رویداد های اخیر
شفاخانه ایمرجنسی کابل: ۲۷۰۰ زخمی ناشی از جنگ طی یک سال تحت تداوی قرار گرفتهاند
شفاخانه ایمرجنسی کابل روز گذشته (جمعه، ۸ میزان) گفت که از زمان روی کارآمدن حکومت جدید، بیشاز ۳هزار مریض را در این شفاخانه تحت معالجه قرار داده که ۹۰ درصد آنها جراحات ناشی از جنگ بوده است.
این شفاخانه که در تداوی قربانیان جنگ تخصص دارد و توسط یک سازمان غیردولتی ایتالیایی مدیریت میشود، دریک اعلامیه گفته است که در کل بیشاز ۱۶هزار مریض را در شفاخانههای خود در کابل، هلمند و پنجشیر برای تداوی پذیرفته است.
شفاخانه ایمرجنسی افزوده که طی یک سال گذشته بیشترین مریضان دراین شفاخانه زخمیان جنگی بوده اند.
دیان پانیک، سرپرست ایمرجنسی در افغانستان گفته است که از میان این مریضان، بیشاز ۳۰۰۰ مریض تنها در کابل تحت تداوی قرار گرفته و از همینرو بخش عاجل مراکز صحی این شفاخانه پساز انفجارها و حملات فعال شده است.
آقای پانیک گفته است: «ما به طور روزانه زخمیان ناشی از شلیک مرمی، چره، جراحات چاقو، انفجار ماین و بمهای دست ساز را دریافت میکنیم. وضعیت امنیتی در کشور (افغانستان) به خصوص در پایتخت همچنان پیچیده است.»
این در حالی است که بخش جراحی شفاخانه ایمرجنسی در شهر کابل، ۲۲ زخمی حملۀ انتحاری روز جمعه بر مرکز آموزشی کاج را پذیرفته است.
وزارت داخله تلفات این حمله را ۱۹ کشته و ۲۷ زخمی اعلام کرد.
درهمین حال، هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز شنبه در توییتی اعلام کرد که در این انفجار دستکم ۳۵ نفر کشته و ۸۲ تن دیگر زخمی شدند.
رویداد های اخیر
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
ترمپ مدعی شد که در دورانی که در قدرت بود «ما هیچ جنگی نداشتیم»، اما اکنون «به دنیایی میرود که در جنگ میسوزد».
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده ادعا کرده است که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان "بسیار بد" انجام شده است و با مشاهده این موضوع، روسیه تصمیم به حمله گسترده به اوکراین گرفت.
ترمپ مدعی شد که در دورانی که در قدرت بود «ما هیچ جنگی نداشتیم»، اما اکنون «به دنیایی میرود که در جنگ میسوزد».
رئیس جمهور منتخب امریکا از چگونگی خروج امریکا از افغانستان انتقاد کرد. به گفته ترمپ، او زودتر از رئیس جمهور جو بایدن، نیروهایش را از افغانستان خارج می کرد و این کار را «با عزت و قدرت» انجام میداد.
ترمپ افزود: «راهی که آنها بیرون آمدند ظالمانه بود. گذاشتن میلیاردها دالر تجهیزات نظامی کاملاً جدید که من خریدم در دست افغانها. و به طور خاص به دست طالبان (امارات اسلامی) است".
وی تاکید کرد که خروج ایالات متحده از افغانستان "بد" بوده است.
وی افزود که: «به همین دلیل، من فکر میکنم روسیه وقتی این را دید، رفت و به اوکراین حمله کرد. آنها گفتند، "این افراد (امریکاییها) بیکفایت هستند - آنها نمیدانند دارند چه میکنند". ترامپ افزود.
در آوریل ۲۰۲۱، امریکا اعلام کرد که نیروهای خود را از افغانستان بیرون میکند، جایی که آنها از سال ۲۰۰۱ در آنجا مستقر بودند. تمام سربازان امریکایی تا ۳۱ آگست ۲۰۲۱ به طور کامل از این کشور خارج شدند.
نیروهای امریکایی در ابتدا برای مبارزه با تروریزم پس از حملات ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله کردند.
رویداد های اخیر
یک عضو مجلس نمایندگان امریکا از ترمپ خواست کمکها را به افغانستان متوقف کند
تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا در نامهای از دونالد ترمپ، رئیس منتخب این کشور خواسته است تا کمکهای مالی را به افغانستان متوقف کند.
بورچت تأکید کرده است که حکومت امریکا نباید دشمنان خود را در خارج از کشور تأمین مالی کند.
او در این نامه گفته است: «میخواهم نگرانی شدید خود را از ارسال کمکهای خارجی به طالبان و تمایل خود را برای همکاری با دولت دونالد ترمپ برای جلوگیری از انتقال دالرهای مالیاتی امریکا بیان کنم. ایالات متحده نباید به دشمنان خود در خارج از کشور کمک مالی کند.»
در همین حال، وزارت اقتصاد گفته که امیدوار است تا کمکهای جامعه جهانی متوقف نشود و تلاشها جریان دارد تا زیرساختهای افغانستان تقویت شده و این کشور به طرف خودکفایی حرکت کند.
عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد گفت: «ما امیدوار هستیم که کمکهای جامعه بین المللی به مردم افغانستان متوقف نشود. اما در عین زمان توجه و تمرکز ما به ظرفیتهای ملی است. ما میخواهیم که زیربناهای افغانستان تقویت شود تا افغانستان به تدریج بهطرف خودکفایی حرکت بکند.»
از سویی هم، کارشناسان کمکهای جهانی را راه حل بنیادی برای اقتصاد افغانستان نمیدانند اما گفتهاند با توجه به وضعیت بشری و اقتصادی کشور، ادامه این نوع کمکها ضروری است.
عبدالظهور مدبر، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «کمکهای بشری راه حل بنیادی به اقتصاد کشور نیست ولی اینکه ما یک بحران اقتصادی را داریم، میتواند تاثیرگذار باشد.»
گفتنی است که امریکا در سه سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دالر برای موسسات کمکرسان در افغانستان کمک کرده است. وزارت خارجه امریکا گفته این کمکها صرفاً برای برنامههای امدادی و خیریه و برای مردم عادی افغانستان است که با قحطی، گرسنگی و کمبود غذا دستوپنجه نرم میکنند.
رویداد های اخیر
مککال: داعش در افغانستان احیا شده است
امارت اسلامی افغانستان بارها تاکید کرده که داعش در افغانستان از بین برده شده است.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در مصاحبهای با شبکه ایبیسی گفته که داعش بار دیگر در افغانستان احیا شده است.
مککال اظهار داشته است: «موضوع دیگری که من را عمیقاً نگران میکند این است که با سقوط افغانستان و این فاجعه، ما شاهد احیای داعش و داعش-خراسان در منطقه خراسان میان افغانستان و پاکستان هستیم که مرا بهشدت نگران کرده است.»
او افزوده که ۸ فرد مرتبط با داعش بهتازگی وارد امریکا شدهاند.
این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان بارها تاکید کرده که داعش در افغانستان از بین برده شده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر2 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد