رویداد های اخیر
سرمنشی سازمان ملل: قانون جدید امارت اسلامی حذف ساختارمند زنان افغان را از زندگی عامه رسمی کرده است
سرمنشی سازمان ملل بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا تمام محدودیتها علیه زنان و دختران افغانستان را لغو کند و خواستار بازگشایی مکاتب و پوهنتونها برای آنان شد.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل روز دوشنبه (۲میزان) گفت که زنان و دختران با بحران عمیق سرکوب و تبعیض جنسیتی در افغانستان رو به رو اند.
او با اشاره قانون جدید امر بالمعروف، نهی عنالمنکرگفت که امارت اسلامی با این قانون جدید حذف زنان از حوزه عمومی را رسمی کردهاست.
سرمنشی سازمان ملل روز دوشنبه در نشست خاص با محوریت زنان افغانستان تاکید کرد که هرگز اجازه نخواهد داد قوانین محدودکننده امارت اسلامی به هنجار تبدیل شوند.
انتونیو گوترش گفت که اقدامات محدودکننده امارت اسلامی «زنان را به سایههایی تبدیل کرده که باید در تاریکی حرکت کنند.»
در این نشست خاص برای بررسی وضعیت زنان و دختران افغانستان علاوه بر سرمنشی سازمان ملل، نمایندگان کشورهای مختلف و سازمانهای بینالمللی و شماری از زنان فعال افغان نیز در این نشست حضور داشتند.
گوترش در آغاز نشست از بحران عمیق تبعیض جنسیتی در افغانستان سخن گفت و تأکید کرد که «قانون جدید امر بالمعروف، نهی عنالمنکر، حلقه دیگری از زنجیره احکامی است که زندگی زنان را محدود کرده است.»
سرمنشی سازمان ملل همچنین به افزایش قتلهای ناموسی، مرگومیر مادران و خشونتهای مبتنی بر جنسیت اشاره کرد و گفت: «زنان افغان به سایههایی تبدیل شدهاند که مجبورند در تاریکی و سکوت حرکت کنند.»
او اظهار داشت که تبعیض شدید جنسیتی نهتنها مغایر حقوق دختران و زنان است، بلکه برخلاف قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی میباشد. وی اضافه کرد که این نوع تبعیض بهمثابه خودزنی است، زیرا نیمی از جامعه را از عرصههای مختلف کنار میزند.
گوترش همچنین تأکید کرد که حضور زنان در عرصه اجتماعی به تقویت صلح و امنیت کمک میکند و افزود: «بدون بهرسمیت شناختن حقوق نیمی از جمعیت، افغانستان هرگز نخواهد توانست به جایگاه خود در عرصه بینالمللی بازگردد.»
سرمنشی سازمان ملل بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا تمام محدودیتها علیه زنان و دختران افغانستان را لغو کند و خواستار بازگشایی مکاتب و پوهنتونها برای آنان شد.
گوترش از شجاعت زنان افغان ستایش کرد و گفت که سازمان ملل به تعامل با گروههای زنان افغان ادامه خواهد داد.
وی با تاکید بر ضرورت شنیده شدن صدای زنان افغان، اعلام کرد که خواستار ایفای نقش کامل آنان در عرصههای داخلی و بینالمللی است.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
رویداد های اخیر
اتحادیه تولیدکنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میکند

مسوولان اتحادیه تولیدکنندگان دوا میگویند که سرمایهگذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانههای مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میشود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیدهاند.
اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانهها مشمول وزارت صحت عامه میخواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعملهای جدید در همه زمینهها از جمله انکشاف سرمایهگذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.
احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکلهای مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان میتواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»
در همین حال، مقامهای وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویتهای امارت اسلامی میدانند و تأکید میکنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حلهایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.
عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزهها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش میکنیم تا در تمامی عرصهها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامههای ما قرار دارد.»
از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولتهای بیشتر برای سرمایهگذاران از سوی حکومت را ضروری میدانند.
اتحادیه تولیدکنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفتهاند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانههای این سکتور در کشور متوقف شود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند