رویداد های اخیر
شهروندان افغان اخراج اجباری مهاجران افغان را نکوهش کردند

اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان با واکنشهای گوناگون روبهرو شده است.
باشندگان ولایتهای بلخ ، جوزجان و سرپل اخراج مهاجران افغان را از پاکستان نکوهش میکنند و از اسلام آباد میخواهند که این روند را متوقف کند و بگذارد که مهاجرین افغان به تدریج از این کشور خارج شوند.
اقدام پاکستان برای اخراج اجباری مهاجران افغان سبب خشم شهروندان کشور شده است. شماری از باشندگان ولایتهای بلخ، سرپل و جوزجان میگویند که پاکستان باید از اخراج اجباری مهاجران خود داری کند و این روند را متوقف کند.
نوید، باشنده بلخ میگوید: «پاکستان با این اقدامش حقوق بین الملل را نقض نموده است، اکنون که مهاجران از پاکستان برمی گردند مردم ما انشالله از آنها قدردانی میکنند.»
از سویهم با فرا رسیدن فصل سرما نگرانی دیگر این است که مهاجران به چالشهای جدی مواجه خواهند شد و آنان نیاز به همکاری دارند.
زیبا امینیان، باشنده بلخ میگوید: «فصل سرما هم نزدیک است و زندگی روبه سختی میرود و از حکومت میخواهیم که به مهاجران رسیدگی نمایند.»
باشندگان ولایت های جوزجان وسرپل میگویند که آنان آماده همکاری با مهاجرین هستند.
غلام سخی فروتن، باشنده سرپل میگوید: «از نهادهای کمک رسان و امارت اسلامی می خواهیم که برای مهاجران کار، لباس، غذا و سرپناه فراهم نماید.»
جمعه خان، باشنده جوزجان میگوید: «اخراج اجباری مهاجران از پاکستان یک عمل غیراسلامی و غیرانسانی است و در مخالفت با فرهنگ همسایهداری قرار دارد، از تمام هم وطنان خود خواهشمندم که دراین شرایط سخت در کنار هموطنان اخراج شده خود قرار بگیرند و از آنها از هر لحاظ حمایت کنند و در کنار شان استاده شوند.»
همزمان با این ریاست مهاجرین ولایت بلخ هم آمادگی خود را برای رسیدگی به مهاجرین برگشت کننده از پاکستان گرفته است.
اسدالله وفا، رییس امور مهاجرین بلخ میگوید: «برای تمام مهاجران که برمیگردند برای شان اطمینان میدهیم که به کشور خود برگردند و امارت اسلامی در خدمت شان است و برای شان زمینه کار و سرپناه را فراهم میکند.»
روند اخراج اجباری مهاجرین با واکنشهای جهانی نیز مواجه شده، از سازمان ملل تا دیگر نهادهای حقوق بشری. همه به صراحت گفته اند که پاکستان باید این روند متوقف کند.
باشندگان ولایتهای حوزه شمال شرق کشور هرچند از برگشت مهاجران افغان از پاکستان استقبال میکنند، اما سیاست پاکستان را در قبال مهاجران نادرست، غیر انسانی و عجولانه میدانند.
عباس، باشنده تخار میگوید: «رفتار وحشیانه که در برابر مهاجران افغان در پاکستان صورت می گیرد و به افغانستان برگشت داده می شوند، امارت اسلامی باید برای عودت کنندگان سرپناه فراهم نماید بخاطریکه افغان هستند و باید به افغانستان برگردند.»
صفان، باشنده تخار میگوید: «فعلن افغانستان در امنیت قرار دارد از مهاجران افغان میخواهم که به کشور خود برگردند.»
باشندگان حوزه شمالشرق از مردم میخواهند مانند رویداد هرات با هماهنگی و اتحاد دست مهاجرین که از پاکستان برگشت میکنند بگیرند تا آنان در وطن خود احساس بیگانگی نداشته باشند.
داود احمدی، باشنده تخار میگوید: «از حکومت فعلی افغانستان خواهشمندیم تا برای مهاجران کار ایجاد بکنند و مردم همانطور که دست زلزله زدگان هرات را گرفتند اکنون زمانش است تا دست مهاجران را بگیرند.»
احمدالله، باشنده تخار میگوید: «پاکستان بالای مهاجران افغان محدودیت وضع کرده است که هنگام بازگشت فقد ۵۰هزار کلدار پاکستانی با خود حمل کرده میتوانند.»
باشندگان ولایتهای کندز و بدخشان هم با استقبال از برگشت مهاجران از حکومت و نهادهای مدد رسان خواهان رسیدگی به مهاجران هستند.
در هرات نیز باشندگان این ولایت نسبت به موج اخراج مهاجران افغان از پاکستان واکنش نشان داده اند، آنها میگویند در شرایط که نیاز است کشورهای همسایه بیشتر با مردم افغانستان باشند و آنها را یاری برسانند، اما برعکس، بحران کنونی در کشور را بیشتر میسازند.
برخی آگاهان هم میگویند روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان بحران انسانی در افغانستان را عمیق تر میسازد، بناء نیاز است تا اداره موقت پاکستان انعطاف نشان دهد و مطابق با کنوانسیونهای بینالمللی با جامعه مهاجر افغان برخورد کند.
دولت پاکستان یک ماه پیش اعلام کرد که مهاجران غیرقانونی را از این کشور اخراج میکند حالا این روند رسماً آغاز شده است.