تجارت
شرکت بیات پاور برنده جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» شد
شرکت «بیات پاور» با گامهای مستحکم در تسهیل پروژه تولید برق از گاز طبیعی بر قلعه بام آسیا ایستاد و توانست جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» که برای بدستآوردن آن پروژههای انرژی از تمام کشورهای آسیایی نامزد بودند را به نام افغانستان کسب کند.
شهر کوالالامپور مالیزیا میزبان اهدای این جایزه بزرگ بوده است.
علی قاسمی، رییس شرکت بیات پاور، میگوید که بیات گروپ یگانه شرکتی است که بالای پروژه تولید برق از گاز طبیعی در افغانستان با ۴۵ توربین انرژی کار میکند که در جهان بی نظیر است.
رییس شرکت بیات پاور شرایط کنونی را فرصت خوب برای سرمایهگذاری در افغانستان میداند.
به گفته آقای قاسمی، افغانستان در چندین دهه اخیر این سطح از صلح و امنیت را تجربه نکرده است.
علی قاسمی در این مورد گفت: «بیات گروپ بزرگترین سرمایهگذاری خصوصی در افغانستان است و در حال حاضر تنها نیروگاه گازی در افغانستان را اداره میکند که تقریباً یک میلیارد کیلووات ساعت تاهنوز تحویل داده است. افغانستان برای سرمایهگذاری آماده است و این سطح از صلح و امنیت را افغانستان در چندین دهه اخیر تجربه نکرده است.»
آقای قاسمی افزود: «افغانستان کشوری است که با ۳ میلیارد نفر احاطه شده و حدود ۴۰ میلیون جمعیت با میانگین سنی ۱۹ سال پتانسیلهای زیادی در آنجا وجود دارد. زمان بسیار خوبی برای پیوستن به ما و سرمایهگذاری به ویژه در بخش انرژی است، زیرا افغانستان دارای منابع عظیمی میباشد.»
ترکیب چشمانداز کسب وکار خلاق، تأمین مالی جسورانه، فناوری نو آورانه و پلان و تطبیق موفقانه پروژه تولید برق از گاز طبیعی معیار کسب این جایزه بزرگ آسیایی بود که شرکت «بیات پاور» آن را برآورده کرده است.
نقیب الله احمدی، سرپرست سفارت افغانستان در مالیزیا اظهار خرسندی کرد که افغانستان با گذشت هر روز پیشرفت میکند. او گفت جای افتخار است که شرکتهای افغانستان همانند شرکتهای بزرگ بین المللی جایزه دریافت کردند.
آقای احمدی افزود که برای شکوفایی کشور، نیاز است تا شب و روز کار شود، زیرا کارها در مقایسه با زمان بیشتر است. به گفته وی، اکنون برای توسعه و آبادی افغانستان بهترین فرصت ایجاد شده است و افغانها باید دست به دست هم بدهند و به گونه مشترک برای آبادی، توسعه و رفاه کشور کار کنند.
سرپرست سفارت افغانستان در مالیزیا از تاجران افغان که در خارج سرمایه گذاری کرده اند خواست تا به کشور برگشته و در آبادی کشور سهم گیرند و در آنجا سرمایه گذاری نمایند. او همچنان از شرکت های بین المللی خواست تا از فرصت های سرمایه گذاری در کشور استفاده نمایند.
آقای احمدی از رهبری بیات پاور و شرکت ترکی ۷۷ برای سرمایه گذاری شان در کشور و انجام کار به گونه معیاری سپاسگزاری کرده پیشرفت و خدمات هرچه بیشتر آنها را آرزو نمود.
در همین حال، شرکت برشنا میگوید که کسب این جایزه بزرگ از سوی شرکت بیات پاور از اهمیت بالای برخوردار است و سکتور خصوصی را بر سرمایهگذاری در افغانستان تشویق میکند.
در عین حال، شرکت برشنا با بیات پاور قرارداد همکاری دارد و این شرکت توزیع و تنظیم برق تولیدشده برق گاز طبیعی بیات پاور را برای دستکم ۲۰۰ هزار خانواده در ولایات جوزجان، سرپل و بلخ تسهیل میکند.
فریدالله شرفمل، رییس هماهنگی سرمایهگذاری شرکت برشنا، گفته است: «بیات پاور پروژهاش را بسیار به شکل موفقانه تطبیق و خوب مدیریت کرده است و همین سبب شده که این جایزه را صاحب شود و جایزه را کسب کند. بنابراین، این جایزه نه تنها به بیات پاور و به شرکت برشنا و به شرکت ۷۷ از اهمیت خاص برخوردار است بلکه این سبب میشود که سکتور خصوصی تشویق شود و در افغانستان سرمایهگذاری کنند.»
قابل ذکر است که نیروگاه بزرگ و منحصر به فرد تبدیل گاز به برق شهر شبرغان ولایت جوزجان، با به کارگیری از توربین زیمنس SGT A-45 نمونه از مشارکت جهانی بیات پاور جهت تأمین نیازمندی انرژی برق در افغانستان است.
بیات پاور با چشمانداز برای کمک به افغانستان در دستیابی به امنیت انرژی و ایجاد مسیری برای خودکفایی انرژی تأسیس شده است.
تجارت
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.
وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.
ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش میکند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.
او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.
دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده میشود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه کار را فراهم کرده است.
تجارت
وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.
عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی میشود.
به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.
آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات میباشد.»
او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگهای معدنی، کشمش، انواع نوشابهها و دانههای کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت میباشد.»
ازسویی دیگر، مقامهای ایرانی نیز گفتهاند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.
گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.
تجارت
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.
در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبهای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.
به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است