Connect with us

تجارت

شکایت تاجران کندهار از مشکل تراشی‌های جانب پاکستان در بندر سپین بولدک

منتشر شده

در

شماری از تاجران در ولایت کندهار می‌گویند که هنوز مشکلات فرا راه انتقال کالاهای تجارتی از طریق بندر سپین بولدک وجود دارد و آنان خواهان حل این مشکلات هستند.

به گفته‌ای تاجران هم اکنون صدها موتر حامل کالاهای تجارتی در سپین بولدک متوقف شده است و پاکستان به بهانه‌های مختلف این موترها را متوقف ساخته است.

مسوولان اتاق تجارت سپین بولدک کندهار از حکومت می‌خواهند که به مشکلات آنان رسیدگی کند تا اموال تجارتی شان فاسد نشود.

محمد شفیق، رئیس اتاق تجارت سپین بولدک کندهار می‌گوید: «هم اکنون صدها موتر ما که شامل انگور، بادرنگ، انار و پیاز می‌باشند از دروازه عبور کرده اند و در گمرک آنها (پاکستان) پنج روز متوقف می‌مانند و ما دراین رابطه اسناد و شواهد داریم و حتی ویدیوهای آنرا داریم و تا زمانی موترهای ما را اجازه نمی‌دهند که مطمین شوند که اکنون اموال روبه فاسد شدن و خراب شدن است.»

برخی تاجران دیگر هم از بلند رفتن تعرفه گمرکی از سوی پاکستان شکایت دارند و می‌گویند که این تعرفه‌ها کمرشکن است.

سعدالله تورجان، معاون اتاق تجارت سپین بولدک کندهار می‌گوید: «به تازه گی حکومت پاکستان فیصله کرده است که از نزد ما تقریباً ۲۵فیصد مالیه می‌خواهند و این چیزی است که مخالف نورم جهانی است.»

محمد ادریس، تاجر در کندهار می‌گوید: «بلی از طرف پاکستان مشکلاتی زیادی برای افغانان ایجاد شده است و آنها (پاکستان) موترهای اموال میوه جات تازه تاجران را پنج روز و حتی شش روز متوقف می‌مانند.»

راننده‌گان هم از مشکلات موجود در این بندر شکایت دارند و می‌گویند چندین شب‌ها را منتظر می‌مانند تا کالاهای تجاری خود را به مقصد برسانند.

محمد کریم، راننده در کندهار می‌گوید: «طرف مقابل به بهانه‌های مختلف برای ما مشکلات ایجاد می‌کنند.»

از سوی دیگر مسوولان کمیساری سرحدی در سپین بولدک می‌گویند کابل و اسلام‌آباد توافق کرده بودند که دروازه سپین بولدک به گونه ۲۴ ساعته برای اموال تجارتی باز باشد، اما طرف پاکستانی تاکنون به این توافقنامه عمل نکرده است.

نورالباقی احمد، کمیسار سرحدی در سپین بولدک کندهار می‌گوید: «کابل و اسلام آباد توافق کرده بودند که دروازه سپین بولدک برای تجارت باید به گونه ۲۴ ساعته فعال باشد و دراین رابطه ما چندین بار با مقامات پاکستانی صحبت نموده ایم که باید دروازه به گونه ۲۴ ساعته فعال شود، اما طرف مقابل تاکنون موافقه نکرده است.»

این در حالی است که مقامات امارت اسلامی و پاکستانی بارها گفته اند که به مشکلات تاجران در بنادر بین دو کشور رسیدگی خواهند کرد، اما برعکس روز به روز به مشکلات تاجران افزوده می‌شود.

تجارت

صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱‌درصد افزایش یافته است

ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Published

on

اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.

خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.

در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبه‌ای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.

به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بوده‌اند.

Continue Reading

تجارت

بخش‌های خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده که در جریان سفر هیات آن به قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر بین بخش‌های خصوصی دو طرف امضا شده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه ایکس خود نوشته است که این توافقات شامل صادرات بیش از ۲ هزار تن میوه خشک، صادرات میوه تازه از جمله انار، و همچنین صادرات پنبه می‌باشد.

آقای مجاهد گفت که هیات امارت اسلامی در سفر اخیرش به قزاقستان «نقشه راه همکاری‌ها میان افغانستان و قزاقستان در عرصه‌های تجارت، صنعت، معادن، انرژی، لوجستیک، زراعت، مخابرات، صحت، تحصیلات عالی و کمک‌های بشردوستانه» را با طرف قزاقستانی به امضا رساند.

به گفته وی، قزاقستان همچنین اطمینان داد که تسهیلات بیشتری برای ترانزیت اموال وارداتی و صادراتی افغانستان به چین و سایر کشورها ازطریق قزاقستان فراهم کند.

اختصاص یک ساحه «منحیث مرکز لوجستیکی برای اموال افغانستان» در بندر خارگوس نیز بخشی از توافق دو طرف به منظور تسهیل در تخلیه و بارگیری اموال تاجران افغان بود.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان گفت که قزاقستان در پروژه ساخت خط آهن تورغندی ـ هرات، قندهار ـ سپین‌بولدک و مزارشریف ـ خرلاچی مشارکت خواهد کرد.

ذبیح الله مجاهد افزود که قزاقستان همچنین درایجاد مرکز تجارتی وترانزیتی در ولایت هرات که قرار است برای ذخیره و تمویل اموال تجارتی و ترانزیتی استفاده شود، مشارکت خواهد کرد. در همین حال، قزاقستان موافقت کرده که برای فروش اموال افغانستان در شهرهای مختلف قزاقستان، مراکزی از جمله نمایشگاه‌های دایمی ایجاد کند.

قابل یاد آوریست که هیات امارت اسلامی به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در نمایشگاه سه روزه تولیدات داخلی افغانستان که ۲۱ اکتوبر (۳۰ میزان) در شهر آلماتی، پایتخت قزاقستان برگزار شده بود، شرکت کرد.

وزارت صنعت و تجارت اخیراً اعلام کرد که ۲۳ تُن انار ولایت کندهار از طریق بندر تورغندی به شهر آلماتی صادر شد.

Continue Reading

تجارت

چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه ‌اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.

وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»

نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.

هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر می‌شوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!