Connect with us

رویداد های اخیر

سرقونسل ایران در بلخ: ما روابط خوبی با امارت اسلامی داریم

منتشر شده

در

حمیدرضا احمدی، سرقونسل ایران در ولایت بلخ به مناسبت گرامی‌داشت از سال‌روز انقلاب آن کشور از ادامه روابط مثبت میان کابل و تهران خبر داده و گفته است که کشورش روابط خوب با امارت اسلامی دارد و این روابط گسترش خواهد یافت.

آقای احمدی در این مراسم افزوده است که به‌منظور فراهم‌آوری تسهیلات‌ در بخش صادرات، واردات و حمایت از بخش زراعت در افغانستان توجه خواهند کرد.

سرقونسل ایران در بلخ گفته است: «بعد از تحولات خوشبختانه تنها کشوری که در افغانستان ماند و حامی مردم افغانستان بود، ایران بود.»

احمدی تأکید کرده است: «ما روابط خوبی با امارت اسلامی داریم و خواهان گسترش روابط در همه عرصه‌ها هستیم.»

مجید صادقی دولت آبادی، سرقونسل ایران در شهر جلال‌آباد، مرکز ولایت ننگرهار همچنان گفته است که تهران می‌خواهد به‌جای ساخت دیوار در سرحدات با افغانستان، نظارت را بیش‌تر کند.

آقای دولت آبادی گفت: «موضوع مرز یک موضوع بسیار پیچیده است و باید به صورت فنی با آن برخورد شود.»

از سویی هم، مسوولان محلی ننگرهار از مقام‌های ایرانی خواسته‌اند که برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی در مجمع‌های بین‌المللی تلاش کنند.

دیپلوماتان ایرانی نیز گفته‌اند که می‌خواهند به‌منظور فراهم‌آوری تسهیلات در بخش صادرات و واردات بیش‌تر تلاش کنند. تاجران افغان هم امیدوار اند که روابط تجارتی میان دو کشور گسترش یابد.

گفتنی است که در حال حاضر روابط کابل و تهران در وضعیت خوبی قرار دارد و دادوستد تجارتی میان این دو کشور همچنان افزایش یافته است.

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!