رویداد های اخیر
سفر هیئت امارت اسلامی به رهبری سرپرست وزارت صنعت و تجارت به چین

وزارت صنعت و تجارت میگوید که یک هیئت امارت اسلامی به رهبری سرپرست این وزارت روز دوشنبه (۲۴میزان) عازم چین شده است.
به گفته این وزارت قرار است این هیئت در سومین نشست فارمت ابتکار «یک کمربند و یک جاده» شرکت کنند.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت تجارت و صنعت میگوید که نورالدین عزیزی در کنار شرکت در این نشست با مقامهای چینایی و سرمایهگذاران این کشور نیز گفتگو خواهد کرد و از آنان میخواهد تا در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
سرپرستی این هیئت را نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت بر عهده دارد، آقای عزیزی در کنار شرکت در سومین نشست فارمت ابتکار «یک کمربند و یک جاده» با شماری از مقامهای چینی و تاجران این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد و از آنان میخواهد تا در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت میگوید: «مسله مهم و حیاتی برای افغانستان مسله وصل شدن افغانستان از دهلیز واخان مستقیم با چین است که دراین رابطه وزیرصاحب با آنها صحبت میکند و کوشش میکند تا این راه هرچه زودتر باز شود به روی افغانستان و در صورت باز شدن دهلیز واخان با افغانستان میتوانیم به کشورهای آسیایی و هم به کشورهای عربی و هم به کشورهای اروپایی نزدیک ترین راه باشد برای افغانستان.»
اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که ابتکار «یک کمربند و یک جاده» برای افغانستان اهمیت زیاد دارد و هرگاه افغانستان شامل این پروژه میلیاردی چین شود، به طور سریع اقتصاد کشور رشد خواهد کرد و روابط اقتصادی دو کشور هم گسترش خواهد یافت.
خانجان الکوزی، عضو اتاق تجارت وسرمایهگذاری میگوید: «این بسیار یک راه نزدیک و کوتاه است و بسیار کم مصرف و در زمان بسیار کوتاه انتقالات بسیار زیاد صورت گرفته می تواند و دوم اینکه اگر این راه وصل شود حجم تجارت میان افغانستان و چین به سه میلیارد دالر رسیده می تواند.»
آگاهان هم میگویند که افغانستان تلاش کند تا شامل ابتکار «یک کمربندو یک جاده» شود تا بتواند نقش بزرگتری در رشد اقتصادی کشور بازی کند. به باور آگاهان نیاز است تا افغانستان ابتدا از طریق خط ریل با چین وصل شود.
در حال حاضر بیش از هر کشور دیگر کشور چین علاقمند سرمایهگذاری در افغانستان است و تاجران چینی در چندین بخش به ویژه در استخراج معادن سرمایهگذاری کرده اند که مهم ترین آن نفت قشقری و مس عینک ولایت لوگر است. اخیرا دهلیز هوایی میان چین و افغانستان هم فعال شده است.
رویداد های اخیر
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود

سخنگوی وزارت انرژی و آب میگوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.
مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرحهای مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.
آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»
او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز میشود.»
پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر میگیرد.
در همین حال، برخی از باشندگان پایتخت گفتهاند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.
یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان گفتهاند که با تطبیق اینگونه پروژهها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آبهای زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر میکنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این میشود که یک بار دیگر آبهای زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمینهای زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل میتوان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»
طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کمآبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.
گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.
رویداد های اخیر
خبرنگاران زن از عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع شکایت دارند

شماری از خبرنگاران زن میگویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع در فعالیتهای روزمرهشان، آنان را با چالشهای متعددی روبهرو کرده است.
به گفته برخی از این خبرنگاران، شماری از مقامهای امارت اسلامی در بسیاری موارد از ارایه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری میکنند که این امر مانع بزرگی در انجام وظایف حرفهای آنان است.
یک خبرنگار زن گفت: «متأسفانه تخریب و یا ترساندن ما از آدرس بعضی نهادها و بعضی رسانههای خود شدیم که آنها مانع کار میشدند و در این قسمت هم ما از رسانههای خود، نهادهای مختلف خود میخواهیم که خبرنگاران زن را مانند خبرنگاران مرد حمایت بکنند و بگذارند که به کار شان ادامه دهند.»
گفته میشود که محدودیتهای فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت خبرنگاران زن را دشوار میسازد.
خبرنگاران زن افزودهاند که حذف آنان از رسانههای کشور نه تنها به تضعیف آزادی بیان منجر شده بلکه جامعه را از دیدگاهها و تجربیات نیمی از جمعیت خود محروم میکند.
با این حال، برخی از نهادهای حامی رسانهها تاکید میکنند که شرایط کاری برای خبرنگاران زن نسبت به سال پار بیشتر مساعد شده و در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در سراسر کشور در رسانههای مختلف فعالیت دارند.
حجت الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این مورد گفت: «تعداد خبرنگاران امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده است. در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانهها کار میکنند. سال گذشته تعداد خبرنگار زن ۶۰۱ بود.»
در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است که وضعیت رسانهها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از خبرنگاران و رسانهها در بخشهای مختلف میباشد.
این در حالی است که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی، بسیاری از خبرنگاران زن کار خود را از دست داده و برخیها مجبور به ترک کشور شدهاند.
رویداد های اخیر
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید می کند و از جامعه جهانی میخواهد که با دوام کمکهای بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.

وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان از جامعه بینالمللی و کشورها میخواهد که تعزیرات و محدودیتهای بانکی را در برابر افغانستان از میان بردارند و نیز با ادامه کمکهای بشرودستانه و انکشافی افغانستان را احیا و ساخت زیربنا کمک و همکاری نمایند.
افغانستان بیشتر از سه و نیم سال است که بحران اقتصادی را تجربه میکند و بسیاری از شهروندان کشور تحت شرایط بد اقتصادی قرار گرفته اند. بحرانی که عامل آن بیشتر به مسدود شدن داراییهای بانک مرکزی افغانستان از سوی امریکا، و تعزیرات بانکی جامعه بینالمللی بالای افغانستان نسبت داده میشود.
اما وزارت اقتصاد با انتقاد از دوام این فشارها، از امریکا میخواهد که داراییهای منجمد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید میکند و از جامعه جهانی میخواهد که با دوام کمکهای بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.
از سویی هم آگاهان به این باور اند که اگر داراییهای افغانستان آزاد شود و تحریمهای اقتصادی و بانکی نیز برطرف ساخته شود، این میتواند سبب بیرون رفتن افغانستان از بحران اقتصادی شده و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.
این درحالیست که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور، ایالات متحده امریکا بیشتر از ۹.۵ میلیارد دالر امریکایی از دارییهای بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و اما در سال ۱۴۰۱، ۳.۵ میلیارد آن را به صندوق امانی افغانستان به سویس انتقال داد تا برای کمک به اقتصاد افغانستان به مصرف برسد. در حال حاضر ۳.۵ میلیارد دالر دیگر از داراییهای افغانستان در بانکهای امریکا و بیش از ۲ میلیارد دیگر آن در بانکهای اروپا و امارات متحده عربی نگهداری می شود.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
تجارت4 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
-
جهان1 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
تجارت2 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مطالعات امکانسنجی چهار بند آب در ولایتهای مختلف امسال آغاز میشود