Connect with us

تجارت

صرافان سرای شهزاده ماهانه ۵ میلیون دالر برای آدم ربایان و زورمندان داخل نظام باج می دهند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

همزمان با خوشبینی حکومت در جلب سرمایه گذاری ها در کشور، شورای صرافان از وضعیت بد امنیتی در کشور و مداخله زورمندان ابراز نگرانی دارد.

صرافان سرای شهزاده ادعا دارند که هر ماه پنج میلیون دالر را برای آدم ربایان و زورمندان داخل نظام باج میدهند.

قاضی شیرین آقا ساپی، رییس شورای صرافان سرای شهزاده به روز سه شنبه گفت: “ما در ماه گذشته نیز پنج میلیون باج دادیم که این باج گیری ها برخی در داخل نظام هستند و برخی در بیرون و مخالفان دولت که این وضعیت برای ما چالش ایجاد کرده است.”

همچنان، صرافان می گویند که در سال جاری شاهد ده ها مورد قتل و اختطاف صرافان در کشور بوده اند که حکومت در زمینه توجه لازم نداشته است.

یک صراف که پسر اش را آدم ربایان ربوده بود می گوید که تا اکنون حکومت در قبال این مجرمان خاموش است.

جان آقا، یک تن از صرافان گفت: “پسرم را از ساحه علاوالدین اختطاف کردند و آدم ربایان نیز بازداشت شده است و از ما پول نیز گرفته اند اما پسرم نیست کجا بروم اینجا جزای من همین است.”

برخی از بزرگان قومی نیز از عملکرد حکومت در قبال صرافان شکایت دارند.

عبدالخالق حسینی، رییس شورای مردم مشرقی بیان داشت: “صرافان در اینجا سرمایه گذاری کرده اند باید حکومت امنیت آنها را تامین کند.”

وزارت امورد داخله در مورد اظهار نظر نمی کند.

انتقاد از عملکرد بانک مرکزی

برعلاوه، شورای صرافان افغانستان از عملکرد بانک مرکزی در قبال این شورا انتقاد دارد.

مسوولان این شورا می گویند: بانک مرکزی با عملکرد های نادرست حلقه فعالیت صرافان افغانستان را محدود کرده است.

آقای ساپی افزود: “رییس بانک مرکزی برای ما مشکلات زیاد جور کرده است، جواز ها به ما بند است، از ما دیتابس می خواهند و در طرح قوانین بر ما مشکلات جور می شود که این سبب فرار سرمایه ها شده است.”

این شورا هشدار میدهد در صورت ادامه این روند درب بازارهای تبادله اسعار را خواهند بست.

اما مسوولان بانک مرکزی این اتهام ها را بی اساس دانسته می گویند که بانک مرکزی آماده همکاری با صرافان کشور است.

ایمل عاشور، سخنگوی بانک مرکزی کشور به آریانانیوز گفت: “طرح تمام قوانین ما برای ایجاد شفافیت در کار ها است و طرح قوانین جدید ما برای این است تا از فهرست خاکستری کشور های خارجی بیرون شویم.”

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!