رویداد های اخیر
شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی میخواهند جایدادهای شان را بازگرداند

در حالی که تعداد انگشت شماری از شهروندان اهل هنود و سیک در افغانستان باقی مانده اند، این شهروندان کشور میگویند که در جریان سالهای متمادی جایدادها و خانههای شان غصب شده و در برخی موارد هم آماج حملات مرگبار قرار گرفته اند. شهروندان اهل هنود و سیک از امارت اسلامی میخواهند که جایدادهای شان را دوباره به آنان استرداد نماید.
منجیت سینگ لامبه، رئیس شورای سرتاسری هندوباوران و سیکهای افغانستان، گفته است که تاکنون کشور را ترک نکرده و در کابل زندگی میکند. او میگوید که پس از حملات تروریستی و تحولات، تعداد زیادی از خانوادههای اهل هنود از کشور بیرون شدند و در حال حاضر تنها ۴۵ تن آنها در افغانستان باقی مانده اند. وی افزوده است که در کشور باقی خواهد ماند و از دیگر خانوادههای شان خواسته است که دوباره به کشور برگردند.
منجیت سینگ لامبه علاوه کرده است: «بسیار مردم بود، هفت لک فامیل بود. انقلاب آمد و بعد از آن مردم ما کم کم از کشور بیرون شدند. فعلاً در مجموع تقریباً ۴۵ الی ۵۰ نفر در افغانستان زندگی میکنند که در ولایات چون ننگرهار، کندهار و در کابل میباشند.»
با این حال، امارت اسلامی تأکید کرده است که آنان متعهد به رسیدگی به تمامی مشکلات اهل هنود و سیکها هستند.
مسئولان حکومت سرپرست علاوه کرده اند که زندگی و املاک شهروندان اهل هنود و سیکها محفوظ است و آنها میتوانند در فضای امن و بدون هیچ نگرانی، مناسک مذهبی شان را انجام دهند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، تصریح کرده است آن عده که بیرون از کشور رفته اند بدون نگرانی میتوانند به کشور بازگردند.
آقای مجاهد در این مورد ابراز کرد: «امارت اسلامی تعهد دارد که به اقلیتها رسیدگی میکند و اهل هنود هم در امن هستند. اگر در سالهای گذشته رفته باشند، مکلفیت ما نیست ولی حالی دعوت شان میکنیم که پس بیایند به افغانستان، مناسک خود را به جا آورده میتوانند و امنیت شان هم تأمین میشود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان اجتماعی گفته اند اقلیتهای اهل هنود و سیک در افغانستان جز اقوام ساکن در این کشور هستند اما بحرانهای گوناگون سبب شده که مجبور به ترک وطن شوند.
عزیز نیکیار، جامعه شناس، گفت: «نادیده گرفتن اقلیتهای قومی و مذهبی در افغانستان در دورههای مختلف تاریخ وجود داشته و دلایل گوناگون نیز دارد. عمده ترین دلیل آن این است که اقلیتها برای حکومتداران و برای حکومتهای وقت به عنوان یک چالش به شمار نمیرفتند. از این جهت بود که حکومتها همواره در بخشهای مختلف جامعه و سیاست این اقلیتها را نادیده گرفتند.»
با آنکه شمار زیادی از سیکها و هندوها در سالهای اخیر به دلیل مشکلات امنیتی افغانستان را ترک کردند اما خواستها این است که آنان دوباره به کشور برگردند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجرین افغان شد
صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده میکند و مهاجران بازگشت کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجهاند.

در پی شدت یافتن، روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه با سرپرست سفارت پاکستان در کابل در این مورد گفتگو کرده است.
سرپرست وزارت خارجه در دیدار با سرپرست سفارت پاکستان در کابل، اخراج اجباری مهاجران افغان را به زیان هر دو طرف دانسته و آنرا تأسف بار خوانده است. امیرخان متقی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان شده است.
از سوی دیگر، عبیدالرحمن نظامای گفته است که نگرانی امارت اسلامی را با نهادهای مربوطه در اسلامآباد در میان خواهد گذاشت.
درهمین حال، سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان در دیدار با معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله اخراج مهاجران را خلاف تمام اصول و قوانین بینالمللی میداند.
صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده میکند و مهاجران بازگشت کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجهاند.
این سازمان در گزارشی از شرایط دشوار و نبود دسترسی کافی مهاجران به خدمات صحی ابراز نگرانی کرده و گفته است که دولت پاکستان تخریب محلهای اقامت غیرمجاز را آغاز کرده، اقدامی که باعث افزایش ترس و اضطراب در میان مهاجران شده است.
بر اساس آمارها روزانه صدها خانواده از پاکستان اخراج و وارد افغانستان میشوند و تا کنون نزدیک به 50 هزار تن در ده روز گذشته عودت کرده اند.
اسلام آباد خود را مصمم میداند که برای کاهش رویدادهای امنیتی مهاجران افغان را اخراج کند، کابل اما میگوید که افغان ها در ناامنیهای پاکستان دست ندارند.
رویداد های اخیر
پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان
براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، بهطور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.
او روز یکشنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکهای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاسگزاری کرد و از افغانها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.
نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاستها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.
به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بینالمللی همکاری خواهد کرد.
براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، بهطور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.
رویداد های اخیر
شهباز شریف: افغانستان گروههای تروریستی را مهار کند

صدر اعظم پاکستان میگوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروههای تروریستی را مهار کند.
به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت میکنند.
او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»
شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروههای تروریستی از افغانستان فعالیت میکنند. آنها مردم بیگناه را در داخل پاکستان کشتهاند. این قربانی پاکستانیها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروههای تروریستی را مهار کند.»
مقامهای پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده میشود.
امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افغان بیسیم به عودتکنندگان از پاکستان سیمکارت رایگان توزیع میکند
-
تجارت3 روز ago
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
نگاه ایرانیان مضطرب به مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحه منع دسترسی امارت اسلامی به کمکها را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان هشدار داد که افغانهای منتظر انتقال به کشورهای غربی را نیز اخراج میکند
-
جهان4 روز ago
ترمپ موضع خود را درباره تعرفهها تغییر داد