Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان دستور حفظ و مراقبت آثار قدیمی را داده است

منتشر شده

در

طالبان به تمامی اعضای این گروه به شمول جنگجویان اش دستور داده است تا میراث‌های فرهنگی و مصنوعات افغانستان را حفظ و از حفاری و فروش آن در داخل و خارج کشور جلوگیری کنند.

در  یک اعلامیه این گروه آمده است" اینکه افغانستان کشور مملو از آثار تاریخی و عتیقه است، همچنان آثار مذکور جزء از تاریخ، هویت و فرهنگ غنی کشور ما است، همه مکلفیت داریم که از آن آثار حفاظت، مراقبت و پاسبانی نماییم."

در این اعلامیه از همه اعضای طالبان خواسته شده است که تا از حفاری، فروختن و تخریب همه آثار فرهنگی بشمول قلعه‌های کهنه، منارها و برج‌های تاریخی و سایر جاها جلوگیری کنند.

اعلامیه افزوده است که کمیسیون امور فرهنگی طالبان موظف شده است تا از این آثار حفاظت کند.

در اعلامیه به اعضای دیگر این گروه بشمول کمیسیون نظامی طالبان دستور داده شده است تا در مورد حفاظت آثار تاریخی با کمیسیون فرهنگی هماهنگی و همکاری کنند.

اعلامیه افزوده است که فروش، قررداد و انتقال دادن آثار تاریخی منع شده است.

در اعلامیه آمده است که " فروش، قرارداد، حمل ونقل هر نوع چیزهای تاریخ ممنوع می باشد، هیچ کس هم تلاش نه کند که به جاهای متذکره کاری داشته باشند و یا از ساحات نامبرده بهره برداری نمایند."

این دستور در حالی صادر میشود که در گذشته طالبان به تخریب و غارت آثار تاریخی و فرهنگی متهم شده بود.

بر بنیاد گزارش‌ها طالبان در سال ۱۹۹۲ موزیم ملی افغانستان را غارت کردند که به گفته‌ی کارشناسان بیشتر از  ۷۰ درصد مصنوعات در موزیم ملی کشور در این زمان از بین برده شدند.

در اگست سال ۱۹۹۸ طالبان دست به تخریب کتابخانه عمومی پلخمری زدند.

بر اساس گزارش‌ها در آن زمان در این کتابخانه بیشتر از ۵۵ هزار کتاب وجود داشت و یکی از مهمترین و با ارزش ترین مجموعه ملت از نگاه تاریخ و فرهنگ به حساب میرفت.

بر بنیاد گزارش‌ها بعد از سال ۲۰۰۱ طالبان ۲۷۵۰ مصنوعات را تخریب کرده اند.

بزرگترین اقدام در برابر آثار تاریخی در سال ۲۰۰۱  برداشته شد زمانیکه طالبان مجسمه بت بامیان را ویران کردند.

مجسمه بودا در ولایت بامیان با قدامت تاریخی بیشتر از ۱۵۰۰ سال وجود داشت که  بدستور ملا عمر، رهبر پیشین طالبان، ویران شد.

این اقدام طالبان واکنش‌های جهانی را برانگیخت.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!