Connect with us

رویداد های اخیر

سقوط پی‌هم ولسوالی‌ها؛ امریکا میگوید روند خروج احتمالا آهسته میشود

منتشر شده

در

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا روز گذشته (دوشنبه، ۳۱ جوزا) گفته که رهبران امریکا روند خروج سربازان خارجی از افغانستان را ارزیابی میکنند.

وی میگوید که سرعت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان با در نظرداشت حمله‌های طالبان ممکن تغییر کند.

این وزارت می افزاید که روند خروج قطعی است و نیروهای شان در اوایل سپتمبر افغانستان را ترک خواهند کرد.

 جان کربی در این باره گفت:” اگر سرعت، چگونگی یا میزان خروج سربازان در کدام روز یا هفته مشخصی به تغییر نیاز داشت، ما می‌خواهیم که در این مورد انعطاف‌پذیر باشیم”.

پنتاگون همچنان گفته که سربازان آن کشور تا زمانیکه در افغانستان امکانات در اختیار داشته باشند از نیروهای افغانستان پشتیبانی خواهد کرد.

دوید پتریوس، فرمانده پیشین نیروهای ناتو در افغانستان، در این باره گفت:” من بیشتر نگرانم و آرزو دارم که بدترین ترس اتفاق نیفتد، اما شما حال فروپاشی نیروهای افغان را می بینید که من فکر می کردم شاید زمانی زیادی را در برگیرد. ترس این را دارم که در این کشور جنگ داخلی آغاز شود و افغانستان به عقب بر گردد. “

وزارت دفاع امریکا و سازمان ملل سطح بالای خشونت‌ها در افغانستان را نگران کننده می دانند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، در این باره گفت: “به گونه واضح ما نگران دوام خشونت‌ها در افغانستان استیم که بیشتر زنان، اطفال، اقلیت‌های مذهبی و در مجموع دیگر افراد ملکی مورد هدف قرار می گیرند. “

وزارت دفاع امریکا هفته گذشته گفته بود که حدود ۲۵۰۰ سرباز و  ۱۶۰۰۰ قراردادی که اکثریت امریکایی اند در افغانستان حضور دارند.

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!