رویداد های اخیر
شرکت کنندگان نشست روم: قانون اساسی جدید در افغانستان پس از گفتگوی ملی تصویب شود
نمایندگان هشت کشور عمدتاً غربی و اتحادیه اروپا در نشستی در روم، پایتخت ایتالیا گفتند که قانون اساسی جدید برای افغانستان تنها باید پس از یک گفتگوی مشورتی ملی شفاف، فراگیر و معنادار تصویب شود.
بر اساس بیانیه مشترک که روز سه شنبه از سوی وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، نشست نمایندگان و فرستادگان ویژه برای افغانستان از کشورهای کانادا، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده در ۱۸ اکتوبر برگزار گردید.
آنها خاطرنشان کردند که امارت اسلامی افغانستان «هیچ گام جدی برای آغاز یک روند سیاسی فراگیر با هموطنان افغان شان در رابطه با نظم آینده کشور برنداشته است.»
شرکت کنندگان نشست با تاکید بر اینکه مشروعیت قبل از همه از مردم افغانستان به دست میآید، تصریح کردند که قانون اساسی جدید برای کشور تنها باید پس از یک گفتگوی مشورتی ملی شفاف، فراگیر و معنادار تصویب شود و از امارت اسلامی و سایر افغانها خواستند تا در این زمینه از سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی مشاوره بگیرند.
آنها همچنین «نگرانی شدید» خود را نسبت به وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز کردند و تاکید کردند که سیاست های امارت اسلامی در «حذف زنان و دختران از زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در افغانستان، از جمله محدودیت در تحصیل و اشتغال، ناقض حقوق افغان ها و تعهدات بین المللی بوده اقتصاد را عمیقاً تضعیف می کند و چشم انداز توسعه و ثبات درازمدت در کشور را تحت تأثیر قرار می دهد.»
شرکت کنندگان نشست از امارت اسلامی خواستند تا سیاست های محدودکننده خود را در بخش آموزش فوراً لغو کند و تاکید کردند که آموزش یک حق انسانی است و دسترسی برابر به آموزش با کیفیت، بر اساس برنامه های درسی که مطابق با ستندردهای بین المللی است و حوزه های مختلف دانش را پوشش می دهد، باید برای همه فراهم باشد.
آنها همچنین اقدامات امارت اسلامی برای مقابله با تهدیدات داعش را تایید کردند، اما «نگرانی خود را از اینکه برخی از گروه های تروریستی هنوز در داخل افغانستان بگونه امن اقامت دارند و قادر به برنامه ریزی و اجرای حملات تروریستی فرامرزی هستند، ابراز کردند.»
شرکت کنندگان نشست از همه کشورها، از جمله همسایگان افغانستان، خواستند تا به تعهدات خود در رابطه با حمایت از مهاجرین پایبند باشند و از این کشورها خواستند تا اقداماتی را جهت ایجاد روندی برای ثبت نام افغانهای بدون مدرک روی دست گیرند.
این در حالی است که امارت اسلامی همواره تاکید کرده که به حقوق مردم افغانستان متعهد است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان2 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد