رویداد های اخیر
سخنرانان نشست در اسلامآباد: پاکستان و افغانستان گفتگوهای جدید را در مورد «تیتیپی» آغاز کنند
سخنرانان یک نشست مشورتی در اسلام آباد از حکومتهای پاکستان و افغانستان خواسته اند تا مذاکرات جدیدی را برای شکست بن بست جاری درمورد تحریک طالبان پاکستان و تروریزم فرامرزی آغاز کنند.
این نشست روز جمعه با اشتراک دانشگاهیان، سیاستمداران، خبرنگاران، علمای دین و متخصصان امور افغانستان از هر دو کشور توسط انستیتیوت مطالعات صلح مستقر در اسلام آباد برگزار شد.
به گزارش روزنامه «د نیشن» اشتراک کنندگان این نشست گفتند که پاکستان در سیاستهای خود در قبال افغانستان تداوم ندارد و افزودند که اسلام آباد باید یک سیاست «واقع گرایانه و جامع» را برای کشور همسایه ایجاد کند و باید برای بهره وری بیشتر در حوزه عمومی قرار گیرد.
سخنرانان گفتند که پاکستان باید از گفتگو با امارت اسلامی افغانستان با «لحن تند» خودداری کند، زیرا مذاکرات تنها راه پیش رو است. آنها همچنین گفتند که ابتکار پاکستان برای حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان نمیتواند به طور کامل در متوقف کردن تروریزم فرامرزی از افغانستان موفق باشد و پاکستان باید ظرفیت خود را برای جلوگیری از این نوع خشونتها افزایش دهد.
هارون رشید، خبرنگار ارشد پاکستان که در این نشست شرکت داشت، گفت که مسئله تحریک طالبان پاکستان مانع اساسی در روابط دوجانبه میان پاکستان و افغانستان است. وی گفت: «در این موضوع یک بنبست وجود دارد که تا زمانی که هر دو طرف راهحلی برای مشکل پیدا نکنند، ادامه خواهد داشت». او تأکید کرد که پاکستان باید روی یک استراتیژی برای تضعیف تحریک طالبان پاکستان کار کند.
مفتی محمد قاسم حقانی، رهبر مرکزی جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمن در چمن (بلوچستان)، پیشنهاد کرد که هیئتی از علمای مذهبی محلی و رهبری پشتون باید با امارت اسلامی در کابل ملاقات کنند تا همه مسائل بین دو کشور، از جمله تحریک طالبان پاکستان را مورد بحث قرار دهند. وی همچنین گفت: کنفرانسهای جداگانه علمای پاکستان و افغانستان باید در کابل و اسلام آباد برای بحث و بررسی و حل مسائل بین دو کشور برگزار شود.
مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان گفت: «اول از همه، نیاز به درک اساس ایدئولوژیک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) و تحریک طالبان پاکستان است.» وی افزود که هر دو نظام دموکراتیک مدرن را قبول ندارند و باید در این مورد نیز بحث و بررسی صورت گیرد.
سمیع یوسف زی، خبرنگار دیگری گفت که اسلام آباد نباید نسبت به موضوع حضور شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان تند رفتار کند. وی افزود که پاکستان باید از اظهارات تند علیه امارت اسلامی اجتناب کند.
مولانا یوسف شاه، سرمنشی مرکزی جمعیت علمای اسلامی شاخه سمیع الحق گفت که مقامات پاکستان و افغانستان باید کنار هم بنشینند و برای حل و فصل مسائل خود با یکدیگر گفتگو کنند. وی افزود: «دولتهای هر دو طرف باید جدیت خود را نشان دهند زیرا مسئولیت بر دوش آنهاست.»
داکتر سلما ملک، استاد مطالعات دفاعی و استراتیژیک در پوهنتون قائد اعظم در اسلام آباد تاکید کرد که پاکستان باید یک سیاست واقع بینانه و جامع را در قبال افغانستان شکل دهد. او افزود که اسلام آباد باید به امارت اسلامی بفهماند که حداقل امکانات آموزش آنلاین را برای زنان افغان فراهم کند.
افراسیاب ختک، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل منطقه گفت که پاکستان باید در سیاست خود در قبال افغانستان تجدید نظر کند، زیرا سیاست موجود ناقص بوده و علت اصلی همه مشکلات است.
رویداد های اخیر
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
انبیسی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشتهاند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخدهی حاضر شوند.
به گزارش شبکه خبری امریکایی انبیسی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.
گفته میشود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آنها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا میتوان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.
در گزارش انبیسی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار میکنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهامهایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستیهای خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بارها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و دهها افغان در حملهی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.
رویداد های اخیر
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
جاستین ترودو، صدراعظم کانادا میگوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی میگیرد.
ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.
شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.
بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری میشود.
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.
امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد
کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژههای منظور و تعدیلشده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاکهای نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمانهای محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرکهای داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژههای دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است