزارت مالیه می‌گوید که افتادن هفت بندر به دست طالبان روی گردآوری درآمدهای حکومت تاثیرات منفی به جا گذاشته است.

محمد رفیع تابع، سخنگوی وزارت مالیه، در این باره گفت:"با تاسف وزارت مالیه در گمرکات سرحدی اسلام قلعه، تورغندی، ابونصر فراهی، سپین بولدک، آی خانم، دند پتان و شیرخان بندر فعالیت گمرکی ندارد و بیدون شک تجارت مستقیم بالای عواید گمرکی کشور تاثیر دارد و مشکلات موجود به عواید تاثیرات منفی به جا گذاشته و ما در ماه جوزا هفت عشاریه سه میلیارد افغانی عواید گرد آوری کردیم که در ماه سرطان این عواید به چهار عشاریه شش میلیارد افغانی رسیده است."

اعضای مجلس نماینده‌گان تاکید می‌ورزند که تداوم اداره گمرک‌های مهم کشور از سوی طالبان پذیرفتنی نیست و زیان بزرگی روی عواید ملی دارد و باید جلو استفاده از چشمه‌های عایداتی از سوی این گروه گرفته شود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!