Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان حکومت غنی را تنها مانع فرا راه صلح می‌دانند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

طالبان حکومت رییس جمهور غنی را یگانه مانع بر سر راه صلح در کشور می‌دانند.

شیر محمد عباس ستانکزی معاون هیات مذاکره کننده طالبان در سفر به مسکو می گوید که اگر رییس جمهور غنی از قدرت کنار برود آنان حاضر هستند که با حکومت جدید کار کنند.

آقای ستانکزی می‌گوید طالبان با امریکا روی ایجاد دولت جدید اسلامی از بهر پایان دادن به نظام جمهوری اسلامی که در راس آن رییس جمهور غنی قرار دارد، توافق کرده اند.

آقای ستانکزی گفته است: ” گفتگوهای صلح برای پایان حکومت اشرف غنی و ایجاد دولت اسلامی جدید جریان دارد. طالبان با امریکا روی «حکومت جدید اسلامی افغانستان» به توافق رسیده است.”

این چهره سیاسی می افزاید که کابل در روند صلح مانع ایجاد می‌کنند، زیرا ارگ به درستی میفهمد که با پیشرفت در مذاکرات صلح نظام کنونی از بین می‌رود.

عباس ستانکزی افزوده است: “مقام های حکومت افغانستان به صلح صادق نیستند و نمی خواهند که صلح بیاید، چون در نتیجه صلح حکومت اسلامی می‌آید و حکومت محمد اشرف غنی از بین می رود، بنا آنها در مقابل صلح سنگ اندازی میکنند.”

در همین حال ریاست جمهوری می‌گوید که آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا با رییس‌جمهور غنی درباره تعهدات این کشور به همکاری پایدار با افغانستان و بازنگری توافق‌نامه دوحه، گفتگو کرده است.

وزارت خارجه امریکا  درکنار تاکید بر صلح در افغانتسان از همه طرف های سیاسی هم میخواهد که از فرصت کنونی برای صلح استفاده کنند.

کابل هرچند پیشتر تغییر نظام جمهوریت را یکی از خواب های طالبان و موضوع بعید گفته بود، اما به تازگی برخی اعضای هیات مذاکره کننده جمهوری هم بدون توافق روی حکومت موقت دست یابی به صلح را نا ممکن گفته اند.

سیاسیون می‌گویند که سفرهای طالبان به منطقه و تماس های پی هم کابل واشنگتن سایه روی روند مذاکرات صلح میان افغانان گذاشته است.

رویداد های اخیر

متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگد.

امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونه‌‌ای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمان‌های استخباراتی بیگانه فراهم نشود.

او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمی‌جنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمی‌کنیم. با همه روابط عادی می‌خواهیم.»

آقای متقی همچنان وجود اختلاف‌ها در درون نظام را رد کرده و صحبت‌ها در این مورد را اغراق آمیز می‌پندارد.

او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت می‌گیرد، در عمل شما می‌بینید که هیچ حادثه‌ای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمی‌گیرد.»

رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.

او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

طوفان‌های مرگبار در امریکا؛ دست‌کم ۳۳ کشته برجا گذاشت

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دست‌کم ۳۳ نفر در پی طوفان‌های شدید و گردبادهایی که به ایالات متحده هجوم برده اند، جان خود را از دست داده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که شرایط جوی نامساعد ادامه یابد.

گزارش‌هایی از وقوع ۲۳ گردباد در ایالت‌های میزوری، آرکانزاس، ایلینوی و میسیسیپی منتشر شده است.

ان‌بی‌سی نیوز نیز گزارش داد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در مناطق غرب میانه و جنوب ایالات متحده بدون برق مانده‌اند و ساختمان‌هایی تخریب شده‌اند.

تصاویر منتشرشده از مناطق طوفان‌زده، موتر‌های واژگون‌شده در طوفان و محله‌های مسکونی‌ای را نشان می‌دهند که به‌طور کامل در اثر گردباد ویران شده‌اند.

مقامات ایالت میزوری روز شنبه ۲۵ حوت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که تنها در این ایالت ۱۲ نفر جان باخته‌اند. همچنین، ایالت همسایه میزوری یعنی آرکانزاس تأیید کرد که در طوفان شب جمعه، سه نفر کشته و دست‌کم ۳۲ نفر زخمی شده‌اند.

پولیس راه کانزاس نیز تأیید کرد که در پی تصادف‌های زنجیره‌ای با حدود ۵۰ موتر که به دلیل «دید نزدیک به صفر» ناشی از طوفان شدید گرد و غبار رخ داد، هشت نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در ایالت میسیسیپی، تیت ریوز، والی این ایالت، اعلام کرد که شمار قربانیان در پی «طوفان‌های شدید، گردبادها و زمین‌لرزه» به شش نفر افزایش یافته است. وی در شبکه ایکس گفت که علاوه بر این، سه نفر ناپدید شده و ۲۹ نفر در سراسر ایالت زخمی شده‌اند.

در ایالت تگزاس نیز سه نفر بر اثر تصادفات ناشی از طوفان گرد و غبار جان باخته‌اند. همچنین، یک نفر در ایالت اوکلاهما به دلیل آتش‌سوزی‌های گسترده جان خود را از دست داده است.

در همین حال سازمان هواشناسی ایالات متحده هشدارهای جدیدی دربارهٔ شرایط جوی شدید صادر کرده است. این نهاد هشدار داد که گردبادهای بسیار شدید ممکن است بعدازظهر یک‌شنبه در ایالت میسیسیپی رخ دهند.

طبق اعلام این سازمان، این طوفان‌ها ممکن است در اواخر شب به ایالت آلاباما برسند و سپس به شمال‌غربی فلوریدا و جورجیا گسترش یابند.

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل تمدید ماموریت یوناما در افغانستان را به رای می‌گذارد

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

Published

on

(Last Updated On: )

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز یکشنبه (۲۶حوت) اعلام کرده که قرار است فردا دوشنبه (۲۷حوت) پیش‌نویس قطعنامه تمدید ماموریت هیأت معاونت سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما را تا یک سال دیگر به رای‌گیری بگذارد.  

این شورا در گزارشی گفته است که این پیش‌نویس اگر تصویب شود ماموریت یوناما را برای یک سال دیگر بدون تغییر وظایف و اولویت‌های آن تمدید می‌کند.  

بر اساس این گزارش، ماموریت مشخص شده یوناما برای یک سال دیگر در این پیش‌نویس شامل حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان و دختران، زنان، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و انسانی در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، اسلحه‌های سبک، بی‌جاشدگان داخلی و مهاجران و اثرات آفات طبیعی است.  

شورای امنیت ملل متحد گفته است که انتظار می‌رود تمامی ۱۵ عضو دائمی و غیردائمی این شورا از آن حمایت کنند.

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی یوناما را به ارائه گزارش‌های «منفی و نادرست» از وضعیت افغانستان متهم کرد.

مجاهد گفت که گزارش‌های یوناما باعث ایجاد «ذهنیت منفی» نسبت به افغانستان در سازمان ملل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!