Connect with us

رویداد های اخیر

شماری از زلزله زدگان هرات: کمک‌رسانی کُند و غیر عادلانه است

منتشر شده

در

شماری از خانواده های آسیب دیده از زلزله های هرات از کُندی روند کمک رسانی شکایت دارند و می‌گویند با آنکه محموله های کمک همه روزه به ساحات زلزله زده فرستاده می‌شود، اما این کمک‌ها به گونه عادلانه به همه توزیع نمی‌گردد.

از سوی دیگر با نزدیک شدن فصل زمستان زندگی برای برای این خانواده ها دشوارتر شده است، زیرا همه زیر خیمه ها زندگی می‌کنند و امکانات کنونی برای آنها کافی نیست.

نور احمد و برادرش در قریه سیاه آب ولسوالی زنده جان هرات ده تن از اعضای خانواده خود را از دست داده اند. آنها همانند ده ها خانواده دیگر این شب وروزهای سرد را زیر خیمه سپری می‌کنند. اما از کندی روند کمک رسانی گلایه دارند.

او می‌گوید: «ما غرق هستیم. نمی‌فهمیم که چه حالت داریم و چه نیاز داریم. ده نفر را خودم از دست دادم. فراست این را ندارم که بگویم چه نیاز دارم. کاش که من هم می‌رفتم از بس که بالای من غم و پریشانی است.»

عید محمد می‌گوید: «سوخت که اصلاً نداریم. به گاز وغیره خیلی ضرورت داریم. آرد و برنج را که کمک می‌کنند خام که خورده نمی‌شود. باید گاز باشد که از آن استفاده کنیم.»

میزان کمک‌های مردمی، نهادهای خیریه و موسسات نسبت به روزهای نخست کمتر شده است. خانواده های آسیب دیده می‌گویند به گونه درست این کمک‌ها توزیع نمی‌شود. برخی از آنان می‌گویند با کمبود خیمه، لباس زمستانی، غذا و امکانات پخت وپز روبه‌رو هستند.

جمیله، یک تن از متضررین می‌گوید: «بسیار خنک می‌خوریم. چهار خانواده در یک خیمه هستیم. جای ما تنگ است. هیچ چیز هم نداریم. از خنکی شب تا صبح می‌لرزیم.»

لعل محمد، یک تن دیگر از متضررین می‌گوید: «کمک‌ها به ما رسانده شد از هر لحاظ از قبیل خوراک وغیره. به ما خیمه دادند. ما به آب هم ضرورت داریم.»

کمک‌ها تا حالا بیشتر لباس زمستانی، غذا، بسته های کمکی غذایی همانند برنج، آرد و روغن و خیمه بوده است. مسئولان محلی می‌گویند در تمام ساحات روند توزیع کمک‌ها را نظارت می‌کنند.

عبدالسلام هجرت، مسئول توزیع کمک‌ها به آسیب دیدگان زلزله های هرات می‌گوید: «الحمدلله مشکلات تا حد زیادی حل شده است. خیمه رسیده است. مواد کمکی برای مردم رسیده است. آنعده کسانی که کمک نقدی می‌کنند به ساحاتی می‌رسانیم که ضرورت داشته باشند.»

نزدیک به سه هفته از نخستین زلزله در هرات می‌گذرد؛ مردم شب و روز آرام ندارند؛ اکثریت خانواده های آسیب دیده هنوز هم چشم انتظار کمک‌های اولیه هستند.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!