اخبار ساحوی
سقوط ولسوالی یمگان بدخشان؛ ۱۰ نیروهای امنیتی کشته و ۱۷ ناپدید
ولسوالی یمگان ولایت بدخشان حوالی ساعت ۱۱ پیش از چاشت امروز، ۹ حمل، پس از ساعت ها درگیری شدید بدست طالبان سقوط کرد.
احمد جاوید مجددی عضو شورای ولایتی بدخشان میگوید که طالبان مسلح شب گذشته بالای چهار پاسگاه نیروهای امنیتی در ولسوالی جرم ولایت بدخشان یورش بردند که در نتیجه ۱۰ نیروی امنیتی جان باخته، ۳ نفر زخمی شده و ۱۷ تن دیگر نیز ناپدید شده اند.
شورای ولایتی بدخشان با تایید این رویداد میگوید که پس از سقوط این ۴ پاسگاه جنگجویان طالبان بالای مرکز ولسوالی یمگان یورش بردند و این ولسوالی را نیز تصرف کردند.
این در حالی است که سال گذشته نیروهای افغان ولسوالی یمگان را پس از ۴ سال از وجود طالبان پاکسازی کردند.
به گفته اعضای شورای ولایتی بدخشان نیروهای امنیتی در این ولسوالی که اکثرا خیزش های مردمی و پولیس محلی اند به طرف ولسوالی کران و منجان فرار کرده اند.
اما نیک محمد نظری سخنگوی والی و ثنا الله روحانی سخنگوی پولیس بدخشان با رد سقوط یمگان میگویند که در حال حاضر نبرد شدید در مرکز ولسوالی جریان دارد.
در همین حال شب گذشته طالبان مسلح بالای مرکز ولسوالی مردیان ولایت جوزجان حمله کردند که با مقاومت نیروهای افغان مواجه شد و در نتیجه به شمول یک فرمانده هشت جنگجوی طالبان کشته و پنج تن دیگر آنان زخم برداشته اند.
معروف آذر سخنگوی والی جوزجان با تایید این موضوع میگوید که در این رویداد دو سرباز پولیس نیز جان باخته و سه تن دیگر آنان زخمی شده اند.
در یک رویداد دیگر طالبان مسلح ساعت ۱۰ پیش از چاشت امروز بالای پایگاه نیروهای ارتش در پل سفید واقع حوزه دوم پولیس شهر کندز حمله کردند که با مقاومت شدید نیروهای امنیتی روبرو شدند و پس از یک ساعت درگیری با دادن ۳ کشته و ۳ زخمی عقب نشینی کردند.
گروه طالبان تا هنوز در پیوند به این رویدادها چیزی نگفته است.
اخبار ساحوی
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
خبرگزاریهای روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.
یک فروند طیارهی مسافربری که از آذربایجان به مقصد روسیه در حال پرواز بود در قزاقستان سقوط کرد و بیم آن میرود که تعداد زیادی از سرنشینان آن کشته شده باشند.
مقامات قزاقستان اعلام کردند که یک فروند طیارهی مسافربری امبرائر با ۶۷ مسافر و پنج خدمه که از جمهوری آذربایجان به روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه (۵جدی) در نزدیکی شهر آقتاو در قزاقستان سقوط کرد. گزارشهای اولیه حاکی از آن است که ۲۷ نفر نجات یافتند.
یک تصویر ویدیویی در رسانههای اجتماعی نشان میدهد که یک فروند طیاره متعلق به خطوط هوایی آذربایجان، هنگام برخورد با زمین آتش میگیرد و دود سیاه غلیظی از آن بلند میشود.
اداره وضعیت اظطراری قزاقستان در بیانیهای اعلام کرد که آتشنشانان شعلههای آتش را خاموش کرده و بازماندگان این حادثه در شفاخانه نزدیک تحت تداوی هستند.
این اداره تا این لحظه از کشته شدن ۴۲ نفر در این سانحه خبر داده است.
خطوط هوایی آذربایجان نیز اعلام کرد که هواپیمای «امبرائر ۱۹۰» از شهر باکو، پایتخت آذربایجان به شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه پرواز میکرد، اما در حدود ۳ کیلومتری شهر آقتاو قزاقستان مجبور به فرود عاجل شد.
خبرگزاریهای روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، مقامات قزاقستان اعلام کردند که بررسی علل احتمالی مختلف سقوط از جمله نقص فنی را آغاز کردهاند.
سازمان نظارت هوانوردی روسیه در بیانیهای اعلام کرد که اطلاعات اولیه حاکی از آن است که پیلوت تصمیم به فرود اضطراری پس از برخورد یک پرنده گرفته است.
خبرگزاری ریانو روسیه گزارش داد که در پی سقوط طیاره، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در حال برگشت به کشورش از نشستی بود که روز چهارشنبه در روسیه برگزار شده بود.
اخبار ساحوی
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکستهای پیهم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هستهای برود.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.
براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.
در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروههای نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکستهایی در نفوذ منطقهای خود متحمل شده است.
مشاور امنیت ملی قصر سفید به سیانان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانههای موشکسازی و سیستم دفاع هوایی، تواناییهای نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.
سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقهمند داشتن سلاح هستهای هستند.»
او خاطرنشان کرده که ایران میگوید برنامه هستهایاش صلحآمیز است، اما با وجود اعمال تحریمها غنیسازی اورانیوم خود را گسترش داده است.
مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.
او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت میکند و این موضوع را با تلآویو نیز در میان گذاشته است.
انتظارهای جهانی و چشمها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید میشود.
باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاستهای سختگیرانهای در قبال تهران دارد.
اخبار ساحوی
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیهای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیتهای استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»
وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بیاساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.
بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گستردهای داشتهاند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمیکند.
وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاریهای عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاستهای ایالات متحده در منطقه رنج میبرد.
بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطهای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندیهای موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشمپوشی کرده و نگرانیها درباره تواناییهای پاکستان را به نظر میرسد که به تحریک دیگران مطرح میکند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیهای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیتهای استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»
این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهادهای مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشکهای بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت میکند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیهای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلامآباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار میکند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.
چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی3 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نماینده امریکا: مردان افغان باید در کنار زنان برای حمایت از آینده امیدبخش کشور شان بایستند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
-
جهان3 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد