Connect with us

تغییرات اقلیمی

سیل در اسپانیا جان دست‌کم ۹۵ نفر را گرفت

صدراعظم اسپانیا با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه می‌کند.»

منتشر شده

در

بارش‌های سیل‌آسا در منطقه والنسیا در جنوب اسپانیا روز چهارشنبه )۹عقرب) منجر به سیلاب‌های ناگهانی شد و دست‌کم ۹۵ کشته بر جای گذاشت.

تصاویر نشان می‌دهند آب گل‌آلود در شهر لتور در شهر آلباسته موج می‌زند و موترها را در جاده‌ها این سو و آن سو می‌برد.

پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا ، در شبکه اجتماعی ایکس با ابراز نگرانی از گزارش‌های مربوط به افراد مفقود شده و خسارات ناشی از طوفان در ساعات اخیر نوشت: «بسیار مراقب باشید و از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.»

سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه می‌کند.»

سانچز روز چهارشنبه (نهم عقرب) یک جلسه عاجل در مورد سیل مادرید برگزار کرد.

کارلوس مازون، رئیس منطقه‌ای والنسیا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد تعدادی از افراد در مکان‌های غیرقابل‌ دسترس گرفتار شده‌اند.

او با اشاره به مشکلات دسترسی به برخی مناطق گفت: «اگر تیم‌های کمکی هنوز نرسیده‌اند، دلیل آن نبود امکانات یا کمبود تمایل نیست بلکه مشکل دسترسی وجود دارد و رسیدن به برخی مناطق عملا غیرممکن شده است.»

خدمات عاجل منطقه از شهروندان خواسته‌ است تا از سفرهای جاده‌ای اجتناب کنند و از منابع رسمی پیگیر اطلاعات بیشتر باشند.

به دلیل شدت سیلاب، حرکت ریل‌ها به سمت شهرهای مادرید و بارسلونا لغو شده‌ است و مکاتب و خدمات عمومی در مناطق به شدت آسیب‌دیده، تعطیل شده‌اند.

در برخی مناطق از جمله شهر آلزیرا، آتش‌نشانان مشغول نجات رانندگان گرفتار در سیلاب هستند و تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند موترها در خیابان‌های آب‌گرفته، رها شده‌اند.

سازمان هواشناسی اسپانیا در منطقه والنسیا وضعیت عاجل اعلام کرده و میزان بارندگی در برخی مناطق مانند توریس و یوتیل به ۲۰۰ میلی‌متر رسیده است.

این میزان بارندگی که والنسیا را به عنوان منطقه‌ عمده تولید مرکبات تحت تاثیر قرار داده، شرایط جوی و جاده‌ای را شدیدا خطرناک کرده و احتمال وقوع سیلاب‌های بیشتر را افزایش داده است.

این بارندگی شدید به پدیده‌ای به نام «قطره سرد» نسبت داده می‌شود که ناشی از حرکت هوای سرد بر روی آب‌های گرم دریای مدیترانه است.

این پدیده باعث می‌شود هوای گرم و اشباع شده به سرعت بالا بیاید و در عرض چند ساعت منجر به تشکیل ابرهای بلند کومولونیمبوس و بارندگی شدید در بخش‌های شرقی اسپانیا می‌شود.

تغییرات اقلیمی

شکایت باشندگان ولایت کندهار از بهر خشکسالی‌ها و افزایش نرخ بیکاری

از سوی هم مسؤولان محلی می‌گویند که با راه اندازی پروژه‌های انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.

Published

on

باشندگان ولسوالی تخته پل ولایت کندهار می‌گویند که از اثر خشکسالی‌ها زیان‌های زیادی را متحمل شده اند. آنان می‌افزایند که در گذشته از طریق زراعت می‌توانستند نیازمندی‌های شانرا تأمین کنند، اما حالا  به دلیل کمبود آب، زمین‌های زراعتی شان به زمین‌های بایر مبدل شد و بسیاری از جوانان هم بیکار شده اند و نمی‌توانند مخارج زندگی شانرا تأمین کنند.

به گفته آنان جوانان بخاطر پیدا نمودن مخارج زندگی شان به ولایت‌های دیگر و یا هم به خارج از کشور برای دریافت کار میروند.

عبدالله، باشنده ولسوالی تخته پل کندهار گفت: «جوانان ما از بیکاری و خشکسالی و به دنبال کار به چمن پاکستان و ولایات دیگر رفته اند و در آنجا کراچی رانی و یا کارهای دیگر می کنند.»  

از سوی هم مسؤولان محلی می‌گویند که با راه اندازی پروژه‌های انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.

در کنار خشکسالی‌ها و نبود کار برای جوانان، خرابی سرک‌ها، کمبود مراکز صحی و نبود مکان‌های مناسب برای تعلیم از جمله مشکلاتی هستند که باشندگان این ولسوالی خواهان حل این مشکلات هستند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

ستانکزی: کشورهای صنعتی باید به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی کمک کنند

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای صنعتی جهان مشمول امریکا خواسته است تا به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی که به گفته وی عامل اصلی آن هستند، کمک و همکاری نمایند.

شیرمحمد عباس ستانکزی این مطلب را همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان، در نشستی در کابل زیر نام «تجرید تا ادغام» بیان کرده است.

او همچنان از سازمان ملل متحد خواست که در نشست های بین المللی تغییر اقلیم، جایگاه رسمی افغانستان را محفوظ بدارد تا از طریق این نشست ها صدای مردم افغانستان به گوش جهانیان رسانیده شود.

ستانکزی گفت: «تقاضای ما از ملل متحد، قدرت‌های بزرگ، کشورهای ثروتمند و کشورهای که از آن گاز به سوی ما می‌آید، اینست که با ما کمک کنند تا محیط زیست خود را بهبود بخشیم و به مردم خود خدمت کنیم.»

رئیس برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان که نیز در این نشست حضور یافته بود، گفت که افغانستان پس از سه سال دوباره توانسته به میکانیزم های مالی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی دسترسی پیدا کند و برخی موسسه ها آماده از سرگیری پروژه های خود در این بخش اند.

ستیفان رودریگز گفت: «من در دو سال گذشته به مناطق مختلف افغانستان سفر کردم و تمام زیان های تغییرات اقلیمی برایم معلوم است. تغییرات اقلیمی سبب شده که برخی از افغان ها در زیر خیمه زندگی کنند و متاسفانه وقایع طبیعی در افغانستان به گونه دوامدار اتفاق افتاده است، اما این جای خوشحالی است که بعد از ۳ سال افغانستان به میکانیزم های مالی در بخش محیط زیست دسترسی پیدا می‌کند و برخی موسسه ها که پروژه های خود را در بخش محیط زیست توقف داده بودند حالا ابراز آمادگی کرده اند تا پروژهای خود در افغانستان را از سر بگیرند.»

برگزار کنندگان این نشست تاکید کردند که با گذشت هر روز، اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بیشتر دامنگیر افغانستان می‌شود و خشک سالی های که قبلا هر ۳۰ سال در افغانستان اتفاق می افتاد حالا به ۱۰ سال رسیده و این نشان می‌دهد که اگر جهان در برابر افغانستان بی تفاوت بماند، پیامدهای آن ناگوار خواهد بود.

اشتراک کنندگان این نشست همچنان از اشتراک کنندگان نشست بین المللی تغییر اقلیم در آذربایجان خواستند که موضوع مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان را از مسایل سیاسی دور نگهدارند و با همکارهای مالی و تخنیکی شان مانع گسترش اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در کشور شوند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

اشتراک هییت امارت اسلامی در نشست تغیر اقلیم در آذربایجان

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.

Published

on

رییس اداری ملی حفاظت از محیط زیست در رأس یک هیأت برای اشتراک در نشست بین‌المللی تغییر اقلیم عازم آذربایجان شد.

بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل قرار است فردا (۲۱عقرب) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان برگزار می‌شود.

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست، این نشست را فرصت خوبی می‌داند تا مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده به گوش جهانیان رسانیده شود تا وضعیت افغانستان از چشم جامعه جهانی دور نماند.

این نخستین بار است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی هیأت افغانستان در نشست بین‌الملل تغییر اقلیم اجازه حضور را پیدا می کند.

رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور، صبح روز یکشنبه در رأس یک هیأت برای اشتراک در بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل عازم آذربایجان شد. این نشست که قرار است فردا در شهرباکو برگزار شود در آن نمایندگانی از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی اشتراک خواهند کرد.

مطیع الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی این نخستین بار است که هیأت امارت اسلامی در نشست تغییر اقلیم سازمان ملل اجازه حضور را پیدا می کند. حکومت سرپرست امیدوار است که افغانستان بر میکانیزم‌های مالی جهانی در بخش مبارزه با تغیریات اقلیمی دسترسی پیدا کند.

به باور کارشناسان محیط زیست اشتراک افغانستان در چنین نشست‌های بین‌المللی می‌تواند فرصت خوبی برای جلب حمایت‌های جامعه جهانی در راستای مبارزه با اثرهای منفی تغییرات اقلیمی باشد.

هرچند افغانستان نقش اندکی در تغییرات اقلیمی دارد اما در عین حال یکی از کشورهای آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی شناخته می‌شود که بربنیاد گزارش اخیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد افغانستان در ردیف ششمین کشور آسیب پذیر جهان قرار گرفته است.

پیشتر مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور از جامعه جهانی خواسته بودند که در راستای مبارزه با اثرهای منفی تتغییرات اقلیمی با افغانستان برخورد سیاسی نکنند و افغانستان را در این راستا تنها نگذارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!