رویداد های اخیر
شهباز شریف: امارت اسلامی از عبور جنگجویان به پاکستان جلوگیری کنند

صدراعظم پاکستان روز سهشنبه (۱۰اسد) از امارت اسلامی افغانستان خواست تا برای جلوگیری از عبور جنگجویان از مرز برای انجام حملاتی مانند حمله مرگبار اخیر تلاش بیشتری انجام دهند.
این خواست صدراعظم پاکستان چند روز پس از آن مطرح میشود که یک حمله کننده انتحاری تجمع انتخاباتی حامیان مولانا فضل الرحمن را روز یکشنبه در منطقه باجور هدف قرار داد و در نتیجه دهها تن کشته شدند و شماری هم زخم برداشتند. شمار قربانیان این حمله روز سه شنبه پس از مرگ آنانی که به شدت زخمی شده بودند و در شفاخانه پیشاور پاکستان منتقل شده بودند، به ۵۵ تن افزایش یافت.
گروه داعش مسئولیت حمله به همایش حزب فضل الرحمان را به عهده گرفت.
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که جنگجویان در داخل افغانستان پناهگاه دارند و در آنجا دوباره منسجم و مسلح میشوند و سپس به پاکستان نفوذ میکنند و حملات ضد حکومتی را انجام میدهند.
شریف در هنگام عیادت از برخی زخمیها در شفاخانهای در پیشاور گفت حاکمیت امارت اسلامی «باید اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از استفاده تروریسم فراملی از خاک خود انجام دهد.»
همزمان با این وزیر خارجه پاکستان میگوید موقف پاکستان در برابر افغانستان واضح است و آنان از حکومت کنونی در افغانستان میخواهند تا خاک این کشور برای فعالیتهای تروریستی استفاده نشود.
بلاول بوتو زرداری میگوید اگر حکومت سرپرست افغانستان به همکاری پاکستان در نبرد با تروریزم نیاز داشته باشد اسلامآباد آماده است دراین خصوص با کابل همکاری کند.
زرداری مدعی است که تسلیحات بجامانده از امریکا و ناتو درا ختیار تروریزم و گروههای جنایت پیشه قرار گرفته است و این امنیت پاکستان را با چالش روبهرو کرده است.
بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان میگوید که:«امریکا و ناتو تسلیحات خود را در افغانستان رها کرده و این کشور را ترک کردند اکنون این تسلیحات در دست تروریزم افتاده است نه تنها در دست تروریزم بلکه در دست گروههای جنایت کار افتاده است، این یک تهدید برای امنیت پاکستان است امیدوارم با دولت افغانستان یکجا علیه این تهدید مقابله کنیم. ما میخواهیم حکومت سرپرست علیه گروههای که امنیت پاکستان را مختل میکند اقدام کند. طالبان (امارت اسلامی) باید به تعهدات خود عمل کنند اگر آنها به کمک و همکاری پاکستان نیاز دارند با آنها باید همکاری صورت بگیرد.»
وی همچنان از امارت اسلامی خواسته است تا نگذارد قلمرو این کشور علیه کشوری دیگر استفاده شود.
آقای زرداری میگوید که:«ما از حکومت سرپرست افغانستان این مطالبه را کرده ایم که نگذارند قلمرو این کشورعلیه کشوری دیگر استفاده شود این به نفع هر دو کشوراست که تروریزم از بین برده شود. میدانیم که دولت افغانستان برای ساختن یک اردوی قوی ویک نیروی مرزی قوی به وقت نیازدارد، اما کافی است حکومت موقت افغانستان قصد و نیت مبارزه با تروریزم را داشته باشد.»
درهمین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید که امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه استفاده شود.
متیومیلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید که:«ما در جلسات و دیدارهای مان با طالبان (امارت اسلامی) به آنها واضح کرده ایم که مهم است که آنها اجازه ندهند افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه یا هر جایی استفاده شود. ایالات متحده در حال حاضرچندین برنامه ظرفیت سازی مبارزه با تروریزم در پاکستان را تامین مالی میکند وما به این کار ادامه خواهیم داد.»
امارت اسلامی اما میگوید اجازه نمیدهد در افغانستان مخفی گاههای تروریزم ایجاد شود و خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه به شمول پاکستان استفاده شود.
رویداد های اخیر
یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری ارائه میدهد و سرمایهگذاران هندی باید از این فرصتها استفاده کنند.
امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.
از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینههای مختلف بیش از پیش گسترش یابد.
او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و میخواهد در برخی از پروژههای زیربنایی سرمایهگذاری نماید و پروژههایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.
دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیاتها، تسهیل ویزه و همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
رویداد های اخیر
متقی: افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در یک تماس با تلیفونی با همتای ازبیکستانی اش گفته است که افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این تماس دوطرف در مورد تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه، گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی گفتگو کردند.
بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبیکستان اظهار داشت که صادرات افغانستان به ازبیکستان در جریان چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او وعده نمود که در زمینه ایجاد سهولتهای تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور و به ویژه صدور ویزه برای اتباع افغانستان، سهولتهای بیشتر ایجاد خواهد شد.
از سوی دیگر، سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت که افغانستان آمادگی کامل برای تطبیق پروژههای کلان اقتصادی همچون پروژه ترانس-افغان و تقویت هرچه بیشتر همکاریهای سیاسی، تجارتی و ترانزیتی با ازبیکستان دارد و باید از فرصتهای به وجود آمده منطقهای در راستای منافع دو کشور استفاده گردد.
دو طرف همچنان در مورد برگزاری نشست سه جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در سطح وزرای امور خارجه صحبت نموده و توافق کردند که برای تعیین تاریخ و مکان دقیق برگزاری این نشست از طریق کانال دیپلوماتیک هماهنگی صورت گیرد.
گفتنی است که افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامهای را برای ساخت خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقهای میباشد.
اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، هفته گذشته در یک گفتگوی تلیفونی با وزیر امور خارجه ازبیکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.
دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.
رویداد های اخیر
امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ از هفتم جوزا آغاز میشود
بر اساس جزئیات ارائه شده، مرحله اول در ۷، ۸ و ۹ جوزا و مرحله دوم آن در تاریخهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ همین ماه برگزار میشود.

اداره ملی امتحانات روز یکشنبه (هفتم ثور)، در یک کنفراس خبری تاریخ برگزاری امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ و جزئیات آنرا اعلام کرد.
مقامهای این اداره گفتند امتحان کانکور امسال از هفت جوزا آغاز میشود و تا ۲۰ سرطان ادامه خواهد یافت.
به گفته مسوولین این اداره کانکور امسال در پنج مرحله برگزار خواهد شد.
اداره امتحانات میگوید برای برگزاری امتحان کانکور امسال آمادگیهای خوبی اتخاذ شده و براساس نصاب موجود، وزارت معارف، سوالات جدید و معیاری به زبانهای پشتو، فارسی، عربی و انگلیسی تدوین کرده است.
بر اساس جزئیات ارائه شده، مرحله اول در ۷، ۸ و ۹ جوزا و مرحله دوم آن در تاریخهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ همین ماه برگزار میشود.
گفته شده کانکور در مرحله سوم در ولایات تخار، جوزجان، بادغیس، کندوز ، سرپل، هرات، بلخ، فاریاب، سمنگان و بدخشان و مرحله چهارم در کابل برگزار میشود.
اداره امتحانات گفته است مرحله پنجم که در ۲۰ سرطان در ولایت کابل برگزار میشود، ویژه امتحان مدارس دینی، اختصاصی (چهارده پاس)، غیرحاضران ولایات، فارغان خارج مرزی و پوهنځیهای شبانه است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت4 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان