رویداد های اخیر
سرپرست وزارت خارجه پاکستان دست داشتن افغانستان در حمله چترال را رد کرد
سرپرست وزارت امور خارجه پاکستان روز جمعه گفت که حمله تروریستی چترال یک رویداد «منفرد» است و به نظر می رسد هیچ مجوزی از سوی مقامات افغانستان نداشته باشد.
جلیل عباس جیلانی در گفتگوی غیررسمی با خبرنگاران پس از ارائه توضیحاتی در کمیته دائمی امور خارجی سنا، گفت که پاکستان موضوع افزایش حملات تروریستی در این کشور را که از افغانستان سرچشمه میگیرد، روی دست گرفته و دو طرف با یکدیگر در تماس هستند.
او گفت: «ما با دولت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) در حال گفتگو هستیم... مذاکرات نتایج مثبتی به همراه دارد.»
با این حال، وی گفت که حمله تروریستی روز پنجشنبه در چترال یک حادثه متفاوت و منفرد است. وی افزود: «من فکر نمیکنم که توسط مقامات دولت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) اجازه داده شده باشد.»
اردوی پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد که بر اثر حمله یک گروه بزرگ تروریستهای مجهز به جدیدترین سلاحها به دو پاسگاه نظامی نزدیک مرز افغانستان در منطقه کلاش چترال، چهار سرباز اردوی پاکستان و ۱۲ تروریست کشته شدند.
در اعلامیه اردوی پاکستان آمده است: «حرکت و تجمع تروریست ها در مناطق گاوردش، پیتیگل، برگ متال و بتاش در ولایات نورستان و کنر افغانستان قبلاً شناسایی شده بود و به موقع با دولت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) در میان گذاشته شد. سربازان دلاور شجاعانه جنگیدند و حملات را دفع کردند و تلفات سنگینی به تروریست ها وارد کردند.»
در همین حال، ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در یک نشست خبری گفت که نگرانیهای امنیتی پاکستان با باز شدن یا بستن مرز با افغانستان مرتبط است. گذرگاه تورخم روز چهارشنبه هفته گذشته در پی درگیری میان نیروهای مرزی دو کشور بسته شد.
زهرا بلوچ همچنان تاکید کرد که مقدار زیاد اسلحه بجا مانده از نیروهای خارجی در افغانستان به دست گروه های تروریستی افتاده که این امر برای پاکستان تهدید ایجاد میکند.
امارت اسلامی افتادن تجهیزات نظامی به دست گروه های تروریستی را رد کرده و همواره تاکید نموده است که به هیچ کسی اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت سایر کشورها استفاده کند.
رویداد های اخیر
ملیحه لودی: پاکستان اهمیت خود را برای امریکا از دست داده است
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا میگوید که اهمیت پاکستان برای امریکا پس از خروج از افغانستان، کاهش یافته است. ملیحه لودی گفته است که اولویتهای استراتژیک امریکا تغییر کرده است.
سفیر پیشین پاکستان در امریکا در گفتگو با شبکه آری گفته است که اهمیت پاکستان برای ایالات متحده ارتباط نزدیکی با افغانستان دارد.
امریکا اخیراً برنامه راکتی پاکستان را تحریم کرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود توصیف کرد. او گفت تولید راکتهای بالستیک دوربرد برای این کشور توجیهی ندارد.
امریکا در زمان حضور در افغانستان، روابطی خیلی خوب با پاکستان داشت و بیش از ۲۰ میلیارد دالر به این کشور در طول دو دهه حضور در افغانستان کمک کرد.
لودی گفت امریکا اکنون دارای منافع و اولویتهای متفاوتی است.
لودی همچنین درباره حزب تحریک انصاف پاکستان خاطرنشان کرد که نگرانیهای مرتبط به این حزب میبایست قبل از روی کار آمدن ترمپ حل شود.
او هشدارهای کشورهای غربی بهخصوص اتحادیه اروپا درباره محاکم نظامی در پاکستان را مهم دانست و گفت این کشور بهدلیل استفاده مداوم از محاکم نظامی در خطر است.
او تصریح کرد که پاکستان باید نسبت به فشارهای خارجی محتاط باشد و تمرکز اصلی خود را بر محور رسیدگی به مسایل داخلی بگذارد.
اردوی پاکستان معترضان حامی عمران خان را در محاکم نظامی محاکمه کرده است. آنها متهم اند که به تاسیسات نظامی حمله کرده اند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی شارژدافیر سفارت پاکستان را در پیوند به حملات هوایی احضار کرد
وزارت امور خارجه امارت اسلامی در خبرنامهای گفته که این وزارت شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را پس از ظهر امروز (چهارشنبه) احضار کرده است.
براساس خبرنامه، «اعتراضنامه جدی» به دلیل بمباران بخشهای ولسوالی برمل ولایت پکتیکا از سوی نظامیان پاکستانی به شارژدافیر این سفارت تسلیم داده شده که در آن به صراحت به طرف پاکستانی گفته شده است که حفاظت از خاک افغانستان «خط سرخ» امارت اسلامی است و اینگونه اقدامات غیرمسوولانه عواقب بدی به دنبال دارد.
گفتنی است که از اثر حملات هوایی پاکستان ناوقت سهشنبه در ولسوالی برمل پکتیکا ۴۶ تن جان باخته و شش نفر دیگر زخمی شدهاند.
رویداد های اخیر
حامد کرزی حملات هوایی پاکستان در پکتیکا را «تجاوز آشکار» خواند
حامد کرزی، رئيس جمهور پيشین افغانستان، حملات هوایی نیروهای نظامی پاکستان در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را به «شدیدترین الفاظ تقبیح» کرده و آن را «تجاوز آشکار و نقض حاکمیت افغانستان» دانسته است.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود تنش در روابط دو کشور را محصول سیاستهای نادرست پاکستان مبنی بر تقویت افراطیت در منطقه و تلاش برای تضعیف مستمر افغانستان دانسته است.
رئيس جمهور پيشین رفع تنش را وابسته به بازنگری فوری و جدی در این پالیسیها از سوی پاکستان میداند.
وی ایجاد «رابطه متمدنانه» بر مبنای حسن همجواری و روابط نیک همسایگی را به نفع هر دو کشور خوانده است.
گفتنی است که از اثر حملات هوایی پاکستان ناوقت سهشنبه در ولسوالی برمل پکتیکا ۴۶ تن جان باخته و شش نفر دیگر زخمی شدهاند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت