Connect with us

تجارت

شکایت باشندگان هرات از افزایش پول‌های کهنه

منتشر شده

در

باشندگان هرات از افزایش پول های کهنه و مندرس شده در بازار شکایت دارند. آنان می‌گویند هنگام خرید با مشکل روبرو می شوند و هیچ کس پول‌های کهنه را قبول نمی کند.

طی هفته گذشته اتحادیه صرافان هرات هم به دلیل افزایش پول های کهنه در بازار دست به اعتصاب کاری زد که سه روز بازار صرافان بسته بود.

بریالی غوثی، یکی از صرافان در ولایت هرات گفت: "این مشکل تمام جامعه است، شما اگر به بانک بروید یک مامور که ده هزار افغانی معاش او حواله شده است، پول برق خود را تحویل می کند، اما پول های او را نمی پذیرند."

غلام حضرت، صراف دیگری گفت: " تا زمانیکه دولت پول چاپ کند باید همین پول‌های کنونی چلش داشته باشد. قبلا پول ها جدید بود، مردم زود قبول می کردند، اما حالا همه را جدا می کنند."

شماری از باشندگان هرات هم می‌گویند این یک معضل جدی است و همواره برای خرید در بازار به دلیل اینکه پول ها کهنه است با مشکل روبرو می شوند.

محمداسماعیل، باشنده ولایت هرات گفت: "یک بوجی برنج شما از دوکان خریداری می کنید پول های کهنه را نمی گیرند، اگر روغن خریداری کنیم و یا کرایه تاکسی بدهیم پول‌های کهنه را نمی گیرند."

محمدعظیم، باشنده دیگر ولایت هرات گفت که مشکل پول‌های کهنه را باید بانک مرکزی حل کند.

با این حال دوکانداران مواد غذایی هم می گویند پول‌های کنونی که در بازار است زیاد استفاده شده و کهنه و مندرس گردیده است، بناء نیاز است تا حکومت برای حل این مشکل اقدام جدی نماید.

لعل گل، دوکاندار ولایت هرات  گفت: "اگر دولت می خواهد که پول نو به مردم بدهد که باید این پول ها را تبدیل کند، یا اینکه اعلام کند که هر کسی که پول‌های فعلی داخل بازار را قبول نکرد با او برخورد جدی می شود."

بانک مرکزی اخیرا طی یک اعلامیه نسبت به معضل پول های کهنه واکنش نشان داده و گفته است بانکنوت های افغانی که شکل ظاهری آنها تغییر کرده باشد و یا بر اثر حوادث طبیعی تقریبا ۶۰ فیصد آن از بین رفته باشد قابل استفاده نیست، اما تمام بانکنوت های کهنه قابل استفاده می باشد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!