Connect with us

رویداد های اخیر

صالح: قانون اساسی و جمهوری اسلامی نباید قربانی یک روند صلح نافرجام شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۲۰, ۱۴۰۰)

امرالله صالح معاون نخست رییس جمهوری میگوید که حکومت آماده است برای رسیدن به صلح امتیاز بدهد، اما نمی گذارد که قانون اساسی زیر پا شود.

آقای صالح تاکید می ورزد که حکومت برای اشتراک در نشست ترکیه آماده است و نمی خواهد سد راه صلح قرار گیرد.

معاون نخست رییس جمهوری در یک گفتگو با بی بی سی گفته است که حکومت افغانستان و قانون اساسی کشور نباید قربانی شود.

آقای صلح گفته است: “ما آماده ای قربانی و مصالحه استیم. اما ما نمی‌خواهیم قانون اساسی افغانستان و جمهوری اسلامی بز قربانی یک روند صلح نافرجام شود.”

در همین حال معاون نخست رییس جمهوری تاکید می کند که دولت افغانستان نمی تواند سد راه تصمیم ایالات متحده برای خروج  نیروهایش از افغانستان شود، اما خروج مسولانه این نیرو ها از افغانستان را حق مردم می‌داند.

آقای صالح گفته است: “اما اگر بگوییم که سرنوشت یک کشور معلق به حضور و یا عدم حضور چند هزار نیروی خارجی است در حقیقت ساده ساختن یک موضوع مغلق و پیچیده زمان ماست. خروج مسوولانه از افغانستان حق مردم است که از جامعه جهانی بپرسند.”

آقای صالح از آمادگی ها برای اشتراک در نشست ترکیه خبر می دهد اما تاکید دارد که تنها زیر فشار قرار دادن طرف دولت افغانستان نمی توند برای رسیدن به یک توافق مفید باشد.

وی گفته است: “ما به ترکیه با صداقت، جدیت و باور برای آوردن صلح میرویم. ما نمی خواهیم سد راه صلح قرار بیگیریم ما آماده هستیم که امتیاز بدهیم اما ما آماده نیستیم که قانون اساسی افغانستان را از بین ببریم و روی آن پا بگذاریم.”

از سوی هم وزارت خارجه امریکا درکنار اینکه از تلاش ها برای اشتراک ساختاری ترکیه و افغانستان در نشست استانبول خبر می دهد، در مورد نزدیک شدن زمان‌بندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان هم می گوید که احتمالا رییس جمهوری این کشور تا پیش از ختم این زمان‌بندی یک بار دیگر روی این موضوع صحبت کند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: “برنامه ریزی ها برای نشست استانبول از بهر تسریع روند صلح افغانستان جریان دارد. این نشست به مالکیت افغان ها و به پشتیبانی سطح بالای اشتراک جامعه جهانی خواهد بود. این نشست برای پیشرفت و تکمیل مذاکرات دوحه خواهد بود.”

اما در صورت به توافق رسیدن جریان ها در نشست دوحه و رسیدن به صلح حکومت آینده افغانستان در عدم حضور نیروهای خارجی چگونه خواهد بود.

اشتون بی کارتر وزیر دفاع پیشین امریکا میگوید: “من فکر می کنم اگر افغانستان یک دولت همکار داشته باشد که هدف همه بوده است بهتر اما اگر به ما به دولتی برسیم که تمام آنها طالبان باشد و احتمالا مثل طالبان گذشته که بن لادن را تحمل می کردند بسیار دشوار خواهد که از بیرون آنها نظارت شوند ازین جهت نباید این مردم ترک شوند.”

این در حالی است که تا کمتر از سه هفته دیگر زماب‌ندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان تمام می شود. دیده شود عملکرد طالبان پس از ختم این مدت در صورت خارج نشدن نیروهای خارجی چه خواهد بود.

رویداد های اخیر

سیلاب‌‌ها در بغلان جان ۵۰ نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

هدایت‌الله همدرد، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی بغلان می‌گوید که سیلاب‌ها پس از چاشت امروز (جمعه، ۲۱ ثور) در چندین ولسوالی بغلان جان ۵۰ تن را گرفته است.

آقای همدرد افزوده که این آمار ابتدایی است و احتمال افزایش تلفات وجود دارد.

این در حالی است که سرازیرشدن سیلاب‌ها همچنان طی دو روز اخیر در ولسوالی‌های چهارسده و مرغاب ولایت غور خسارات هنگفت مالی به ‌جا گذاشته و دو تن مشمول یک طفل و یک مرد کهن‌سال را ناپدید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: کار روی اجرای طرح انسداد مرز شرق ایران با افغانستان ادامه دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

مقام‌های ایرانی می‌گویند که کار روی اجرای طرح انسداد مرز شرق ایران با افغانستان به شدت ادامه دارد. رسانه‌های ایرانی به نقل از قوماندان نیروهای زمینی آن کشور گزارش داده‌اند که کار انسداد مرزها تحت نظر نیروی زمینی در حال انجام است و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان خواهد رسید.

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی ایران در این مورد گفته است: «بنابر تدابیری که اندیشیده شده، ما مشغول انسداد مرزی هستیم. کار انسداد مرزها تحت نظر نیروی زمینی در حال انجام است. انسداد مرز شرق کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان خواهد رسید.»

با این حال، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حصارکشی در سرحدات ایران و افغانستان در هماهنگی با دولت افغانستان به پیش خواهد رفت.

حمدالله فطرت گفته است: «جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که در برخی نقاط آسیب‌پذیر تدابیر امنیتی را تقویت کند، این یک اقدام خوب است و در هماهنگی با امارت اسلامی انجام می‌شود.»

گفتنی است که افغانستان و ایران در مجموع بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

به باور آگاهان، ایران به دنبال رفع نگرانی‌های امنیتی خود است و هزینه بزرگی را در روند انسداد مرزی مصرف خواهد کرد اما این دیوار مرزی به نفع هر دو کشور تمام خواهد شد و همچنان قاچاق مواد مخدر و تردد گروه‌های تروریستی حداقل تحت کنترول قرار خواهد گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان: اظهارات امارت اسلامی مبنی بر استفاده از خاک ما علیه افغانستان، بیجا و غیر مسوولانه است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه پاکستان اظهارات امارت اسلامی مبنی بر استفاده از خاک این کشور علیه افغانستان توسط داعش را رد کرده و آن را بیجا و غیر مسوولانه می‌داند.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه (۲۰ ثور) گفت که امارت اسلامی باید به‌جای بیان کردن این‌گونه اظهارات، علیه همه گروه های تروریستی مستقر در افغانستان اقدام مؤثر انجام دهد.

پیش از این، اردوی پاکستان ادعا کرده بود که حمله انتحاری ماه گذشته که جان پنج انجنیر چینی را در خیبرپختونخوا گرفت، در افغانستان طراحی شده و عامل آن هم افغان بود.

وزارت دفاع افغانستان ضمن رد این ادعا گفت که خیبرپختونخوا تحت پوشش اردوی پاکستان قرار دارد و هدف قرار گرفتن شهروندان چینی در این منطقه، «بیانگر ضعف ارگان‌های امنیتی» این کشور است یا همکاری آن با مهاجمان.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع ملی، همچنان حکومت پاکستان را به عدم جلوگیری از ورود داعش به افغانستان متهم کرد.

آقای خوارزمی تصریح کرد: «ما مواردی داریم که خوارج داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان شده و از خاک پاکستان به ضد خاک ما استفاده شده و واقعه از آن کشور تنظیم می‌شود.»

پاکستان بارها ادعا کرده که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود، اما این نخستین بار بود که امارت اسلامی پاکستان را به عدم جلوگیری از ورود داعش به افغانستان متهم کرد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!