تجارت
سال 1391 خورشیدی برای اقتصاد افغانستان سال پراز دست آورد دانسته می شود
تعهد ادامه همکاری های جامعه جهانی، افزایش رقم سرمایه گذاری وعواید داخلی از دست آورد های عمده سال 1391 خورشیدی دانسته می شود.
تعهد کمک 16 میلیارد دالری جامعه جهانی به افغانستان، افزایش بیش از 20 درصدی سرمایه گذاری به تناسب سال پیش و ادامه تلاش ها برای پیوستن افغانستان به سازمان تجارت جهانی در شمار این دست آورد ها محسوب می شود.
به گفته عمر زاخیل وال وزیرمالیه کشور "سال گذشته عواید داخلی ما خیلی خوب بود و بالا رفت در حدود هشتاد چهار ملیارد افغانی ما عواید داشتیم.
از سوی هم محمد قربان حقجو رییس هیات عامل اتاق تجارت وصنایع در رابطه به دست آورد ها در سال 1391 گفت:" سال 1391 در کل یک سال خوب نسبت به سال 1390 بود به دلیل اینکه بیست در صد انکشاف در سرمایه گذاری ها صورت گرفته است و در عین زمان میزان تجارت ما در حدود پنچ تا در ده در صد انکشاف را نشان میدهد.
به باور آگاهان اقتصادی پس از ناامنی، اقتصاد متزلزل یکی از نگرانی های عمده مردم نه تنها درافغانستان بلکه در سایر کشورها پنداشته می شود.
اما افزایش بیلانس منفی تجارتی ادامه سیاست های دوگانه کشورهای منطقه دربرابر ترانزیت وتجارت، کم توجهی حکومت در برابر تولیدات داخلی وعدم مصرف بودجه انکشافی از سوی حکومت درشمار چالش های است که هنوز دولتمردان افغان با آن دست وپنجه نرم می کنند.
ازسوی دیگر امار اداره احصایه مرکزی نشان میدهد که بیلانس منفی تجارتی ا فغانستان در سال 1391 سه درصد صادرات دربرابر 97 درصد واردت است.
وفی الله افتخار رییس ایسا مشکل اساسی در سرمایه گذاری را نبود پارک های صنعتی میداند و میگوید:" با اینکه تابحال زمین ها برای پارک های صنعتی توزیع نگردیده ولی خوب است که دولت در پالیسی خود این برنامه را دارد که برای پارک های صنعتی زمین توزیع نماید.
جبار صافی رییس انجمن صنایع گفت: "اگر برای تولیدات و صنایع افغانستان زمین توزیع نگردد این در حقیقت یک خیانت و ضربۀ بزرگ برای اقتصاد ما میباشد".
با این حال آقای کرزی درنخستین نمایشگاه تولیدات داخلی به صنعت کاران وعده سپرد بود که مشکلات صنعت کاران افغان شان حل خواهد شد، اما این بخش هنوز هم از موجودیت چالش ها سخن می گوید.
باتوجه به کمک های گسترده جامعه جهانی در 12 سال گذشته هنوز هم بیشتر مردم افغانستان از فقر بیچارگی ونبود اشتغال رنج می برند.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
جهان5 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت3 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود