Connect with us

رویداد های اخیر

صالح: توافقنامه دوحه را به رسمیت نمیشناسیم

منتشر شده

در

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری می‌گوید که  دولت افغانستان توافق‌نامه دوحه را به رسمیت نمی شناسد.

آقای صالح که روزگذشته (پنج شنبه) در نهمین «نشست امنیتی هرات» سخن می‌زد در این باره گفت:" ما توافقنامه دوحه را به رسمیت نشناختیم، ما واژه به رسمیت شناختن را استفاده نکردیم، ما واژه استقبال را استفاده نکردیم، ما واژه تصدیق را استفاده نکردیم. ما تنها گفتیم که توافق دوحه را یادداشت میگیریم. چون ما می فهمیم که اگر ما کدام واژه قوی را استفاده می کردیم بعدن آنها ادبیات آن واژه ها را که ما استفاده کرده بودیم، بالای ما تحمیل می کردند."

دولت افغانستان باور دارد که طالبان از توافقنامه دوحه برای دستیبابی مشروعیت سیاسی و جهانی بهره می‌گیرد، اما به تعهدات آن پابند نیست.

به گفته دولت، طالبان با تفسیر نادرست این توافقنامه خود را پیروز و در جایگاه بالا اما غیر ضروری میبیند.

صالح در این باره گفت:" هیچ یک از فرماندهان طالبان در داخل افغانستان از تعهد غلط گروه مذاکرتی شان در دوحه برای روند صلح خبر ندارند. آنان می‌گویند که برای شان گفته شده پس از توافق‌نامه صلح با امریکا نبرد باید شدت بگیرد و شهرها باید به زور گرفته شود."

ایران هم نگاه ظاهرأ همسو با دولت افغانستان روی توافقنامه امریکا و طالبان دارد.

بهادر امنیان، سفیر ایران در کابل، در این باره گفت:"ما از ابتدا انتقادهای از این روند داشتیم چون اساس این توافق میان طالبان و امریکا بود اما دولت افغاسنتان از آن و از جزییات آن با خبر نبود حالا من فکر می کنم که یک طرف خودش را برنده حس میکند و تصور میکند که آنها هم در میز مذاکره و هم در میدان نبرد دست بالای دارند. در قدم نخست باید هر دو طرف نگرش مذاکره شان را تغییر بدهند."

از سوی دیگر، بریتانیا می‌گوید، توافقنامه امریکا و طالبان باید دست کم گرفته نشود چرا که راه را برای مذاکرات میان دولت افغانستان و طالبان باز کرده است.

الیسون بلک، سفیر بریتانیا در کابل، در این مورد گفت:" من کاملاً موافق هستم که یک مشکل ذهنیت در حال حاضر وجود دارد به ویژه از سوی طالبان که آنها فکر میکند که برنده استند. من فکر می کنم که باید این موضوع هم دست کم گرفته نشود که هر دو طرف در حال حاضر باهمدیگر گفتگو میکنند. و در حال حاضر نیاز است که اعتماد سازی شود. اما تداوم حملهها از سوی طالبان و سطح خشونتها اعتماد سازی را بسیار دشوار ساخته است."

 به گفته معاون نخست رییس جمهور، طالبان و داعش متحد شده اند و طالبان موفقیت و گرفتن مسوولیت حملهها بر غیرنظامیان را بر داعش میفروشد، ا دعاهایی که طالبان همواره رد کرده اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!