رویداد های اخیر
شرکت بیات پاور یک میلیارد کیلو وات ساعت برق در کمتر از پنج سال گذشته تولید کرده است
به گفته داکتر احسانالله بیات، رییس “بیات گروپ” ، این شرکت با افتخار میتواند این دستاورد تولید یک میلیارد کیلووات ساعت برق را اعلام کند.
مسؤولان شرکت بیات پاور میگویند که این شرکت در کمتر از پنج سال یک میلیارد کیلو وات ساعت برق تولید کرده است.
به گفته مسؤولان این شرکت، بیات پاور توانسته با استفاده از منابع گاز طبیعی در شهر شبرغان مرکز و لایت جوزجان و از طریق شرکت برشنا برق را به بیش از صدها هزار مشترک مشمول شرکتهای صنعتی، مکاتب، مدارس، مساجد، پوهنتونها، شفاخانهها رسانیده است.
مسؤولان این شرکت میافزایند که این مقدار برق از فاز اول تولید شده و تلاش دارند تا با تکمیل فازهای دوم و سوم تولید برق از ۴۰ میگاوات به ۲۵۰ میگاوات افزایش یابد.
بیات پاور نخستین شرکتی که تولید برق توسط گاز طبیعی را در کشور نهادینه ساخت و با استفاده از منابع گاز در شهر شبرغان مرکز ولایت جوزجان به خانههای مردم روشنی آورد.
به گفته داکتر احسانالله بیات، رییس "بیات گروپ" ، این شرکت با افتخار میتواند این دستاورد تولید یک میلیارد کیلووات ساعت برق را اعلام کند.
این دستاورد چشمگیر که اولین نیروگاه گاز طبیعی را در بیش از چهل سال گذشته نشان میدهد، گواهی بر منابع فراوان گاز طبیعی افغانستان عزیزمان است.
دکتر بیات گفت: « این موفقیت بزرگ بدون فداکاری بیوقفه تیم سختکوش ما، حمایت بیوقفه رهبری محترم در شرکت برشنا، وزارت انرژی و آب، ریاست عمومی شرکت افغان گاز و کمکهای ارزنده این شرکت و تمامی سازمانهای مرتبط و حامیان محترم ما، امکانپذیر نبود.»
او در ادامه اظهار داشت که این شرکت عمیقاً از مشارکتهایش سپاسگزار است. و افزوده است که: «بیایید این نقطه عطف مهم را با هم جشن بگیریم و مشتاقانه منتظر آیندهای روشن تر برای افغانستان باشیم.»
از سویی، استفاده از گاز طبیعی برای تولید برق در زمینهی بهبود محیط زیستی نیز مؤثر دانسته میشود که به باور آگاهان میتواند در زمان کوتاه ۲۰ درصد از انتشار "کاربن دای اکسید" را در بخش تولید برق کاهش دهد.
مسؤولان بیات پاور میافزایند که تمامی ظرفیتهای تخنیکی برای تکمیل فاز دوم نیز وجود دارد و تلاش دارند تا با هماهنگی وزارت انرژی و آب و شرکت برشنا مرحله دوم و سوم این پروژه را نیز عملی سازند که با تکمیل فاز سوم تولید برق به ۲۵۰ میگاوات افزایش خواهد یافت.
این درحالیست که سال گذشته میلادی بیات پاور جایزه بزرگ ایشین پاور سال ۲۰۲۳ را نیز کسب کرد که برای کسب این جایزه پروژههای انرژی از تمامی کشورهای آسیایی نامزد بودند. این جایزه در مراسم ویژهی که در شهر کولالمپور مالیزیا برگزار شده بود به مسؤولان بیات پاور اهدا گردید.
علی قاسمی، رییس شرکت بیات پاور، میگوید که بیات گروپ یگانه شرکتی است که بالای پروژه تولید برق از گاز طبیعی در افغانستان با ۴۵ توربین انرژی کار میکند که در جهان بی نظیر است.
رییس شرکت بیات پاور شرایط کنونی را فرصت خوب برای سرمایهگذاری در افغانستان میداند.
به گفته آقای قاسمی، افغانستان در چندین دهه اخیر این سطح از صلح و امنیت را تجربه نکرده است.
علی قاسمی در این مورد گفت: «بیات گروپ بزرگترین سرمایهگذاری خصوصی در افغانستان است و در حال حاضر تنها نیروگاه گازی در افغانستان را اداره میکند که تقریباً یک میلیارد کیلووات ساعت تاهنوز تحویل داده است. افغانستان برای سرمایهگذاری آماده است و این سطح از صلح و امنیت را افغانستان در چندین دهه اخیر تجربه نکرده است.»
آقای قاسمی افزود: «افغانستان کشوری است که با ۳ میلیارد نفر احاطه شده و حدود ۴۰ میلیون جمعیت با میانگین سنی ۱۹ سال پتانسیلهای زیادی در آنجا وجود دارد. زمان بسیار خوبی برای پیوستن به ما و سرمایهگذاری به ویژه در بخش انرژی است، زیرا افغانستان دارای منابع عظیمی میباشد.»
ترکیب چشمانداز کسب وکار خلاق، تأمین مالی جسورانه، فناوری نو آورانه و پلان و تطبیق موفقانه پروژه تولید برق از گاز طبیعی معیار کسب این جایزه بزرگ آسیایی بود که شرکت «بیات پاور» آن را برآورده کرده است.
قابل ذکر است که نیروگاه بزرگ و منحصر به فرد تبدیل گاز به برق شهر شبرغان ولایت جوزجان، با به کارگیری از توربین زیمنس SGT A-45 نمونه از مشارکت جهانی بیات پاور جهت تأمین نیازمندی انرژی برق در افغانستان است.
بیات پاور با چشمانداز برای کمک به افغانستان در دستیابی به امنیت انرژی و ایجاد مسیری برای خودکفایی انرژی تأسیس شده است.
خبرهای مرتبط:
شرکت بیات پاور برنده جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» شد
شرکت «بیات پاور» کار فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی را آغاز میکند
رویداد های اخیر
هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد
وزارت معادن و پترولیم میگوید که حسامالدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده است.
وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایهگذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.
سرمایهگذاران چین نیز در این کنفرانس علاقهمندی شان را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفتوگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکتها در بخشهای سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.
آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصتهای سرمایهگذاری صحبت کرد و برگزاری اینگونه برنامهها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.
رویداد های اخیر
نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند
عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.
در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاشهای جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بینالمللی در ترمذ برای ارسال کمکهای بشردوستانه گفتگو کردند.
بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقهای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.
طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.
رویداد های اخیر
کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد
ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.
بینیت ضمن انتقاد از سیاستهای امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»
بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغانها آنچه را که در این کشور اتفاق میافتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف میکنند.
او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.
بینیت در مورد وضعیت اقلیتها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»
او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاشهای بشردوستانه برای کاهش بحران شد.
بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاستهای «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.
بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان میباشد.
امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگنمایی میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان5 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
امیدواری برای برقراری آتش بس در لبنان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حامد کرزی از موضع بریکس درباره افغانستان قدردانی کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فهرست ۱۸ نفری تیم کریکت زیر ۱۹ سال برای مسابقات سهجانبه و جام ملتهای آسیا اعلام شد