رویداد های اخیر
سفر هییت طالبان برای مشوره به ولایت کندهار
هییت ۹ نفره طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر برای مشورههای بیشتر در مورد نظام آینده شب گذشته (سهشنبه ۲۶اسد) دریک پرواز ویژه از کشور قطر به ولایت کندهار آمدند.
پس از آمدن به ولایت کندهار دریک کنفراس خبری خیرالله خیرخواه عضوی ارشد طالبان گفت از این که میبیند هیچ دشمنی در کشور نیست احساس خرسندی میکند.
وی همچنان از تمامی مردم خواست تا هر کس که در هر بخش ظرفیت دارد آنرا در آبادانی کشور شان وقف کند.
در مورد ساختار و نوعیت نظام آینده کشور خیرخواه گفت که دلیل آمدن این هییت به کندهار نیز به همین منظور بوده است و به زودی مشورهها روی آن آغاز میشود و نتیجه آن با مردم شریک خواهد شد.
وی همچنان گفته است که:" اکنون شرایط با گذشته تغیر کرده است و شما میبینید که همه ما و شما اکنون با هم یکجا هستیم و این که کی در گذشته چی کرده بود اکنون برای کسی مشکل نیست."
در مورد حقوق بشر، به خصوص حقوق زنان در قسمت کار و آزادی بیان گفته است که:" امیدوار است در روشنایی ارزشهای اسلامی و عنعنات افغانی به پیش بروند و تا مورد رضایت جامعه جهانی نیز باشد."
عضوی دیگری طالبان عبدالسلام حنفی میگوید که در حال حاضر نیروهای شان در حال استحکام امنیت شهروندان است تا کسی به نام و لباس طالبان نتوانند امنیت را اخلال کنند و شهروندان را اذیت کنند.
وی گفته است که:" تحکیم امنیت برای ما اولویت دارد تا همه احساس امنیت بکند و همه با هم زندهگی مشترک داشته باشند. مسله جنگ و دشمنی دیگر ختم است و هیچ کس توهین و تحقیر نخواهد شد. هر کس حق دارد در وطن خود خدمت بکند و در هر بخش که تخصص دارد ما از آن استقبال میکنیم و دلیل آمدن هییت بخاطر مشوره با دیگر بزرگان است تا بتوانیم بعضی ترتیبهای که لازم است ترتیب و بعدأ با شما شریک خواهیم کرد."
در مورد نقش و نگرانی جوانان حنفی گفت که :" یکی از تصامیم امارت اسلامی این است که دیگر هیچ جوان ما در راه قاچاق به اروپا از بین نروند همه در وطن خود باشند و به وطن خود خدمت کنند و ما هیچ تفکیک در بین جوانان قایل نیستم و همه مشترکأ با هم کار میکنیم و ما به جوانان نیاز داریم و نباید احساس خطر کنند و ما اعلام کردیم که دیگر هرچیز که گذشته دیگر گذشته است، از امروز امارت به همه عفوه اعلان کرده است و امارت اسلامی در پی انتقامگیری نیست."
در مورد کسانی که گفته میشود هنوز با طالبان کنار نیامده اند و یا در دشمنی با طالبان هستند و یا رهبرانی که از کشور بیرون هستند و آیا طالبان خواهند توانست آنها را قانع ساخته تا دوباره به کشور برگردند حنفی در پاسخ گفت:" از طرف ما عفوه عمومی اعلان شده است و هیچ کس بیرون از افغانستان نروند و کسانی که هم رفته اند دوباره برگردند، خانههای شان محفوظ است، آبرو و حیثیت شان محفوظ است. ما نه به مال، خانه و موتر کسی ضرورت داریم و نه هم ما برای انتقام هستیم."
وی همچنان از مردم خواست تا از کشور فرار نکنند و در کشور خود بمانند و برای کشور خود خدمت کنند.
در مورد اظهارات اخیر آقای امرالله صالح، حنفی گفت:" قانون اساسی یک چیزی بود که غربیها آنرا ترجمه کرده بودند و کسانی که با زور آمده بودند امروز همه شان رفته اند و قانون اساسی را نیز با خود برده اند و خواهش ما از همه افغانها این است که دیگر افغانستان جای جنگ نیست، دیگر جنگ ختم است و هیچ کس نباید اعلام جنگ کند و نه هم کسی برای جنگ آماده است و همه افغانستان تحت کنترول نیروهای امارت اسلامی است و ما میخواهیم که همه افغانها برادرانه با هم زندهگی کنند، خدمت کنند و وطن خود را آباد کنند و هیچ کس امنیت افغانستان را اخلال نکند."
در مورد تصرف نشدن ولایت پنجشیر حنفی گفت که:" در ولایت پنجشیر نیز مردم مخلص و وطن دوست بسیار است و با امارت اسلامی در ارتباط هستند و انشالله در پنجشیر و غیر پنجشیر مشکلی نخواهد بود."
درهمین حال، انس حقانی، عضو رهبری طالبان هم به کابل آمده است.
آقای حقانی در منزل رییس شورای عالی مصالحه ملی با عبدالله عبدالله، حامد کرزی و فضل هادی مسلیمار دیدار و گفتگو کرده است.
عبدالله عبدالله، حامدکرزی و گلبدین حکمتیار از چهرههایی گفته میشوند که هنوز برای ایجاد یک تفاهم سیاسی فرصت دارند. چهرههای نزدیک به آقای حکمتیار میگویند، این فرصت به تناسب گذشته دوچندان شده است.
حفیظ رحمان نقی، معاون حزب اسلامی گلبدین حکمتیار گفت:" فرصت بیشتر از گذشته ایجاد شده است تمام سمتها باید برای تغییر وضعیت تلاش کنند شک نکنید که وضعیت تغیر میکند."
جمعی از چهرههای سیاسی به دفاع از جمهوریت به اسلام آباد رفته اند، در این سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز با این هییت دیدار کرده است. اسلام آباد میگوید، میکوشد که یک یک حکومت برخاسته از توافق سیاسی در افغانستان شکل بگیرد.
محمد یونس قانونی دراین باره میگوید که:"من خوشبین هستم، که یک از موانع اصلی حکومت قبلی افغانستان بود الان نیست، فرصت به تفاهم بیشتر و فضای جدید در افغانستان مساعد شده است، من هنوز اعتقادم که فرصتهای به میان آمده است. ما اگر یک مذاکره جدی را میان رهبران حوزه جمهوریت و طالبان انجام بدهیم امیدوار هستم که به تفاهمهای دست پیدا کنیم."
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد