Connect with us

رویداد های اخیر

سیاسیون: خلیلزاد پیام تشکیل حکومت مشارکتی با خود دارد

منتشر شده

در

شماری از جریان‌ها و احزاب سیاسی میگوید که زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، پیام تشکیل حکومت مشارکتی و تشکیل یک نشست بزرگ همچون نشست بن را با خود دارد.

این در حالی است که خلیل‌زاد در کابل دست کم با همه جناح‌های سیاسی، بشمول رییس جمهور و رییس شورای عالی مصالحه ملی دیدار کرده است.

به گفته‌ی سیاسیون خلیلزاد در کنار این موارد روی موارد ذیل نیز رایزنی کرده است:

1- افزایش نقش سازمان ملل به عنوان میانجی میان طرف ها

2- تشویق کشور های ایران و پاکستان برای اشتراک در این نشست تماس با کشورهای پرنفوذ جهان برای تشویق دو طرف به صلح

3- سرعت کار برای تامین یک صلح عادلانه و پایدار

سیاسیون می‌گویند که آقای خلیل‌زاد از آنها خواسته است تا دیدگاه‌های شان را در باره طرح حکومت مشارکتی هر چه زود تر نهایی و با  واشنگتن درمیان بگذارند.

وحید الله سباوون، رهبر حزب اتحاد اسلامی افغانستان، در این باره گفت:" تلاش بر این است که طرف های افغان در یک کشور دیگر غیر از دوحه بنشینند و روی حکومت مشارکتی رایزنی کنند."

اعضای جامع مدنی در باره طرح نظام مشارکتی از سوی خلیل‌زاد میگویند  که در هر صورت باید تعین سرنوشت افغانستان به دست مردم این کشور داده شود.

عزیز رفیعی، رییس مجتمع نهاد های جامع مدنی، در این باره گفت:" فرصت های پیش آمده از دست رفته است حالا برای آینده به مردم فرصت دهند تا سرنوشت شان را تعین بکنند."

هادی ابراهیمی، فعال مدنی، در این باره میگوید:"نظام های مشارکتی برای کشور های است که هیچ نظام وجود ندارد خلیلزاد که عامل طرح نظام مشارکتی است نسنجیده قدم برمیدارد."

هرچند اجماع سیاسی به گونه که انتظار می‌رود میان سیاسیون دیده نمی‌شود، اما چهره های با نفوذ در کشور طرفدار هر تغیرات در نوع حکومتداری زیر چتر حمهوریت استند.

حکومت وضحات نمی‌دهد که آیا زلمی خلیل‌زاد طرح حکومت مشارکتی را به رییس جمهورغنی شریک کرده است یا خیر و حتی در مورد این گفته ها از سوی سیاسیون هم ارگ واکنشی نداشته است.

رویداد های اخیر

Chinese, Turkmen officials meet to discuss Afghanistan

Published

on

Deputy Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan Serdar Muhammetdurdiyev on Thursday met with Chinese special envoy for Afghanistan, Yue Xiaoyong, the Foreign Ministry of Turkmenistan announced.

During the meeting, the sides discussed priority vectors of strategic interstate cooperation built on a long-term, mutually beneficial basis, as well as exchanged views on the implementation of previously reached agreements.

It was noted that personal contacts between the leaders of the two countries play a key role in intensifying the interstate dialogue, which give a strong impulse to further development and expansion of Turkmen-Chinese ties.

It was emphasized that Turkmenistan considers multilateral international platforms for maintaining stability in Afghanistan as an important factor in promoting sustainable improvement of socio-economic state of the neighboring country. The sides exchanged views on the preparations to the 5th meeting of Foreign Ministers of Afghanistan's Neighboring States to be held in Turkmenistan.

The interlocutors reaffirmed that Turkmenistan and China will continue to provide all-round support for the economic restoration of Afghanistan.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد

Published

on

مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه‌ای را در مورد انتقال افغان‌هایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.

دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکایی‌ها کار کرده اند.

وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغان‌های واجد شرایط را انتقال خواهد داد.

قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاش‌های نقل مکان افغان‌ها» به منظور ساده‌سازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغان‌های واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.

قانون جدید به این دفتر اجازه می‌دهد تا سه سال کار کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانه‌ها همکار هستیم

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانه‌ها است و می‌توانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزش‌های ملی فعالیت کنند.

ذبیح‌الله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیست‌ویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانه‌ها حمایت کرده و می‌کند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب می‌کند، رسانه‌ها می‌توانند فعالیت کنند.»

آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانه‌ها همکار هستیم و رسانه‌های افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش می‌برند.»

گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیست‌ویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نام‌گذاری کرد.

همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال می‌گذرد.

حجت‌الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»

این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و می‌گویند که این چالش‌ها باید برداشته شود.

در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!