رویداد های اخیر

سخنرانان نشست در اسلام‌آباد: پاکستان و افغانستان گفتگوهای جدید را در مورد «تی‌تی‌پی» آغاز کنند

Published

on

(Last Updated On: )

سخنرانان یک نشست مشورتی در اسلام آباد از حکومت‌های پاکستان و افغانستان خواسته اند تا مذاکرات جدیدی را برای شکست بن بست جاری درمورد تحریک طالبان پاکستان و تروریزم فرامرزی آغاز کنند.

این نشست روز جمعه با اشتراک دانشگاهیان، سیاستمداران، خبرنگاران، علمای دین و متخصصان امور افغانستان از هر دو کشور توسط انستیتیوت مطالعات صلح مستقر در اسلام آباد برگزار شد.

به گزارش روزنامه «د نیشن» اشتراک کنندگان این نشست گفتند که پاکستان در سیاست‌های خود در قبال افغانستان تداوم ندارد و افزودند که اسلام آباد باید یک سیاست «واقع گرایانه و جامع» را برای کشور همسایه ایجاد کند و باید برای بهره وری بیشتر در حوزه عمومی قرار گیرد.

سخنرانان گفتند که پاکستان باید از گفتگو با امارت اسلامی افغانستان با «لحن تند» خودداری کند، زیرا مذاکرات تنها راه پیش رو است. آنها همچنین گفتند که ابتکار پاکستان برای حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان نمی‌تواند به طور کامل در متوقف کردن تروریزم فرامرزی از افغانستان موفق باشد و پاکستان باید ظرفیت خود را برای جلوگیری از این نوع خشونت‌ها افزایش دهد.

هارون رشید، خبرنگار ارشد پاکستان که در این نشست شرکت داشت، گفت که مسئله تحریک طالبان پاکستان مانع اساسی در روابط دوجانبه میان پاکستان و افغانستان است. وی گفت: «در این موضوع یک بن‌بست وجود دارد که تا زمانی که هر دو طرف راه‌حلی برای مشکل پیدا نکنند، ادامه خواهد داشت». او تأکید کرد که پاکستان باید روی یک استراتیژی برای تضعیف تحریک طالبان پاکستان کار کند.

مفتی محمد قاسم حقانی، رهبر مرکزی جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمن در چمن (بلوچستان)، پیشنهاد کرد که هیئتی از علمای مذهبی محلی و رهبری پشتون باید با امارت اسلامی در کابل ملاقات کنند تا همه مسائل بین دو کشور، از جمله تحریک طالبان پاکستان را مورد بحث قرار دهند. وی همچنین گفت: کنفرانس‌های جداگانه علمای پاکستان و افغانستان باید در کابل و اسلام آباد برای بحث و بررسی و حل مسائل بین دو کشور برگزار شود.

مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان گفت: «اول از همه، نیاز به درک اساس ایدئولوژیک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) و تحریک طالبان پاکستان است.» وی افزود که هر دو نظام دموکراتیک مدرن را قبول ندارند و باید در این مورد نیز بحث و بررسی صورت گیرد.

سمیع یوسف زی، خبرنگار دیگری گفت که اسلام آباد نباید نسبت به موضوع حضور شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان تند رفتار کند. وی افزود که پاکستان باید از اظهارات تند علیه امارت اسلامی اجتناب کند.

مولانا یوسف شاه، سرمنشی مرکزی جمعیت علمای اسلامی شاخه سمیع الحق گفت که مقامات پاکستان و افغانستان باید کنار هم بنشینند و برای حل و فصل مسائل خود با یکدیگر گفتگو کنند. وی افزود: «دولت‌های هر دو طرف باید جدیت خود را نشان دهند زیرا مسئولیت بر دوش آنهاست.»

داکتر سلما ملک، استاد مطالعات دفاعی و استراتیژیک در پوهنتون قائد اعظم در اسلام آباد تاکید کرد که پاکستان باید یک سیاست واقع بینانه و جامع را در قبال افغانستان شکل دهد. او افزود که اسلام آباد باید به امارت اسلامی بفهماند که حداقل امکانات آموزش آنلاین را برای زنان افغان فراهم کند.

افراسیاب ختک، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل منطقه گفت که پاکستان باید در سیاست خود در قبال افغانستان تجدید نظر کند، زیرا سیاست موجود ناقص بوده و علت اصلی همه مشکلات است.

Trending

خروج از نسخه موبایل