Connect with us

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند به طور دایمی بسته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سفارت افغانستان در هند می‌گوید که به دلیل مشکلات دوام‌دار حکومت هند، به طور دایمی فعالیت‌های خود را در دهلی نو متوقف کرده است.

این سفارت امروز (جمعه، سوم قوس) با نشر اعلامیه‌ای در شبکه ایکس نگاشته است که این تصمیم به دنبال توقف کوتاه مدت فعالیت سفارت در ۳۰ سپتمبر سال روان گرفته شد، اقدامی که به امید تغییری مطلوب موضع حکومت هند صورت گرفته بود تا ماموریت به طور عادی فعالیت کند.

در اعلامیه آمده است: «متاسفانه با وجود هشت هفته انتظار، اهداف تمدید ویزه برای دیپلومات‌ها و تغییر در رفتار حکومت هند محقق نشد. با توجه به فشار مداوم طالبان (امارت اسلامی) و دولت هند برای دست برداشتن از اداره [این نهاد دیپلوماتیک]، سفارت با یک انتخاب دشوار روبرو شد.»

این سفارت گفته است که تصمیم به توقف نمایندگی افغانستان در هند در این مرحله و انتقال صلاحیت نگهبانی این نمایندگی به کشور میزبان به نفع افغانستان است.

در اعلامیه آمده است که دیپلومات‌های “جمهوری افغانستان” این ماموریت را به حکومت هند واگذار کرده اند، اکنون این بر عهده حکومت هند است که در مورد سرنوشت این ماموریت تصمیم‌گیری کند، آیا بسته شدن آن را حفظ کند یا انتخاب‌های دیگر را در نظر بگیرد، از جمله امکان واگذاری آن به دیپلومات‌های حکومت طالبان (امارت اسلامی).

این سفارت افزوده است: «مسوولیت دیپلومات‌های تعیین شده از سوی جمهوری اسلامی افغانستان رسماً به پایان رسیده است. پایان ناگوار ماموریت جمهوری نشان‌دهنده پایان جمهوری افغانستان در هند است.»

سفارت در اعلامیه خود خاطر نشان کرده است که طی دو سال و سه ماه گذشته، جامعه افغان در هند شاهد کاهش قابل توجهی خروج پناهندگان، محصلین و تاجران افغان از این کشور بوده است. اعلامیه افزوده است که این تعداد از اگست ۲۰۲۱ تقریباً به نصف کاهش یافته است، با وجود اینکه ویزه‌های جدید بسیار محدودی که در این مدت صادر می‌شد.

در این اعلامیه آمده است: «ما به جامعه افغانستان اطمینان می‌دهیم که این ماموریت با شفافیت، پاسخگویی و تعهد به رفتار عادلانه بر اساس حسن نیت و منافع افغانستان با در نظر گرفتن روابط تاریخی و روابط دوجانبه با هند عمل کرده است.»

اما این سفارت گفته است که برای توجیه حضور و کار دیپلومات‌های منصوب و وابسته به امارت اسلامی، تلاش‌هایی برای صدمه زدن وجهه دیپلومات‌های جمهوریت و ممانعت از تلاش‌های دیپلوماتیک صورت گرفته است.

به گفتۀ سفارت، در مواجهه با این مشکلات، تیم این نهاد دیپلوماتیک “در سخت‌ترین شرایط با جدیت کار کرد و منافع ۴۰ میلیون افغان را در هر زمینه ممکن، از تامین کمک‌های بشردوستانه و بورسیه‌های تحصیلی آنلاین تا تسهیل تجارت و حمایت از تشکیل یک حکومت فراگیر” در اولویت قرار داد.

همچنان این سفارت از حکومت هند خواسته است که باید دارایی‌های نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان، حساب‌های بانکی و وسایل نقلیه و مبلغ ۵۰۰هزار دالر در حساب بانکی سفارت را توقیف کند.

این سفارت گفته که حکومت هند باید به برافراشتن بیرق سه رنگ افغانستان در محوطه سفارت ادامه دهد. و در نهایت نیز، باید “حفظ و سپردن اموال و دارایی‌های سفارت را با درک این موضوع که آنها به یک حکومت قانونی پاسخگو که به درستی توسط مردم افغانستان در آینده انتخاب ‌شود” تضمین کند.

حکومت هند تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

سفارت افغانستان در دهلی نو توسط کارمندان منصوب‌شده حکومت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان، با مجوز مقامات هند اداره می‌شد.

با این حال، هند امارت اسلامی که در اگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسید، به رسمیت نشناخته است. هند قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان دو سال پیش، کارکنان خود را از کابل تخلیه کرد و دیگر در افغانستان حضور دیپلوماتیک ندارد.

امارت اسلامی افغانستان نیز تاکنون دراین مورد چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

پایان ماموریت توماس نیکلسون در امور افغانستان

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Published

on

(Last Updated On: )

توماس نیکلسون، نماینده خاص اتحادیه اروپا در امور افغانستان، از پایان مأموریت خود در این سمت خبر داد.

او روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل، با انتشار پیامی در شبکه‌ای ایکس، از فرصت خدمت در این “برهه حساس تاریخی” ابراز سپاس‌گزاری کرد و از افغان‌ها، همکاران و شرکایش بابت همراهی و نقدهای سازنده قدردانی نمود.

نیکلسون تأکید کرده است که پایان مأموریتش تغییری در سیاست‌ها و رویکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان ایجاد نخواهد کرد.

به گفته او، اتحادیه اروپا همچنان به تعهدات خود نسبت به مردم افغانستان پایبند بوده و در چارچوب مصوبات شورای این اتحادیه، با افغانستان و شرکای بین‌المللی همکاری خواهد کرد.

براساس اعلام او، تا تعیین نماینده جدید، “درن دریا”، رییس بخش افغانستان و پاکستان در سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا (EEAS)، به‌طور موقت این مسئولیت را برعهده خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شهباز شریف: افغانستان گروه‌های تروریستی را مهار کند

Published

on

(Last Updated On: )

صدر اعظم پاکستان می‌گوید که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود و امارت اسلامی باید طبق توافقنامه دوحه، گروه‌های تروریستی را مهار کند.

به گزارش جیو نیوز، شهباز شریف به خبرنگاران در لندن گفت که تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های شبه نظامی از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

او گفت: «افغانستان کشور برادر ما است و دو کشور ذاتاً همسایه هستند. ما باید به عنوان همسایه های خوب زندگی کنیم. این به ما بستگی دارد که چگونه صمیمانه و دوستانه زندگی کنیم. ما چندین بار از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم که طبق توافقنامه دوحه، از خاک افغانستان علیه پاکستان و منافع آن استفاده نشود.»

شهباز شریف افزود: «متأسفانه گروه‌های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان و سایر گروه‌های تروریستی از افغانستان فعالیت می‌کنند. آنها مردم بی‌گناه را در داخل پاکستان کشته‌اند. این قربانی پاکستانی‌ها هدر نخواهد رفت. توصیه من به افغانستان این است که این گروه‌های تروریستی را مهار کند.»

مقام‌های پاکستانی بارها ادعا کرده اند که از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان استفاده می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ارشد پنجاپ پاکستان از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان ابراز تاسف کرد

Published

on

(Last Updated On: )

مریم نواز، وزیر ارشد ایالت پنجاب پاکستان از محدودیت‌های آموزشی بر دختران در افغانستان ابراز تاسف کرده و خواستار رسیدگی جامعه جهانی به این مسئله شده است.

او روز شنبه در نشست دیپلوماسی انتالیا در ترکیه تاکید کرد که هیچ جامعه‌ای بدون سرمایه گذاری برای رفاه زنان و دختران پیشرفت نمی‌کند.

مریم گفت: «کودکان بیگناه در فلسطین زیر آوار اند. دختران در افغانستان از دسترسی به مکاتب محروم هستند. کودکان کشمیر قربانی ظلم و ستم هستند. در سودان، مردم چندین کیلومتر فاصله را برای به‌دست آوردن غذا می‌پیمایند. اینها مسائل جداگانه نیستند، بلکه پاسخ انسانی جمعی را می طلبند.»

با رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی، دختران بالاتر از صنف ششم از ادامه آموزش در مکاتب و پوهنتون‌ها محروم شده‌اند. این ممنوعیت با واکنش‌های گسترده جهانی روبه‌رو شده‌است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!