رویداد های اخیر
شماری از زلزله زدگان هرات: کمکرسانی کُند و غیر عادلانه است
شماری از خانواده های آسیب دیده از زلزله های هرات از کُندی روند کمک رسانی شکایت دارند و میگویند با آنکه محموله های کمک همه روزه به ساحات زلزله زده فرستاده میشود، اما این کمکها به گونه عادلانه به همه توزیع نمیگردد.
از سوی دیگر با نزدیک شدن فصل زمستان زندگی برای برای این خانواده ها دشوارتر شده است، زیرا همه زیر خیمه ها زندگی میکنند و امکانات کنونی برای آنها کافی نیست.
نور احمد و برادرش در قریه سیاه آب ولسوالی زنده جان هرات ده تن از اعضای خانواده خود را از دست داده اند. آنها همانند ده ها خانواده دیگر این شب وروزهای سرد را زیر خیمه سپری میکنند. اما از کندی روند کمک رسانی گلایه دارند.
او میگوید: «ما غرق هستیم. نمیفهمیم که چه حالت داریم و چه نیاز داریم. ده نفر را خودم از دست دادم. فراست این را ندارم که بگویم چه نیاز دارم. کاش که من هم میرفتم از بس که بالای من غم و پریشانی است.»
عید محمد میگوید: «سوخت که اصلاً نداریم. به گاز وغیره خیلی ضرورت داریم. آرد و برنج را که کمک میکنند خام که خورده نمیشود. باید گاز باشد که از آن استفاده کنیم.»
میزان کمکهای مردمی، نهادهای خیریه و موسسات نسبت به روزهای نخست کمتر شده است. خانواده های آسیب دیده میگویند به گونه درست این کمکها توزیع نمیشود. برخی از آنان میگویند با کمبود خیمه، لباس زمستانی، غذا و امکانات پخت وپز روبهرو هستند.
جمیله، یک تن از متضررین میگوید: «بسیار خنک میخوریم. چهار خانواده در یک خیمه هستیم. جای ما تنگ است. هیچ چیز هم نداریم. از خنکی شب تا صبح میلرزیم.»
لعل محمد، یک تن دیگر از متضررین میگوید: «کمکها به ما رسانده شد از هر لحاظ از قبیل خوراک وغیره. به ما خیمه دادند. ما به آب هم ضرورت داریم.»
کمکها تا حالا بیشتر لباس زمستانی، غذا، بسته های کمکی غذایی همانند برنج، آرد و روغن و خیمه بوده است. مسئولان محلی میگویند در تمام ساحات روند توزیع کمکها را نظارت میکنند.
عبدالسلام هجرت، مسئول توزیع کمکها به آسیب دیدگان زلزله های هرات میگوید: «الحمدلله مشکلات تا حد زیادی حل شده است. خیمه رسیده است. مواد کمکی برای مردم رسیده است. آنعده کسانی که کمک نقدی میکنند به ساحاتی میرسانیم که ضرورت داشته باشند.»
نزدیک به سه هفته از نخستین زلزله در هرات میگذرد؛ مردم شب و روز آرام ندارند؛ اکثریت خانواده های آسیب دیده هنوز هم چشم انتظار کمکهای اولیه هستند.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند