Connect with us

تغییرات اقلیمی

سیل در استرالیا؛ حکومت از هزاران تن خواست به مناطق بالاتر بروند

منتشر شده

در

به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامات استرالیایی روز یکشنبه از هزاران نفر در ایالت شمالی کوئینزلند خواستند تا به دلیل خطر سیل ناشی از باران به مناطق مرتفع نقل مکان کنند.

مقامات کوئینزلند گفتند سیل بزرگ در برخی از حومه‌های کایرنز، یک محل گردشگری با حدود ۱۷۰ هزار نفر در حدود ۱۷۰۰ کیلومتری شمال بریزبن، مرکز ایالت، در جریان است.

اداره آتش نشانی و خدمات اضطراری کوئینزلند در وب سایت خود در یکی از چندین هشدار اضطراری برای بخش هایی از شمال کوئینزلند گفت: «املاک در این مناطق ممکن است با نزدیک شدن جزر و مد و بارندگی مداوم، سیل را تجربه کنند. ساکنان باید اکنون به مناطق بالاتر بروند.»

این سیل همزمان با بارش شدید باران ناشی از طوفان استوایی جاسپر رخ داد که این هفته منطقه را درنوردید، ده‌ها هزار نفر را بدون برق گذاشت و مردم را مجبور به ترک خانه هایشان کرد.

اداره پیش بینی آب‌وهوای استرالیا گفت که «سیل ناگهانی خطرناک و تهدید کننده حیات» در کایرنز رخ می‌دهد و سطح آب در اواخر روز یکشنبه ممکن از ریکارد سیل ۴.۱ متری در سال ۱۹۷۱ بالاتر رود.

اداره مبارزه با حوادث طبیعی کایرنز گفت که خانه ها، ساختمان ها، جاده ها و پل ها زیر آب رفته اند.

این نهاد در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ممکن است خدمات برق، آبرسانی، فاضلاب و تیلیفون در این منطقه قطع شود.»

در سال‌های اخیر سیل‌های مکرر شرق استرالیا را درنوردیده است، از جمله سیل‌های «یک‌بار در قرن» که در ماه جنوری در جریان رویداد آب‌وهوای چندساله «لانینا»، قلمرو شمالی را زیر آب گرفت.

استرالیا اکنون در حال سپری یک رویداد آب و هوایی «ال نینو» است که معمولاً با رویدادهای خطرناکی مانند آتش‌سوزی‌ها، طوفان‌ها، خشکسالی‌ها و موج‌های حرارتی مانند رویدادی که روز شنبه بخش‌هایی از کشور را فرا گرفت، همراه است.

تغییرات اقلیمی

افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید

صدراعظم اسپانیا از اتحادیه اروپا خواست به کشورش برای نجات از فاجعه سیل کمک کند. وی سیل اخیر را«جدی ترین سیلی که قاره ما در قرن اخیر دیده است» توصیف کرد.

Published

on

با گذشت چهار روز از بارش‌های فصلی در شرق اسپانیا، مرگبارترین سیل در تاریخ مدرن این کشور تاکنون دستکم ۲۱۴ قربانی بر جای گذاشته و سرنوشت ده‌ها نفر هنوز نامعلوم است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، پدرو سانچس صدراعظم اسپانیا در سخنرانی تلویزیونی گفت: «دولت ۵ هزار نیروی بیشتر برای کمک به جستجو و پاکسازی مناطق سیل‌زده اعزام کرده است. پیشتر ۲هزار و ۵۰۰ نیرو در این عملیات اعزام شده بودند.»

وی در ادامه گفت، این بزرگترین عملیات نیروهای مسلح اسپانیا در زمان صلح است و دولت قصد دارد همه منابع لازم را تا زمانی که نیاز باشد بسیج کند.

مقامات منطقه سیل زده والنسیا شنبه شب اعلام کردند که تعداد تلفات سیل در این منطقه ۲۱۱ نفر است و دو نفر دیگر قربانیانی از منطقه کاستیلا لا مانچا و یک نفر دیگر از بخش خودمختار اندلس است.

این اتفاق ناگوار بزرگترین آفات طبیعی ناشی از سیل در اروپا از سال ۱۹۶۷ است. در این سال ۵۰۰ نفر به دلیل جاری شدن سیل در پرتگال جان باختند.

در حومه والسنیا، یک شهروند اسپانیایی به رویترز گفت: «ما احساس می کنیم رها شده ایم. بسیاری از مردم در این منطقه نیاز به کمک دارند. فقط خانه من نیست همه خانه‌ها تخریب شده اند و ما همه اسباب و فرنیچر خود را دور می‌ریزیم.

یک نرس ۵۲ ساله نیز گفت: «زندگی ما ویران شده است، از سراسر اسپانیا برای کمک آمده اند اما معلوم نیست چقدر طول خواهد کشید که این منطقه به منطقه قابل سکونت تبدیل شود.

توفان، به صدور هشدار جدید هواشناسی در جزایر بالناریک، کاتولونیا و والنسیا منجر شد. انتظار می رود بارش باران در این مناطق در روزهای آخر هفته ادامه پیدا کند.

دانشمندان می‌گویند رویدادهای مربوط به وخامت اوضاع آب و هوا در اروپا بیشتر شده است و در هر نقطه‌ای از این قاره به دلیل تغییرات آب و هوا بروز می کند. هواشناسان فکر می کنند که گرم شدن مدیترانه که بخار آب را افزایش می دهد نقش کلیدی در باران‌های شدید فصلی دارد.

در همین حال یورونیوز گزارش داد که صدراعظم اسپانیا از اتحادیه اروپا خواست به کشورش برای نجات از فاجعه سیل کمک کند. وی سیل اخیر را«جدی ترین سیلی که قاره ما در قرن اخیر دیده است» توصیف کرد.

سانچس در کنفرانس خبری در مادرید گفت: «ما در تماس با کمیسیون اروپا هستیم و روند درخواست کمک از صندوق همبستگی اروپا و استفاده از دیگر منابع پشتیبانی در اتحادیه اروپا را آغاز کرده ایم.

۵ هزار سرباز و ۵ هزار پولیس به دو هزار سرباز، ۲۵۰۰ گارد نظامی و ۱ هزار و ۸۰۰ نیروی پولیس که تاکنون درمناطق آسیب دیده از سیل مستقر هستند یکجا خواهند شد.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

سیل در اسپانیا جان دست‌کم ۹۵ نفر را گرفت

صدراعظم اسپانیا با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه می‌کند.»

Published

on

بارش‌های سیل‌آسا در منطقه والنسیا در جنوب اسپانیا روز چهارشنبه )۹عقرب) منجر به سیلاب‌های ناگهانی شد و دست‌کم ۹۵ کشته بر جای گذاشت.

تصاویر نشان می‌دهند آب گل‌آلود در شهر لتور در شهر آلباسته موج می‌زند و موترها را در جاده‌ها این سو و آن سو می‌برد.

پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا ، در شبکه اجتماعی ایکس با ابراز نگرانی از گزارش‌های مربوط به افراد مفقود شده و خسارات ناشی از طوفان در ساعات اخیر نوشت: «بسیار مراقب باشید و از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.»

سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه می‌کند.»

سانچز روز چهارشنبه (نهم عقرب) یک جلسه عاجل در مورد سیل مادرید برگزار کرد.

کارلوس مازون، رئیس منطقه‌ای والنسیا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد تعدادی از افراد در مکان‌های غیرقابل‌ دسترس گرفتار شده‌اند.

او با اشاره به مشکلات دسترسی به برخی مناطق گفت: «اگر تیم‌های کمکی هنوز نرسیده‌اند، دلیل آن نبود امکانات یا کمبود تمایل نیست بلکه مشکل دسترسی وجود دارد و رسیدن به برخی مناطق عملا غیرممکن شده است.»

خدمات عاجل منطقه از شهروندان خواسته‌ است تا از سفرهای جاده‌ای اجتناب کنند و از منابع رسمی پیگیر اطلاعات بیشتر باشند.

به دلیل شدت سیلاب، حرکت ریل‌ها به سمت شهرهای مادرید و بارسلونا لغو شده‌ است و مکاتب و خدمات عمومی در مناطق به شدت آسیب‌دیده، تعطیل شده‌اند.

در برخی مناطق از جمله شهر آلزیرا، آتش‌نشانان مشغول نجات رانندگان گرفتار در سیلاب هستند و تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند موترها در خیابان‌های آب‌گرفته، رها شده‌اند.

سازمان هواشناسی اسپانیا در منطقه والنسیا وضعیت عاجل اعلام کرده و میزان بارندگی در برخی مناطق مانند توریس و یوتیل به ۲۰۰ میلی‌متر رسیده است.

این میزان بارندگی که والنسیا را به عنوان منطقه‌ عمده تولید مرکبات تحت تاثیر قرار داده، شرایط جوی و جاده‌ای را شدیدا خطرناک کرده و احتمال وقوع سیلاب‌های بیشتر را افزایش داده است.

این بارندگی شدید به پدیده‌ای به نام «قطره سرد» نسبت داده می‌شود که ناشی از حرکت هوای سرد بر روی آب‌های گرم دریای مدیترانه است.

این پدیده باعث می‌شود هوای گرم و اشباع شده به سرعت بالا بیاید و در عرض چند ساعت منجر به تشکیل ابرهای بلند کومولونیمبوس و بارندگی شدید در بخش‌های شرقی اسپانیا می‌شود.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

تابستان امسال گرم ترین تابستان در جهان بود

او هشدار داد در صورتی که کشورها فوراً انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش ندهند، وضعیت بدتر خواهد شد. انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوختاندن مواد فسیلی عامل اصلی تغییرات اقلیمی است.

Published

on

اداره نظارت بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که با ادامه افزایش درجه حرارت هوا در سطح جهان، تابستان امسال گرم ترین تابستان بود.

این نهاد گفته است که تابستان نیم کره شمالی از جون تا آگست امسال، ریکارد سال قبلی را شکست و به گرم ترین تابستان تبدیل شد.

سامانتا برگس، معاون اداره نظارت بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا گفت: «در طول سه ماه گذشته سال ۲۰۲۴، کره زمین گرم ترین جون و آگست، گرم ترین روز، و گرم ترین تابستان در نیم کره شمالی را تجربه کرده است.»

او هشدار داد در صورتی که کشورها فوراً انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش ندهند، وضعیت بدتر خواهد شد. انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سوختاندن مواد فسیلی عامل اصلی تغییرات اقلیمی محسوب می‌شود.

تغییرات اقلیمی زمین همچنان در تابستان امسال باعث تشدید حوادث طبیعی شده است. در سودان، سیلاب ناشی از باران های شدید ماه گذشته بیش از ۳۰۰ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داد و مرض کولرا را به این کشور جنگ زده کشاند.

در کشورهای دیگر، دانشمندان تأیید کردند که تغییرات اقلیمی منجر به خشکسالی شدید در جزایر سیسیل و ساردینیای ایتالیا می شود و طوفان گایمی را تشدید کرده که در ماه جولای فیلیپین، تایوان و چین را درنوردید و بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.

تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت بشر و پدیده آب و هوایی طبیعی ال نینو که آب های سطحی در شرق اقیانوس آرام را گرم می کند، هر دو درجه حرارت را در اوایل سال به بالاترین حد خود رساندند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!