رویداد های اخیر
سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی یک سال دشوار برای زنان و دختران افغان بود

سال ۱۴۰۲هجری خورشید در حالی به پایان میرسد که تعلیق تحصیل دختران رفع نشد و دروازههای مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم هم باز نشد.
در این سال بارها مقامهای امارت اسلامی گفتند که طرح بازگشایی مکتبها و پوهنتونها به روی دختران نهایی خواهد شد، اما این وعدهها جامه عمل نپوشید.
در نشستهای متعددی خواستها این بود که به زنان اجازه داده شود تا به تعلیم، تحصیل و کار برگردند، اما امر ثانی امارت اسلامی همچنان پابرجا ماند و امر دیگری صادر نشد.
در سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی زنان و دختران افغان انتظار داشتند تا دروازههای مکتبها و پوهنتونها به روی شان باز شود و آنان بتوانند به صنفهای درسی خود برگردند، اما با یک سال انتظار آرزوی شان برآورده نشد و امارت اسلامی مکتبها و پوهنتونها را به روی آنان باز نکرد.
در بسیاری از نشستها چه در داخل و چه در بیرون از کشور، خواستهای مکرری منبی بر فراهم شدن زمینه تعلیم برای همه مطرح شد و برخی مقامهای امارت اسلامی هم نا رضایتیهای خود را در این مورد مطرح کردند.
نمایندگان سازمان ملل و کشورهای جهان بارها تاکید کردند که باید حق آموزش به زنان و دختران داده شود، اما این خواستها از سوی امارت اسلامی پذیرفته نشد.
انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته بود که:«حمایت از حقوق زنان و دختران یک بخش مرکزی سیاست خارجی ما است. در طول سه سال گذشته، ما استراتیژیها، سیاستها و برنامههای مشخصی را برای حمایت از زنان و دختران در سراسر جهان ارائه کردهایم. این صرفاً لفاظی نیست، عملی است.»
سخنگویان امارت اسلامی بارها در مصاحبههای متعددی با رسانهها در مورد بازگشایی مکتبها و پوهنتونها به روی دختران حرف زدند، اما نگفتند که چه زمانی به انتظار دختران پایان داده میشود.
حالا که نزدیک به سه سال از محرومیت دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب و تعلیق تحصیل دختران میگذرد امیدواریها این است در سال جدید تعلیمی در سیاست امارت اسلامی تغییراتی بوجود آید و زنگ مکتب با یک خبر خوشایند برای دختران به صدا در آید.
رویداد های اخیر
دفتر سازمان توسعه و همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شد

وزارت خارجه سوئیس اعلام نموده که سازمان توسعه و همکاری این کشور دفتر جدیدی را برای ارائه کمکهای بشردوستانه در کابل افتتاح کرده است.
این دفتر در محل قبلی سازمان همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بر افغانستان در اسد ۱۴۰۰ بسته شده بود.
این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۱ حمل) با نشر اعلامیهای گفته است که این دفتر در اواسط ماه جاری میلادی بازگشایی شده است.
وزارت خارجه سوئیس تصریح کرده است که در حال حاضر چهار کارشناس واحد کمکهای بشردوستانه این کشور و ده کارمند محلی در این دفتر مشغول کار هستند.
این وزارت افزوده است که این حضور محلی امکان حمایت هدفمند از جمعیت نیازمند در افغانستان را فراهم میکند.
در این اعلامیه آمده است: «بحران بشردوستانه در افغانستان یکی از بدترین بحرانهای جهان است. بیش از چهار سال پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی)، بیش از نیمی از جمعیت این کشور همچنان به کمکهای بشردوستانه وابستهاند. برای ارائه مؤثرترین حمایت ممکن در سطح محلی، داشتن درک دقیقی از وضعیت موجود و همکاری نزدیک با سازمانهای شریک محلی حیاتی است.»
این وزارت افزوده است که اولویتهای سوئیس شامل کمکهای بشردوستانه، حمایت از جامعه مدنی افغانستان، به ویژه زنان و دختران و امنیت غذایی در مناطق روستایی است.
براساس اعلامیه، واحد بشردوستانه این کشور پروژههای خود را در افغانستان با همکاری سازمانهای غیردولتی بینالمللی و محلی، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، آژانسهای سازمان ملل متحد و بانک جهانی اجرا میکند و بودجه سالانهی آن، شامل هزینههای عملیاتی و پرسنل، ۲۵ میلیون فرانک سوئیس است.
رویداد های اخیر
پاکستان قصد دارد امسال سه میلیون افغان را اخراج کند

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال جاری اخراج کند و همچنان مهلت تعیینشده برای ترک داوطلبانه پایتخت و مناطق اطراف این کشور نیز امروز (دوشنبه) به پایان میرسد.
براساس این گزارش، این اقدام بخشی از مرحله جدیدی از عملیات سراسری است که از اکتوبر ۲۰۲۳ برای اخراج خارجیهای مقیم پاکستان بهطور غیرقانونی، عمدتاً افغانها، آغاز شده است.
با این حال، این کمپاین با اعتراضات گروههای حقوق بشری، امارت اسلامی و سازمان ملل روبهرو شده است.
براساس این گزارش، قرار بود دستگیریها و اخراجها افغانها از فردا (سهشنبه، اول اپریل) آغاز شود، اما به دلیل رخصتیهای عید، به ۱۰ اپریل به تأخیر افتاده است.
بر اساس آمار سازمان بینالمللی مهاجرت، حدود ۸۴۵,۰۰۰ افغان در ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کردهاند.
بربنیاد گزارش اسوشیتدپرس، پاکستان گفته است که سه میلیون افغان هنوز در این کشور باقی ماندهاند. از این تعداد، ۱,۳۴۴,۵۸۴ نفر کارتهای تأیید ثبتنام دارند، در حالی که ۸۰۷,۴۰۲ نفر کارتهای شهروندی افغان را در اختیار دارند. همچنین یک میلیون افغان دیگر بدون مدارک قانونی در کشور حضور دارند.
پاکستان گفته است که اطمینان حاصل خواهد کرد که افغانها پس از اخراج به کشور بازنگردند.
مقامات این کشور از دارندگان کارتهای شهروندی افغان خواستهاند تا تاریخ ۳۱ مارچ امسال پایتخت اسلامآباد و شهر راولپندی را ترک کرده و بهطور داوطلبانه به افغانستان بازگردند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.
رویداد های اخیر
مجاهد: برخی کشورها مشمول امریکا مانع واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل میشوند

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که برخی کشورهای غربی مشمول امریکا برای واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد ممانعت ایجاد میکنند.
ذبیح الله مجاهد افزوده است که امریکا و متحدانش دست بالایی در تعیین سیاستهای سازمان ملل دارند و به دلیل اینکه در جنگ افغانستان شکست خوردهاند، تلاش میکنند تا پالیسیهای دوران جنگ را به پیش ببرند.
آقای مجاهد در این مورد گفت: «بعضی کشورها که در بیست سال با افغانها در جنگ بودند، آنها هنوز هم پالیسیهای وقت جنگ خود را تغییر ندادهاند، در همان زاویه پیش میروند که طبیعی است اثرات خود را هم دارد.»
مجاهد تصریح کرده است که به دست آوردن این کرسی حق مردم افغانستان است و امارت اسلامی برای تصاحب آن به تلاشهای خود ادامه میدهد.
او در عین حال به انزوا رفتن افغانستان را رد کرده و افزوده که با وجود فشارهای غرب، امارت اسلامی توانسته است روابط دیپلوماتیک خود را با کشورهای منطقه و جهان گسترش دهد.
وی علاوه نمود: «افغانستان در انزوا نیست، بعضی مشکلات را طبعاً تمام کشورها با دیگر کشورها دارد ولی ما تعاملات زیاد منطقهای و فرا منطقهای داریم.»
با این حال، اما آگاهان به این باور اند که سازمان ملل تا زمانی که امارت اسلامی در زمینه عملی ساختن پیش شرطهای جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت فراگیر، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیتها و نیز مبارزه جدی با گروههای تروریستی و مواد مخدر، اقداماتی که بتواند قناعت جهان را فراهم کند، انجام ندهد، واگذارشدن کرسی افغانستان به نماینده امارت اسلامی دشوار خواهد بود.
این درحالی است که با گذشت بیش از سه ونیم سال از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن امارت اسلامی نشده است.
گفتنی است که شمار زیادی از کشورها با امارت اسلامی تعامل ایجاد کرده و روابط دیپلوماتیک خوبی با دولت سرپرست دارند که به باور امارت اسلامی این به مثابه به رسمیت شناختن دولت فعلی افغانستان است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
رهبر امارت اسلامی فرا رسیدن عید سعید فطر را به افغانها تبریک گفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
تجارت1 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند