سفیر بریتانیا در پاکستان از تمایل اسلام آباد برای حاضر کردن طالبان به میز گفتگوهای صلح خبر میدهد.
این دیپلومات ارشد بریتانیا، تروریزم را دشمن مشترک افغانستان و پاکستان میداند و به همکاری مشترک کابل و اسلام آباد در مبارزه با این پدیده تاکید میکند.
دیپلومات های ارشد بریتانیا در کابل و اسلام آباد بر ادامه همکاری مشترک افغانستان و پاکستان در آوردن ثبات در دو طرف مرز افغانستان و پاکستان تاکید دارند.
سفیران بریتانیا در افغانستان و پاکستان در نشست مشترک خبری در کابل که خبرنگاران پاکستانی نیز از طریق ویدو کنفرانس شامل بودند راه حل مبارزه با تروریزم در منطقه را نزدیکی پاکستان و افغانستان دانستند.
ريچارد ستيك سفير بريتانيا در افغانستان ميگويد:
اساساً ماهيت كار ما با هر دو دولت اين است تا آنان را كمك كنيم مشكلاتى كه ميان شان موجود است حل شود. به نظر ما، مهمترين موضع ميان افغانستان و پاكستان اين است كه چگونه ميتوانند امنيت هر دو طرف مرز را تأمين كنند و به گونه موثر در برابر هراس افگنى مبارزه كنند.
این در حالیست که بازی دوگانه پاکستان در قبال مبارزه با ترویزم همواره از نگرانی های حکومت افغانستان دانسته شده است.
مذاکره با طالبان و تلاش برای پایان دادن به خشونتها از طریق گفتگو، از برنامه های اصلی دولت افغانستان در سالهای اخیر بوده است و متحدان اصلی این کشور، از جمله امریکا و بریتانیا و پیمان ناتو نیز از این برنامه حمایت کرده اند.
این تلاشها به حدی جدی بوده که بسیاری از نهاد های جامعه مدنی در افغانستان نسبت به بازگشت طالبان به قدرت ابراز نگرانی کرده اند.
آقای ريچارد همچنین نسبت به توانایی نیروهای امنیتی افغانستان پس از خروج نیروهای ناتو ابراز خوشبینی میکند، اما در عین حال میگويد، که جامعه جهانی برخی از فرصت های را در افغانستان از دست داد که می توانست اوضاع را در این کشور بهبود بخشد.
نامبرده همچنان مى افزايد، دولت بریتانیا از تجاربی که در سال 1371 خورشیدی داشت میاموزد، ما به همکاری درازمدت خود ادامه میدهیم ماهیت بودن ما در افغانستان تغییر میکند، اما در ادامه کمک های ما به افغانستان کدام تغییری نخواهد آمد.
با این حال، آدام تامسن سفیر بریتانیا در پاکستان می گوید:
روش نظامی برای رسیدن به صلح در افغانستان موفق نخواهد بود.
او همچنان ميافزايد، پاكستانى ها خيلى مايل اند که طالبان افغانی پاكستان را ترك كنند و به روند صلح در افغانستان بپيوندند. چنانكه ما شاهد راه حل نظامى در افغانستان نيستيم، همچنان راه حل نظامى براى برچيدن اين پناهگاه ها وجود ندارد.
موضوع مرز دیورند موردی دیگری بود که سفیر بریتانیا در پاکستان بر آن اشاره کرد.
این دیپلومات ارشد بریتانیا در پاکستان گفت، دولت افغانستان و پاکستان در مورد دیدگاه بریتانیا در باره خط دیورند میدانند و در شرایط کنونی بهتر است در باره آن صحبت نکنیم.
این در حالیست که موضوع مرز دیورند میان افغانستان و پاکستان به تکرار در رسانه های ملی و بین المللی ابراز میشود و مقام های امریکایی نیز گفته اند که خط دیورند را منحیث مرز مشترک میان افغانستان و پاکستان میشناسند، دیدگاهی که واکنش دولت افغانستان را نیز در پی داشت.