با آنکه محصولات زراعتی به ویژه میوه های تازه در کشور افزایش یافته است، اما باغداران و فروشندگان آن از نبود بازارهای فروش در داخل و خارج از افغانستان شکایت دارند.
این باغداران می گویند که تنها افزایش محصولات برای رشد اقتصاد کشور کافی نیست و باید بازارهای فروش برای محصولات آنان فراهم شود.
آنان شکایت دارند که ورود میوه های تازه از کشورهای بیرونی به ویژه ایران بازار فروش میوه های داخلی در کشور را نیز به کساد مواجه کرده و قیمت های آنرا به شدت تنزیل داده است.
باغداران و فروشندگان میوه از دولت می خواهند تا از تورید میوه های بیرونی که در داخل وجود دارد جلوگیری نموده و هم چنان زمینه های فروش محصولات آنانرا در بیرون ازکشور مهیا سازند.
در همین حال وزارت تجارت وصنایع با پذیرفتن این چالش می گوید با آنهم درشش ماه نخست امسال بیش از 50 هزارتن میوه ازافغانستان به بازار های خارجی صادر شده است.
وحید الله غازی خیل سخنگوی وزارت تجارت می گوید که عدم بسته بندی معیاری میوه های تازه مطابق به خواست بازارهای بین المللی سبب شده تا میوه های افغانستان به بازارهای جهانی راه نیابد.
از سویی دیگر نبود سرد خانه ها برای نگهداری میوه ها در کشور باعث شده تا مقادیر زیاد میوه فاسد شده و بدین ترتیب مورد استفاده مردم قرار نگیرند.
این موضوع باعث نوسانات شدید در نرخ میوه گردیده؛ به گونه ای که در هنگام برداشت یک میوه نرخ آن در بازارها به شدت کاهش می یابد و برعکس در شرایط دیگر به دلیل کمبود آن در بازارها، قیمت آن به شدت افزایش می یابد.
با آنکه افغانستان خود یک کشور زراعتی است و ظرفیت های زیادی برای افزایش محصولات کشاورزی دارد، اما هنوز هم مقادیر عمده مواد غذایی به شمول میوه از کشورهای بیرونی وارد می شود.
کارشناسان اقتصادی معتقد اند که دولت باید برای تقویت محصولات کشاورزی به سکتور زراعت توجه جدی نموده و بدین ترتیب زمینه های رشد اقتصادی این کشور را فراهم آورد.