Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان در یک نامه‌ سرگشاده خواستار پابندی امریکا به توافقنامه دوحه شد

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر معاون سیاسی گروه طالبان گفته است که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد.

ملا برادر در یک نامه سرگشاده به امریکا گفته است که امریکا و طالبان باید توافق‌نامه دوحه را عملی کنند.

در این نامه یازده مورد برای موفقیت گفتگوهای صلح، از جمله تلاش واقعی برای صلح، تعهد طالبان بر حفظ حقوق زنان و آزادی بیان در پرتو شریعت اسلامی تاکید شده است.

ملا عبدالغنی برادر رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته است: "یک بار دیگر یاد آور می شوم که مردم و کشور ما با یک جنگ تحمیلی دست و گریبان اند، ختم این جنگ مسوولیت همگی است و به نفع همه می باشد و تطبیق توافقنامه دوحه بهترین راه ختم جنگ در افغانستان می باشد."

کم و بیش یک ماه است که مذاکرات صلح، میان افغان‌ها به گونه کامل متوقف است، تا جایکه شماری از اعضای هیات طالبان و دولت دوحه را ترک کرده اند.

با این حال عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه می‌گوید که اکنون زمان آزمایش برای طالبان است.

آقای عبدالله میگوید:  "فکر میکنم که این برای طالبان یک آزمایش است. فرصتی مذاکرات وجود دارد که متاسفانه آنها در این روزها از میز مذاکره غیرحاضر اند. اما هنوز هم من مایوس نیستم. مردم افغانستان در مورد این قضاوت خواهند کرد که آنها در مورد رسیدن به یک توافق مصالحت آمیز سیاسی جدی استند یا خیر."

اکنون نگرانی این است که  اگر این گفتگو ها ناکام شود و دو طرف از این فرصت استفاده نکنند، افغانستان وارد بحران تازه خواهد شد.

علی احمد عثمانی عضو پیشین کابینه میگوید:  "ما به یک نقطه عطف رسیدیم، که اگر متوجه این نقطه عطف باشیم، به سمت یک راه حل ممکن مطلوب بریم، اگر متوجه نباشیم، این بار دیگر جنگ نخواهد بود، یک بحران بسیار کلانتر است به خاطریکه دو طرف مجبور اند، تمام قوت ها و نیروهای خود را به کار گیرند."

آگاهان می‌گویند که نیاز است تا دولت در نخست با بازیگران منطقه ای که بر طالبان نفوذ دارند به یک توافق برسد.

سید اسحاق گیلانی رییس نهضت همبستگی ملی افغانستان میگوید:  "یک ماه می‌شود که تعدادیکه عضو شورای عالی مصالحه ملی هستند بین خود نشست نداشته اند، اگر با همین بی کفایتی روان باشیم حال مردم افغانستان را به مراتب بدتر می بینیم."

اما حکومت افغانستان می‌گوید که طالبان علاقه ای به صلح ندارند و به همین دلیل است که میز مذاکره را بدون دلیل ترک کرده و خشونت ها را افزایش داده اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!