Connect with us

رویداد های اخیر

صدراعظم موقت پاکستان: فکر می‌کردیم با آمدن امارت اسلامی وضعیت در پاکستان بهتر می‌شود اما بدتر شد

منتشر شده

در

صدراعظم موقت پاکستان می‌گوید، اسلام آباد می‌پنداشت با روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان وضعیت امنیتی در این کشور بهبود میابد، اما چنین نشد و وضعیت در پاکستان بدترشده است.

انوارالحق کاکر در گفتگو با شبکه خبری"جیونیوز" این کشور می‌افزاید که جهان انتظار داشت با حکومت جدید وضعیت افغانستان بهبود یابد، اما وضعیت بدتر شده است و پاکستان هم خواهان یک افغانستان صلح‌آمیز و مرفه بود.

انورالحق کاکر، صدراعظم پاکستان گفته است که:«فکرمی‌کردیم با آمدن طالبان (امارت اسلامی) به قدرت وضعیت در پاکستان بهتر می‌شود اما بهتر نشد بدتر شد، به نظرم دلیل بدتر شدن وضعیت، سلاح‌ها و تجهیزات بجامانده از امریکا و ناتو است که به دست گروه‌های تروریستی افتاده است. این اتفاق نه تنها بر پاکستان بلکه بر امنیت تمام منطقه و کشورهای ایران، چین، کشورهای آسیای مرکزی تاثیرات منفی گذاشته است، در حقیقت اتفاقات بد برای پاکستان شروع شده و کشورهای دیگر نیز باید منتظر بمانند چه وقت مشکلات دامنگیر شان خواهد شد.»

کاکر مدعی است که احتمالا بخش بزرگ از سلاح‌های وتجهیزات بجا مانده از امریکا و ناتو به دست گروه‌های جنایت کار و تروریستی افتاده باشد که این نه تنها بر وضعیت پاکستان بل بر تمام منطقه تاثیر می‌گذارد.

آقای کاکر می‌گوید که:«اگر امریکا سلاح‌ها و تجهیزات خود را به گونه مسوولانه تسلیم می‌کرد و یا روند خروج مسوولانه انجام می‌شد برای ما نیز کار آسان می‌شد، اکنون به دلیل خروج عجولانه وشتاب زده مشخص نیست همه سلاح‌ها و تجهیزات پیشرفته نظامی که اردوی سابق دراختیار داشت به دست کی افتاده است، ممکن بخش از آن به دست طالبان (امارت اسلامی) افتاده باشد، اما ممکن هم است که بخش بزرگ آن به دست گروه‌های جنایت کار و تروریستی افتاده باشد.»

درهمین حال، امارت اسلامی بارها گفته است که سلاح‌های به جامانده از امریکا و ناتو دردیپوها و ذخایر مهمات در امن است و امارت اسلامی از بابت تهدید کشورهای همسایه از آدرس افغانستان اطمینان می‌دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که:«تشویش‌های آنها را ما درک می‌کنیم و اطمینان هم داده یم که خاک افغانستان علیه آنها استفاده نمی‌شود. بعضی از موضوعات است که پیش می‌آید مثل ناامنی است و بعضی مسایل در داخل پاکستان است و ما از آنها می‌خواهیم که خود شان به مسایل رسیده‌گی نمایند و به افغانستان اعتماد داشته باشند که ما کشور دوست و برادر شان هستیم.»

صدراعظم پاکستان راه‌حل را همکاری امنیتی مشترک دو کشور افغانستان و پاکستان در مبارزه با تروریزم می‌داند. او می‌گوید، ثبات وامنیت دو کشور با هم گره خورده است.

آقای کاکر گفته است که:«ما یک پاکستان در امن با ثبات و خوشحال می‌خواهیم آنچه با یک افغانستان در امن، با ثبات و خوشحال گره خورده است، لذا توقع ما این است که دوکشور در هماهنگی کامل و کار مشترک به این همه مشکلات رسیدگی کنند.»

این درحالی است که دونالد ترامپ و کانگرس امریکا پس از خروج آشفته امریکا و متحدین آن در ناتو از افغانستان بارها اعلام کردند که به ارزش میلیاردها دالر، سلاح و تجهیزات پیشرفته‌ای نظامی درافغانستان به جامانده است.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!