Connect with us

رویداد های اخیر

شهباز شریف: امارت اسلامی از عبور جنگجویان به پاکستان جلوگیری کنند

منتشر شده

در

صدراعظم پاکستان روز سه‌شنبه (۱۰اسد) از امارت اسلامی افغانستان خواست تا برای جلوگیری از عبور جنگجویان از مرز برای انجام حملاتی مانند حمله مرگبار اخیر تلاش بیشتری انجام دهند.

این خواست صدراعظم پاکستان چند روز پس از آن مطرح می‌شود که یک حمله کننده انتحاری تجمع انتخاباتی حامیان مولانا فضل الرحمن را روز یک‌شنبه در منطقه باجور هدف قرار داد و در نتیجه ده‌ها تن کشته شدند و شماری هم زخم برداشتند. شمار قربانیان این حمله روز سه شنبه پس از مرگ آنانی که به شدت زخمی شده بودند و در شفاخانه پیشاور پاکستان منتقل شده بودند، به ۵۵ تن افزایش یافت.

گروه داعش مسئولیت حمله به همایش حزب فضل الرحمان را به عهده گرفت.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان گفته است که جنگجویان در داخل افغانستان پناهگاه دارند و در آنجا دوباره منسجم و مسلح می‌شوند و سپس به پاکستان نفوذ می‌کنند و حملات ضد حکومتی را انجام می‌دهند.

شریف در هنگام عیادت از برخی زخمی‌ها در شفاخانه‌ای در پیشاور گفت حاکمیت امارت اسلامی «باید اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از استفاده تروریسم فراملی از خاک خود انجام دهد.»

همزمان با این وزیر خارجه پاکستان می‌گوید موقف پاکستان در برابر افغانستان واضح است و آنان از حکومت کنونی در افغانستان می‌خواهند تا خاک این کشور برای فعالیت‌های تروریستی استفاده نشود.

بلاول بوتو زرداری می‌گوید اگر حکومت سرپرست افغانستان به همکاری پاکستان در نبرد با تروریزم نیاز داشته باشد اسلام‌آباد آماده است دراین خصوص با کابل همکاری کند.

زرداری مدعی است که تسلیحات بجامانده از امریکا و ناتو درا ختیار تروریزم و گروه‌های جنایت پیشه قرار گرفته است و این امنیت پاکستان را با چالش روبه‌رو کرده است.

بلاول بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان می‌گوید که:«امریکا و ناتو تسلیحات خود را در افغانستان رها کرده و این کشور را ترک کردند اکنون این تسلیحات در دست تروریزم افتاده است نه تنها در دست تروریزم بلکه در دست گروه‌های جنایت کار افتاده است، این یک تهدید برای امنیت پاکستان است امیدوارم با دولت افغانستان یکجا علیه این تهدید مقابله کنیم. ما می‌خواهیم حکومت سرپرست علیه گروه‌های که امنیت پاکستان را مختل می‌کند اقدام کند. طالبان (امارت اسلامی) باید به تعهدات خود عمل کنند اگر آنها به کمک و همکاری پاکستان نیاز دارند با آنها باید همکاری صورت بگیرد.»

وی همچنان از امارت اسلامی خواسته است تا نگذارد قلمرو این کشور علیه کشوری دیگر استفاده شود.

آقای زرداری می‌گوید که:«ما از حکومت سرپرست افغانستان این مطالبه را کرده ایم که نگذارند قلمرو این کشورعلیه کشوری دیگر استفاده شود این به نفع هر دو کشوراست که تروریزم از بین برده شود. می‌دانیم که دولت افغانستان برای ساختن یک اردوی قوی ویک نیروی مرزی قوی به وقت نیازدارد، اما کافی است حکومت موقت افغانستان قصد و نیت مبارزه با تروریزم را داشته باشد.»

درهمین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه استفاده شود.

متیومیلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید که:«ما در جلسات و دیدارهای مان با طالبان (امارت اسلامی) به آنها واضح کرده ایم که مهم است که آنها اجازه ندهند افغانستان به عنوان پایگاهی برای حملات تروریستی در منطقه یا هر جایی استفاده شود. ایالات متحده در حال حاضرچندین برنامه ظرفیت سازی مبارزه با تروریزم در پاکستان را تامین مالی می‌کند وما به این کار ادامه خواهیم داد.»

امارت اسلامی اما می‌گوید اجازه نمی‌دهد در افغانستان مخفی گاه‌های تروریزم ایجاد شود و خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه به شمول پاکستان استفاده شود.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!