Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تعیین نماینده خاص برای افغانستان شد

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار تعیین یک نماینده خاص برای افغانستان به منظور افزایش تعامل با این کشور و رهبران امارت اسلامی شد.

این درخواست پس از آن صورت گرفت که فریدون سینیرلی‌‌اوغلو، هماهنگ کننده خاص ملل متحد در گزارش خود از وضعیت افغانستان خواستار تعامل بیشتر با افغانستان شده بود.

قطعنامه شورای امنیت از انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد می‌خواهد تا یک نماینده خاص برای پیشبرد توصیه‌های گزارش، بالخصوص در مورد حقوق بشر، معرفی کند.

این قطعنامه پس از رای موافق ۱۳ عضو شورای امنیت و رای ممتنع روسیه و چین به تصویب رسید.

یامازاکی کازویوکی، سفیر جاپان در سازمان ملل متحد، پیش از رای گیری گفت: «امارات متحده عربی و جاپان قاطعانه بر این باورند که ارزیابی مستقل بهترین مبنا برای گفتگوهای آینده است.»

وی افزود: «همانطور که ارزیابی مستقل بیان می‌کند، این قطعنامه بر نیاز به افزایش مشارکت بین المللی به شیوه ای منسجم، هماهنگ و ساختاریافته تاکید می‌کند.»

نماینده ایالات متحده امریکا پس از تصویب این قطعنامه گفت: «ایالات متحده قویاً از درخواست این قطعنامه برای نماینده خاص سازمان ملل متحد برای افغانستان حمایت می‌کند. یک نماینده خاص برای هماهنگی تعاملات بین المللی در مورد افغانستان، از جمله با بازیگران سیاسی و ذینفعان مربوطه افغانستان در موقعیت خوبی قرار خواهد گرفت.»

پیش از این، امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان گفته بود که پیشنهاد تعیین نماینده خاص از سوی ملل متحد برای افغانستان مناسب نیست.

گنگ شوانگ، نماینده چین در سازمان ملل متحد روز جمعه گفت که باید به نظر امارت اسلامی درباره تعیین نماینده خاص احترام گذاشته شود، در غیر آن سبب تشدید تقابل میان جامعه جهانی و مقامات افغانستان خواهد شد.

انا اوستیگنیوا، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد گفت که سرمنشی این سازمان باید با مقامات افغانستان مشوره کند.

او گفت: «ما می‌خواهیم واضح سازیم که از تصمیم سرمنشی حمایت نخواهیم کرد مگر اینکه این تصمیم مورد تایید مقامات حاکم قرار گیرد. ما متقاعد شده‌ایم که موضوع افغانستان تنها در صورتی می‌تواند از بن‌بست خارج شود که گفتگوی منسجم و صبورانه با مقامات حاکم وجود داشته باشد و برخی از کمک‌کنندگان غربی از لفاظی‌های معمول خود دست بردارند و سوء استفاده از کمک‌های بشردوستانه را متوقف کنند.»

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!