تجارت
صرافی های ارز دیجیتال در هرات مسدود شد
قوماندانی امنیه هرات طی یک هفته گذشته تقریبا ۱۶ دوکان صرافی را که مصروف تبادله ارز دیجیتال بودند، مسدود کرده است.
به گفته مسدولان مبارزه با جرایم جنایی هرات، در ماه های اخیر بیش از صد عریضه به آنها رسیده است که بابت تبادله ارزهای دیجیتال و کارهای شبکه های هرمی شکایت کرده اند.
مولوی سیدشاه سعادت، مدیرعمومی مبارزه با جرایم جنایی قوماندانی امنیه هرات گفت: "بر اساس مکتوب د افغانستان بانک که گفته است معاملات ارز دیجیتالی باعث مشکلات زیاد و فریب کاری های کلان برای مردم ما شده است، بناء این ها باید مسدود شود. ما اقدام کردیم و همه صرافان که مصروف این پول بودند را بازداشت کرده ایم و دوکانهای شان نیز بسته شدند."
اتحادیه صرافان هرات گفت که ارزهای دیجیتالی در بازارهای جهانی اعتبار دارد و در برخی از کشورها فعلا استفاده می شود، اما حکومت سه ماه پیش گفته که تبادله ارز دیجیتالی در بازارهای کشور ممنوع است و کسی حق ندارد که در این زمینه فعالیت داشته باشد.
غلام محمد سهرابی، رئیس اتحادیه صرافان هرات گفت: "مردم ما با ارز دیجیتال آشنایی ندارند، حسابهای شان همانند حسابهای بانکی دالر، یورو و افغانی نیست، چون هیچ سند ندارد. روی همین ملحوظ تا اینکه مردم ما آشنا شوند بیشتر کلاه برداری می شود. حسابهای ارز دیجیتالی در بیرون از کشور می باشد و از شرکت ها خریداری میشود، بناء مردم ما بلد نیستند. این خوب است که از این پول استفاده نکنند، چونکه این ارز تازه به بازار آمده است و نوسان زیادی دارد."
در بیست سال گذشته مردم بابت سازمان های هرمی یا شبکه ای و ارزهای دیجیتالی متضرر شده اند. برخی باشندگان هرات به این باور اند که مردم با پول دیجیتالی آشنایی ندارند و هنوز زمینه برای استفاده از این پول و ایجاد حساب در بانکها آماده نیست.
شهرام، باشنده هرات گفت: "ارزهای دیجیتال یک پروسه جدید است که هنوز در کشور ما استفاده نمی شود، بناء این پروسه باید زیر نظر حکومت باشد تا اینکه کلاه برداری صورت نگیرد تا اینکه مردم بتوانند به گونه بهتر سرمایه گذاری کنند."
مولا علیزاده، باشنده هرات گفت: "باید دولت نظارت داشته باشد و مانع فعالیت ارزهای دیجیتالی شود، بخاطر اینکه سرمایه از افغانستان بیرون می شود، دوم اینکه مردم متضرر میشوند، چونکه این کار مافیا است و روزانه در نوسان می باشد."
ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین در بازارهای جهانی قابل اعتبار است، اما در افغانستان به دلیل اینکه هنوز زمینه آماده نیست مردم نمی توانند به تبادله این ارز بپردازند. افراد و اشخاصی که مصروف ارز دیجیتال هستند معمولا در بیرون از کشور برای خود حساب باز کرده اند.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
-
جهان5 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید