رویداد های اخیر
سخنرانان نشست در اسلامآباد: پاکستان و افغانستان گفتگوهای جدید را در مورد «تیتیپی» آغاز کنند

سخنرانان یک نشست مشورتی در اسلام آباد از حکومتهای پاکستان و افغانستان خواسته اند تا مذاکرات جدیدی را برای شکست بن بست جاری درمورد تحریک طالبان پاکستان و تروریزم فرامرزی آغاز کنند.
این نشست روز جمعه با اشتراک دانشگاهیان، سیاستمداران، خبرنگاران، علمای دین و متخصصان امور افغانستان از هر دو کشور توسط انستیتیوت مطالعات صلح مستقر در اسلام آباد برگزار شد.
به گزارش روزنامه «د نیشن» اشتراک کنندگان این نشست گفتند که پاکستان در سیاستهای خود در قبال افغانستان تداوم ندارد و افزودند که اسلام آباد باید یک سیاست «واقع گرایانه و جامع» را برای کشور همسایه ایجاد کند و باید برای بهره وری بیشتر در حوزه عمومی قرار گیرد.
سخنرانان گفتند که پاکستان باید از گفتگو با امارت اسلامی افغانستان با «لحن تند» خودداری کند، زیرا مذاکرات تنها راه پیش رو است. آنها همچنین گفتند که ابتکار پاکستان برای حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان نمیتواند به طور کامل در متوقف کردن تروریزم فرامرزی از افغانستان موفق باشد و پاکستان باید ظرفیت خود را برای جلوگیری از این نوع خشونتها افزایش دهد.
هارون رشید، خبرنگار ارشد پاکستان که در این نشست شرکت داشت، گفت که مسئله تحریک طالبان پاکستان مانع اساسی در روابط دوجانبه میان پاکستان و افغانستان است. وی گفت: «در این موضوع یک بنبست وجود دارد که تا زمانی که هر دو طرف راهحلی برای مشکل پیدا نکنند، ادامه خواهد داشت». او تأکید کرد که پاکستان باید روی یک استراتیژی برای تضعیف تحریک طالبان پاکستان کار کند.
مفتی محمد قاسم حقانی، رهبر مرکزی جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضل الرحمن در چمن (بلوچستان)، پیشنهاد کرد که هیئتی از علمای مذهبی محلی و رهبری پشتون باید با امارت اسلامی در کابل ملاقات کنند تا همه مسائل بین دو کشور، از جمله تحریک طالبان پاکستان را مورد بحث قرار دهند. وی همچنین گفت: کنفرانسهای جداگانه علمای پاکستان و افغانستان باید در کابل و اسلام آباد برای بحث و بررسی و حل مسائل بین دو کشور برگزار شود.
مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان گفت: «اول از همه، نیاز به درک اساس ایدئولوژیک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) و تحریک طالبان پاکستان است.» وی افزود که هر دو نظام دموکراتیک مدرن را قبول ندارند و باید در این مورد نیز بحث و بررسی صورت گیرد.
سمیع یوسف زی، خبرنگار دیگری گفت که اسلام آباد نباید نسبت به موضوع حضور شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان تند رفتار کند. وی افزود که پاکستان باید از اظهارات تند علیه امارت اسلامی اجتناب کند.
مولانا یوسف شاه، سرمنشی مرکزی جمعیت علمای اسلامی شاخه سمیع الحق گفت که مقامات پاکستان و افغانستان باید کنار هم بنشینند و برای حل و فصل مسائل خود با یکدیگر گفتگو کنند. وی افزود: «دولتهای هر دو طرف باید جدیت خود را نشان دهند زیرا مسئولیت بر دوش آنهاست.»
داکتر سلما ملک، استاد مطالعات دفاعی و استراتیژیک در پوهنتون قائد اعظم در اسلام آباد تاکید کرد که پاکستان باید یک سیاست واقع بینانه و جامع را در قبال افغانستان شکل دهد. او افزود که اسلام آباد باید به امارت اسلامی بفهماند که حداقل امکانات آموزش آنلاین را برای زنان افغان فراهم کند.
افراسیاب ختک، تحلیلگر سیاسی و کارشناس مسائل منطقه گفت که پاکستان باید در سیاست خود در قبال افغانستان تجدید نظر کند، زیرا سیاست موجود ناقص بوده و علت اصلی همه مشکلات است.
رویداد های اخیر
رئیس جمهور ازبیکستان: بازسازی افغانستان به نفع اتحادیه اروپا است
میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.

شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبیکستان تاکید کرده که ثبات در افغانستان و بازسازی آن به نفع کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا است.
میرضیایف در مصاحبه با یورونیوز که امروز (سهشنبه) منتشر شد، گفت که سیاست کشورش در قبال افغانستان همیشه عملگرایانه و مبتنی بر استراتیژی درازمدت بوده است.
او گفت: «ما هرگز همسایه خود را منزوی نکرده و یا از آن روی گردان نشده ایم. ما همیشه بر این باور بوده ایم که توسعه افغانستان بدون تعامل سازنده با کشورهای همسایه از جمله ازبیکستان به عنوان نزدیک ترین و مهم ترین شریک آن غیرممکن است.»
میرضیایف تصریح کرد بسیاری از کسانی که در ابتدا با سیاست ازبیکستان در مورد افغانستان مخالف بودند، اکنون به این نتیجه رسیده اند که سیاست درستی بوده است.
رهبر ازبیکستان همچنین از حکومت پیشین در افغانستان به دلیل ناتوانی در امر اداره کل کشور، عدم تمایل به گفتگو با مخالفان و عدم تمایل برای تشکیل یک حکومت همه شمول انتقاد کرد. وی افزود که فساد اداری گسترده در همه سطوح حکومت پیشین وجود داشت.
او گفت: «رهبری کنونی توانسته است وضعیت را در افغانستان باثبات سازد و منابع خود را به سمت توسعه زیرساختها از جمله میدانهای هوایی، شبکه های داخلی راه آهن، تاسیسات آب و انرژی و همچنین به سمت کاهش کشت تریاک هدایت کند.»
میرضیایف گفت که افغانستان را باید از دریچه فرصت های استراتیژیک در حال ظهور دید.
او گفت: «ادغام افغانستان در روند های اقتصادی جهانی از جمله از طریق اجرای پروژه های زیربنایی در قلمرو آن بسیار مهم است.»
رئیس جمهور ازبیکستان ضمن ابراز آمادگی برای همکاری مشترک با اتحادیه اروپا در مورد افغانستان، گفت که وظیفه اصلی در این مرحله، تداوم کمک ها در زمینه آموزش است.
رویداد های اخیر
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند

سارنوالی شهر صوفیه بلغاریه اعلام کرده است که پنج نفر در پیوند به قاچاق و جان باختن ۱۸ مهاجر افغان حدود دو سال قبل، محاکمه میشوند.
در هفدهم فبروری سال ۲۰۲۳، اجساد ۱۸ مهاجر افغان که ظاهراْ از اثر نرسیدن هوا در یک لاری در نزدیکی شهر صوفیه جان باخته بودند، پیدا شد.
به گزارش خبرگزاری بلغاریه، در صورت دعوای این قضیه آمده است که ۵۲ افغان سوار این لاری بودند.
سارنوالی شهر صوفیه گفته است که دو تن از متهمان دیدند که مهاجران به گونه عادی نفس کشیده نمیتوانستند زیرا به شدت به هم چسپیده بودند، اما با آن هم کانتینر را بسته و حرکت کردند.
رویداد های اخیر
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت

به دنبال رهایی فای هال، زندانی امریکایی در افغانستان، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفته است تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهند گرفت.
روبیو در صفحه ایکس خود روز دوشنبه نوشت: «ایالات متحده از استقبال فای هال به وطن خوشحال است. تعهد رئیس جمهور دونالد ترمپ به مردم امریکا روشن است – تا زمانی که همه امریکاییهایی که در افغانستان بازداشت شدهاند و در سراسر جهان گروگان گرفته شدهاند، به وطن بازگردانده نشوند، آرام نخواهیم گرفت.»
خبر رهایی فای هال سه روز پیش توسط زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان اعلام شد.
گزارشها میرسانند که او در ماه فبروری بازداشت شده بود.
تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا در یک نشست خبری روز دوشنبه گفت که مهم ترین اولویت دولت ایالات متحده، مصوونیت و امنیت مردم امریکا است در هر جایی که هستند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
تجارت2 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عمران خان: مذاکره با افغانستان تنها راه حل مشکل تروریزم در پاکستان است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بازار میوههای خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مطالعات امکانسنجی چهار بند آب در ولایتهای مختلف امسال آغاز میشود