اخبار ساحوی
سرپرست ولایت بلخ تلاشی با لباس شخصی را منع کرد

مولوی محمد یوسف وفا، سرپرست ولایت بلخ، در دیدار با ولسوالان و قوماندانان امنیه ولسوالیهای این ولایت گفته است که هیچ مامور و مسئول امنیتی و مجاهد با لباس شخصی نمیتواند، مردم را تلاشی کند.
در این دیدار، مولوی محمد یوسف وفا، مشکلات و خواستههای ولسوالان و قوماندانان امنیه این ولایت را شنید و با آنها نظریات خود را در میان گذاشت.
وی همچنان افزود که بلخ یک ولایت مهم افغانستان است و شهید محمد داوود مزمل والی قبلی، تمام ادارات را به خوبی مدیریت کرده است٬ روندی که باید ادامه پیدا کند.
حاجی وفا، در خطاب به همه مسئولان تاکید کرد٬ با اطاعت از بزرگان، وظایف خود را به درستی انجام دهند و با صداقت به مردم خدمت کنند.
سرپرست ولایت بلخ، برگزاری چنین جلسات را برای بهبود امور کاری ولایت بلخ را ضروری خواند و به رفع هر نوع مشکلات و خواستههای ولسوالان و قوماندانان در قسمت کار، اطمینان داد.
اخبار ساحوی
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است

اسرائیل حملات هوایی خود را به سوریه افزایش داده و این حملات را هشداری برای حاکمان جدید در دمشق اعلام کرد. اسرائیل همچنین متحد خود ترکیه را به تلاش برای تبدیل این کشور به دولت تحت الحمایه انقره متهم کرد.
به گزارش رویترز، ترکیه بعداً روز پنجشنبه گفت که اسرائیل باید از سوریه خارج شود و از آسیب رساندن به تلاشهای ایجاد ثبات در این کشور دست بردارد.
وزارت امور خارجه در انقره گفت: «اسرائیل به بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه تبدیل شده است» و یک «بی ثبات کننده استراتژیک است که هرج و مرج ایجاد میکند و تروریزم را رشد میدهد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «بنابراین، برای برقراری امنیت در سراسر منطقه، اسرائیل باید ابتدا سیاست های توسعه طلبانه خود را کنار بگذارد، از سرزمین های تحت اشغال خود خارج شود و از تضعیف تلاش ها برای برقراری ثبات در سوریه دست بردارد.»
حملات اخیر اسرائیل یک مرکز در نزدیکی دمشق و پایگاههای هوایی را هدف قرار داده است. مقامهای اسرائیل حاکمان جدید سوریه را برای خود تهدید میدانند.
اسرائیل با واشنگتن برای ضعیف نگهداشتن دولت سوریه لابی میکند و در روزهای اول پس از سقوط حکومت بشار الاسد، بخش زیادی از تجهیزات نظامی سوریه را از بین برد.
اردوی اسرائیل اعلام کرده که نیروهایش در جنوب غربی آن در جریان شب، چندین شبه نظامی را که به سمت آنها تیراندازی کردند، کشتند.
خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، اعلام کرده که ۹ نفر در این حمله اسرائیل کشته شدند.
اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل گفت که حملات هوایی در اواخر عصر چهارشنبه «یک پیام روشن و یک هشدار برای آینده بود.»
وی افزود: «ما اجازه نخواهیم داد که امنیت کشور اسرائیل آسیب ببیند.»
کاتز در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای مسلح اسرائیل در مناطق حائل در سوریه باقی خواهند ماند و علیه تهدیدات ضد امنیتی عمل خواهند کرد. او به دولت سوریه هشدار داد که اگر به نیروهای متخاصم اسرائیل اجازه ورود بدهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
وزارت خارجه سوریه با بیان اینکه حملات اسرائیل افزایش تنش غیرقابل توجیهی با هدف بی ثبات کردن این کشور است، از جامعه جهانی خواست تا بر اسرائیل فشار بیاورد تا «تجاوزات خود را متوقف کند.»
به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، اواخر روز پنجشنبه، حملات اسرائیل شهر کسوه در جنوب دمشق را هدف قرار داد. هیچ گزارش فوری در مورد تلفات این حمله منتشر نشده است.
اسرائیل در زمان حکومت بشار الاسد نیز مکرراً سوریه را بمباران میکرد.
اخبار ساحوی
وزیر خارجه فرانسه: در صورت عدم دستیابی به توافق جدید هستهای با ایران، رویارویی نظامی اجتنابناپذیر به نظر میرسد
یکی از مقامات ارشد اروپایی به رویترز گفت استراتژیستهای اروپایی این پرسش را مطرح کردهاند که آیا این عملیات نظامی ممکن است مقدمهای برای حمله امریکا به ایران در ماههای آینده باشد.

ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه به پارلمان این کشور گفت اگر توافقی با ایران حاصل نشود، رویارویی نظامی تقریبا اجتنابناپذیر به نظر میرسد. او این صحبتها را پس از پایان جلسه کابینه دفاعی فرانسه بیان کرد که برای بررسی تنشهای فزاینده میان ایران با امریکا برگزار شد.
ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در صحبتهایی در پارلمان این کشور، با اشاره به اینکه تنها چند ماه تا پایان اعتبار این توافق [برجام] باقی مانده است، گفت فرصت برای دستیابی به توافقی جدید با هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران بسیار محدود است و اگر چنین توافقی حاصل نشود، رویارویی نظامی «تقریبا اجتنابناپذیر» به نظر میرسد.
او با تاکید بر پیامدهای سنگین جنگ و درگیری نظامی گفت: «هزینه چنین گزینهای بسیار بالا خواهد بود و برای مدت طولانی منطقه را بیثبات خواهد کرد؛ چیزی که ما تلاش داریم از آن جلوگیری کنیم. این همان مسیری است که در ده سال گذشته دنبال کردهایم.»
بارو همچنین خاطر نشان کرد که تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، مرتبط با بازداشت شهروندان خارجی در ایران، نیز طی هفتههای آینده تصویب خواهد شد.
پیشتر رویترز به نقل از سه منبع دیپلوماتیک گزارش داده بود که جلسه فوقالعاده کابینه دفاعی فرانسه در واکنش به نگرانی فزاینده پاریس و دیگر متحدان اروپایی امریکا نسبت به احتمال حمله هوایی امریکا یا اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران، در صورت عدم حصول توافق سریع، برگزار شده است.
به گزارش رویترز، برگزاری چنین نشستی با تمرکز اختصاصی بر یک موضوع، در حکومت فرانسه کمسابقه است و نشان از عمق نگرانی اروپا از مسیر پرشتاب تنشها دارد.
بر اساس اعلام پنتاگون با دستور پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، این کشور با افزایش استقرار جنگندهها در خاورمیانه، توان نظامی خود را در منطقه تقویت کرده است، اقدامی که گفته شده در چارچوب کمپاین بمباران مواضع حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن انجام میشود.
یکی از مقامات ارشد اروپایی به رویترز گفت استراتژیستهای اروپایی این پرسش را مطرح کردهاند که آیا این عملیات نظامی ممکن است مقدمهای برای حمله امریکا به ایران در ماههای آینده باشد.
ترمپ، رئیسجمهور امریکا، که از علی خامنهای، رهبر ایران، خواسته فوراْ وارد مذاکرات شود، روز یکشنبه ایران را تهدید کرد که اگر بر سر برنامه هستهایاش به توافق نرسد، با «بمباران و اعمال تحریمهای ثانویه» مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر روزنامه دیلی اکسپرس به نقل از منابع نزدیک به حکومت دونالد ترمپ نوشت در صورتی که ایران با توافق هستهای موافقت و شروع به برچیدن برنامه اتمی خود نکند، این حکومت تا ماه سپتامبر از بین خواهد رفت.
منابع دیپلوماتیک میگویند وزرای خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان امیدوارند در نشست آتی وزرای ناتو در بروکسل، با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا درباره پرونده ایران گفتوگو کنند.
ترمپ پیشتر در دوران ریاستجمهوریاش، ایالات متحده را از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران و قدرتهای جهانی موسوم به برجام خارج کرد و سپس تحریمهای گستردهای علیه ایران اعمال کرد.
از آن زمان، ایران از محدودیتهای تعیینشده در توافق فراتر رفته و ذخایری از اورانیوم با غنای بالا تولید کرده است. غنایی که از دید کشورهای غربی، فراتر از نیازهای یک برنامه انرژی صلحآمیز است و به آستانه مواد لازم برای ساخت کلاهک هستهای نزدیک شده است.
فرانسه، بریتانیا و آلمان در ماههای اخیر تلاش کردهاند با افزایش فشار بر ایران، آن را به بازگشت به گفتوگو درباره برنامه هستهایاش ترغیب کنند.
آنها تاکنون چندین دور مذاکره با ایران، از جمله در سطح فنی طی هفته گذشته، برگزار کردهاند تا زمینه توافقی احتمالی را فراهم کنند.
با این حال، حکومت ترمپ در مرحله اول بر کمپاین «فشار حداکثری» تمرکز کرده است و به گفته دیپلوماتها، هماهنگی میان اروپا و امریکا در این شرایط پیچیده و دشوار شده است.
قدرتهای اروپایی امیدوار بودند که ایران را متقاعد کنند تا با هدف رسیدن به توافقی تا حداکثر اوایل سنبله، مذاکراتی درباره محدودیتهای جدید بر فعالیتهای هستهای خود را آغاز کند.
همزمان سایت اکسیوس به نقل از یک مقام امریکایی نوشت دونالد ترمپ، پاسخ ایران به نامه خود را دریافت کرده است.
اکسیوس به نقل از منابع امریکایی نوشت که کاخ سفید همزمان با تقویت چشمگیر حضور نظامی امریکا در خاورمیانه، بهطور جدی در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم است.
این رسانه نوشت در نامه ترمپ، پیشنهاد مذاکرات مستقیم هستهای مطرح شده بود اما ایران فقط با «مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری عمان» موافقت کرده است.
سهشنبه هم کانال ۱۴ اسرائیل گزارش داد اگر اتفاقی خاصی رخ ندهد، «حملهای گسترده به خاک ایران انجام خواهد شد» و این عملیات ممکن است «بسیار نزدیک» باشد.
در این گزارش آمده است: «ایران ضربه سختی خواهد خورد که بعید است از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون یک کشور چنین ضربهای خورده باشد. پروژه هستهای که دههها روی آن کار کرده است، ضربه مهلکی خواهد خورد و بازوی نظامی آن، سپاه پاسداران نیز ضربه سختی خواهد خورد که ممکن است حتی منجر به تغییر رژیم در ایران شود.»
اخبار ساحوی
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند

چین تمرینات مشترک اردو، نیروی بحری و نیروی راکتی را در اطراف تایوان امروز (سه شنبه) به عنوان «هشدار جدی» علیه جدایی طلبی آغاز کرد و لای چینگ ته، رئیس جمهور تایوان را «طفیلی» خواند. تایوان نیز کشتی های جنگی را برای پاسخ به نیروی بحری چین در حال نزدیک شدن به سواحل آن فرستاد.
به گزارش رویترز، تمرینات نظامی در اطراف جزیرهای که به صورت دموکراتیک اداره میشود و چین آن را قلمرو خود میداند، پس از آن صورت میگیرد که لای ماه گذشته بیجینگ را «نیروی متخاصم خارجی» خواند.
چین از لای بهعنوان یک «جداییخواه» متنفر است و در ویدیویی که اعلام قوماندانی تئاتر شرق در باره تمرینات نظامی را به همراه داشت، او را «طفیلی» خوانده است.
قوماندانی تئاتر شرق در بیانیه ای اعلام کرد: «تمرکز بر تمریناتی مانند گشت های آمادگی جنگی در بحر و هوا، به دست گیری کنترول همه جانبه، حمله به اهداف بحری و زمینی و ایجاد موانع در مناطق و مسیرهای کلیدی است.»
دولت تایوان این تمرینات را محکوم کرده و دفتر ریاست جمهوری این جزیره گفت که چین «به طور گسترده توسط جامعه بین المللی به عنوان یک مشکل ساز شناخته شده است» و دولت اعتماد و توانایی دفاع از خود را دارد.
دولت تایوان ادعاهای حاکمیت بیجینگ را رد کرده و میگوید که فقط مردم این جزیره میتوانند در مورد آینده خود تصمیم بگیرند.
-
جهان3 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند
-
تجارت1 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن